Enkel källgranskning av kinesisk piratshop [cheapcanadagoose.com]

Av   /   onsdag, augusti 1, 2012  /   Ingen kommentar

Jag fick en fråga via en kommentar för ett par dagar sedan om webbsidan [cheapcanadagoose.com] har fakeprodukter. Och av den anledningen så blir det här ett ”post on request”-inlägg, där jag hoppas övertyga dig som läsare att det är skräpprodukter som det handlar om.

cheapcanadagoose com 580x499 Enkel källgranskning av kinesisk piratshop [cheapcanadagoose.com]

Så vi tittar på [cheapcanadagoose.com] Vi kan direkt se att den större bilden på mannen med ryggsäck ser märklig ut. Den är ljus och texten suddig, så jag tar och kopierar bildadressen Jag går till Googles bildsök och klickar på den lilla kameraikonen och klistrar in den sparade biladressen och klickar på sök. Sen är det bara att kika på resultaten på visuellt liknande bilder och matchande bilder.

 

 

BILDSÖK
canada goose banner1 580x188 Enkel källgranskning av kinesisk piratshop [cheapcanadagoose.com]

Bland resultaten hittar vi: (fetstilat för att visa geografiska målgrupper) canadagooseparkasshop.com, goosejakkedanmark.com, canada-goose-oslo.com, canadagoosejacketssale.info, canadagoose-danmark.com, canadasgooses.com, canadagoosefactoryca.com, canadajackets-goose.com, kopajackor-pa-natet.com, billiga-jackor.org, canadagoosejackabilligt.com, kopagoosejackor.net, outletparkasverige.com, downjacketsgate.com, canadagooseshop.se, canadagooseoutletiun.com, tilbudgooseparka.com, canadian-goose-parka.org, oslojakker.com, canadagooseachatenligne.com, canadagoose-sales.co.uk, buycheapcanadagoosejacket.net, suomiparka.info, canadagoosesalestore.net, canadagooseparkacanada.com, wholesale-canada-goose.com, canadagoose-trilliumparka.net, kjopecanadagoosepanett.net, canadagooseparkasshop.com, manteaucanadagoose.com, canadagoosesaleion.com, canadasgooses.com, parka-canada-goose.in, youmoncler.com, kobjakkeronline.com, parkasoutlet.com, parkalongue.net

 

 

Byter vi istället bild och upprepar samma typ av bildsök på den första produktbilden som visas

canada goose chilliwack parka womens black1 150x165 Enkel källgranskning av kinesisk piratshop [cheapcanadagoose.com]

Så hittar vi: canadagoosehome.se, monclerjackoroutlet.com, canadagooseskor.com, jackorsweden.com, jackorswenden.com, parkasweden.com, parkasjackor.com, jacka-sverige.com, parkasjacka.com, saleparka.com, canadagoosenettbutikk.net, canada-goose-onsale.com, canadagooseestore.com, wintercoats2012.com, warmwinterparka.com, expeditionshoppe.com, kopagooseparkas.com, parkajacketcoat.com, cheapcanadaparkasale.com, jackamoncler.com, winterparkasale.com, parkasverige.net, canadagoosepascher.net, skorshop.com, canadagoosemenoutlet.com, canadagooseparka.co.uk, parkafactoryoutlet.org, canadagoose-cheap.com, brandparkas.com, canadagoosemontebelloparka.ca, 2012jacket.com, canadagoosemontebellocoat.com osv.

 

 

NAMNSLAGNING / WHOIS

Tittar vi istället på vem som är innehavare av [cheapcanadagoose.com] Så visas endast ”zhidong chen” om vi använder oss av tjänster som who.is medan min minimalistiska namnslagningstjänst är lite ”styggare” än så. Resultatet visar att domänen är registrerad på en:

Registrant: zhidong chen lichenqu xiushuihuating B 8 putian, fujian 351100 China

Som enligt Domaintools.com:s bakåtslagning visar att han nu har 25 domäner registrerade på sig och tidigare haft 37 andra.

 

 

IP-nummer / Serveradress

Med tjänsten ip-adress.com/whois så ser vi att sidan ligger på en server med IP-nummer 199.46.127.34 som tillhör ISP:n SimpleHelix.com som ligger i Huntsville i Alabama i USA.

 

 

BAKLÄNGESSLAGNING IP-NUMMER

Med hjälp av tjänsten whois.webhosting.info får jag sedan reda på vilka domännamn under de generiska toppdomänerna, som ligger på servern. 2b-online.com, 83200200.com, angelsfanstore.com berezkacn.com, bestshopru.com, blackhawksfanstore.com bluejaysfanstore.com, bravesfanstore.com, brewersfanstore.com broncosfanstore.com, bulkdevelopment.com, buyobeysnapbacks.com buysnapbackshats.com, buytisasnapbacks.com, cardinalsfanstore.com chabadchineseauctions.com, cheapsneakerspace.com, davidweiszandsons.com devilsfanstore.com, dodgersfansstore.com, dsquared2onsale.com eaglesfanstore.com, edealbest.com, enzymesplus.com espanoladefutbolcamiseta.com, firstclassdials.com, girlfriend-style.com handbagsluv.com, hogandonnaoutlet.com, jetsfanstore.com kingsfanstore.com, leddesklampstore.com, localgetaways.com medsurgic.com, merrellshoesbestprice.net, metsfanstore.com mlbrangersfanstore.com, monchersac.com, nikecowboysfan.com nikepanthersfan.com, nikeravensfan.com, nikesteelersfan.com nuvulastore.com, patriotsfanstore.com, philliesfansstore.com ppcmall.com, preferreddelivery.net, prov-it.com prov-itedu.com, prov-itmed.com, quality-products.com raysfansstore.com, redskinsfanstore.com, redsoxfansstore.com ringsring.com, sfgiantsfanstore.com, shoesluv.com shopcanadagoose.com, snapbackshats.info, steelpipe-suppliers.com steelpipesmanufacturers.com, theebayshop.net, tigersfanstore.com trxexercisestore.com, twinsfansstore.com, watchwearco.com waywal.com, whitesoxfanstore.com, wissec.com woolrich-sale.com, xiao-you-hui.com, yankeesfansstore.com Och jag har namnslagit ungefär hälften och de har samtliga kinesiska innehavare. Ett vant öga ser att det är en uppsjö av ”kinashoppar”, med en stor andel sk ”Jerseyshoppar”, där piratkopierade fotbollströjor säljs (Amerikansk fotboll) Och samtliga sidor utger sig för att vara respektive fotbollslags ”Officiella försäljningssida”.

 

 

IP-ASSOCIERADE SIDOR (BING.COM)

Microsofts sökmotor är måhända inte den mest använda, men den erbjuder en funktion som saknas hos andra sökmotorer. Du kan utifrån ett IP-nummer se vad sökmotorn associerar det IP-numret med för adresser/sidor. Gå till bing.com och skriv ip:199.46.127.34 och du får ett resultat som visar de sidor som ligger (eller nyligen legat) på IP-numret (även landstoppdomäner). Mitt resultat ger 449 träffar och redan på sidan 3 utgörs nästan bara av Jerseyshoppar och andra kinashoppar

Är du osäker – Googla och titta på sidan, leta information, jämför. Ser det konstigt och märkligt ut – avstå då, så slipper du få en obehaglig överraskning!

    Print       Email

Om publicisten

Ansvarig utgivare

Skriver för att upplysa om verksamheter som det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för, och jag uppger källor för att du själv ska kunna verifiera det som skrivs. Läs mer om: Internet Sweden | Peter Forsman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also like...

Har inte internetsweden.se stängt ner ännu?

Read More →