Finalomgång 1

Jag skriver det här inlägget med anledning av att Robert Peric (namnbytt efternamn till Perraro sedan 090223) – mannen bakom Fabriksoutlet.com skapat en hatblogg om mig och min familj, där jag framställs som pedofil, dömd ekonomisk brottsling mm
Efter att Google nu tagit ner bloggen, så har den ”tomten” startat en tråd på Flashback där han snurrar till det för sig igen. https://www.flashback.org/t1472940

Men först av allt:
@Alla som hjälpt och kommenterat – Jag vill tacka alla för snälla och uppmuntrande ord de senaste dagarna och jag vill även tacka extra mycket för alla som gjort polisanmälningar.
Sedan ca 12.00 igår plockade Google ner bloggen (efter att vissa kontakter togs – ni vet vilka ni är och jag tror att det räcker så – Tack!)

Däremot googlade jag på mig själv i förrgår och hittade då tråden på Flashback och tror ni inte att RP rafsar efter nya sandkorn på FB..
Jag har också under de senaste dagarna fått många erbjudanden om hjälp, speciellt rörande Googlestädning, men även annan ”städning” från mycket otippat håll,
men ett mycket allvarligt erbjudande från en person jag bara läst om, men ”som inte sammanfaller med mitt sätt att se på rättskipande”, varför jag vänligt men bestämt avböjt.

Däremot vill jag understryka att jag inte har någon som helst plan att lägga mig platt för den här typen av fega påhopp och jag tror inte att många skulle anklaga mig för att ”ge upp”.
För som tkj skriver som kommentar till mitt Facebookinlägg för några dagar sedan, så har jag såklart av mina kartläggningar fått ta emot allehanda obsceniteter och hot – men de har varit riktade mot mig som person för det JAG skriver.

Jag förstår att det jag skriver kan uppfattas ”riktigt jobbigt” – speciellt av de som trodde att de hade vattentäta skott, men jag tar också emot samtal och mail ”från andra sidan”, med kommentarer som ”Tack, vi får göra det bättre nästa gång” tillsammans med smilies eller mail från ”outade” i Thailand som vill ge ”en egen version av hur personen ifråga blivit duperad och utnyttjad av andra” mm.

Och jag har inte alltid all sanning – jag gräver och analyserar det jag ser och försöker så objektivt jag kan lägga fram det för att läsare ska bilda sig en egen uppfattning om det är ”bus eller godis”
Det händer även att jag editerar och cencurerar ”engångshändelser”, ”missöden” osv vid samtal som innehåller ”snälla snälla” mot en avbön och åtminstone ett konstaterande om att personen i andra luren är medveten om att det mesta på Internet är sökbart.

Men nu till FB-tråden.
Eftersom det nu blir väldigt tydligt att RP även har kopplingar till den snart 2 år gamla hatbloggen http://sites.google.com/site/domanskojare/
så tänker jag en gång för alla gå till botten med det här.

När jag blev uppmärksammad om den så kom den verkligen som en blixt från klar himmel – Jag förstod verkligen inte alls vem eller varför.
Jag svarade så fort jag kunde med det här inlägget https://www.internetsweden.se/the-truth-as-i-see-it/

..Och jag har inte heller förstått under de här åren..

Däremot har jag STARKT misstänkt (pga av goda skäl, se nedan) att bloggen härrör från en VD för en .SE-registrar.
Anledningen till min starka misstanke är att DEN virrpannan skickade mail till .SE´s VD och några av .SE´s styrelsemedlemmar, där han refererade till den aktuella hatbloggen, detta tillsammans med lögner, förtal och totalförvirring om mig som privatperson och mina tidigare verksamheter:

– att jag på alla sätt brutit mot IIS regler och dessutom är en av Sveriges största domänskojare.
– Att jag skulle vara en dömd skattesmitare.
– Att IIS är en myndighet.
– Att .SE skulle ha ”tvingat” mig att göra mig av med min domänportfölj.
– Att jag skulle registrerat varumärkesdomäner för att sälja till varumärkesinnehavare för ockerpris.
– Jämför mig med en ”pedofil som barnskötare”.
– Anklagar mig för att ”bevisligen brutit mot alla regler som IIS har satt upp”.
– Anklagar mig för som ”en av de största förbrytarna mot deras regelverk samt svensk lag”.
– Påstår att min verksamhet gått i konkurs och inte har någon försörjning.
– Jämför min anställning med att ”skatteverket skulle anställa dömda skattesmitare”.
– Att det enda som sker genom min domänauktion (http://wp.nu/at6h) är att ni (.SE) skjuter problemet med domänskojarna vidare.
Mina domäner hamnade nu istället hos andra som övar liksom Peter utpressning på seriösa bolag genom att kidnappa deras domäner.
– Jag kallas rötägg.
– Genom min anställning så undermineras förtroendet för .SE.
osv.

Det den knäppgöken gör är att han dessutom hänvisar till mitt svar https://www.internetsweden.se/the-truth-as-i-see-it/ och anser att jag där ”erkänner” att jag brutit mot alla .SE:s regler och rådande lagar.
Han förstår alltså inte ens skillnaden med att vara avtalsbunden partner till .SE mot att vara en slutkund.
Han kan dessutom inte ens ha läst de mest grundläggande reglerna för registrering av .se-domäner.

– Vem som helst kan registrera en .se-domän förutsatt att den är ledig och inte förekommer på .SE:s spärrlista, se nedan. Principen om ”först till kvarn” gäller, vilket innebär att registrering av domännamn sker utan förprövning.
– Det valda namnet får inte strida mot lag eller göra intrång i annans rätt, exempelvis ett varumärke.
– Innehavaren måste uppge en fungerande e-postadress och fullständiga kontaktuppgifter.
– En .se-domän får innehålla minst två och högst 63 tecken.
– En .se-domän får innehålla bokstäverna a-z, å, ä, ö, é och ü samt siffrorna 0-9, bindestreck och skrivtecken som förekommer i de officiella svenska minoritetsspråken eller i våra nordiska grannländers språk.

Han verkar heller inte känna till att jag själv skrivit en låst FAQ kring ”varumärken och domännamn” http://wp.nu/ts
Som jag vet att såväl jurister, registrarer och större varumärkesinnehavare refererat till, så också ”Kolla Källan” – Skolverkets utmärkta Källkritikskategori
http://wp.nu/at6v

Men det mest ”pinsamma” i hans email, som antyder viss ”stollighet” är att han inte hänvisar till de ”vanliga länkarna” till hatbloggen (de länkar som vanliga besökare träffas av)
Nej, istället så klistrar han in en URL som inte ens är sökbar eller indexerad – hur smart är det på en skala. (Som inloggad med rätt user, kan du i det läget strukturera om sidorna)

Det enda jag kan se är:
– Han själv står bakom hatbloggen.
– Han fått länken av den som står bakom.

Länken som skickades: ”http://sites.google.com/site/domanskojare/system/app/pages/sitemap/hierarchy

Fastän förtalet var riktat mot mig som person och inte min arbetsgivare, så valde jag att inte anmäla angreppet då.
Dels var han företrädare för en partner till min arbetsgivare, men mest för att hans idiotiska anklagelser och totala okunskap berättade vilken typ av entreprenör inom internetbranchen, han är.
Och om inte annat så visar hans förvärvade verksamhet hur det är möjligt att vända bra svarta siffror till miljonförluster..år efter år, pga av avsaknad av tjänsten/affärsmodeller.
Jag brydde mig inte ens om när han skickade upprepad oadresserad SPAM om domänregistreringar till peter @ forsman.com..

———————-
Nu tänkte jag pausa det här inlägget med en slumpmässigt vald länk, för att blanda upp med lite ”länkkärlek”:
FABIAN MOSSBERG
———————-

Så, nu kan vi fortsätta igen..

Kika igen på Flashback-inlägget innan vi fortsätter: http://wp.nu/at6f
Nu riskerar jag att framstå som ”nyttig idiot”, eftersom jag kommer att berätta hur jag bearbetat marknaden och hur jag fått fram uppgifter, men eftersom det som rör min arbetsgivare inte längre är möjligt och jag inte ser att jag har ansvar för andra TLD:ers säkerhet eller hantering, så skriver jag ut det som MÅNGA velat veta under flera års tid.

För att du som läsare ska förstå hur jag kommit på kopplingen mellan RP och det första inlägget så behöver vi gå ännu längre tillbaka än 2009.
(se det som kompliment till mitt inlägg https://www.internetsweden.se/the-truth-as-i-see-it/ och jag skriver ut allt för att jag är saligt trött på när busar gör sitt bästa att bygga sandslott av två sandkorn):

Runt 2004 var det då jag började intressera mig för domännamn.
Jag satt då med mitt bolag i samma lokaler som en bekant från min tid inom datautbildningsbranshen, han drev ett webbhotell och en separat domänregistreringstjänst.

Själv hade jag registrerat ett antal domäner å mina arbetsgivares räkning, men var kort och gott helt ”rudis” på domännamn, med ett mångårigt förflutet som säljare, säljledare, produktchef och som försäljningschef för de större privata datautbildningsföretagen i Sverige
(Jag är inte speciellt pedagogiskt lagd, men gör mitt bästa för att utbilda andra och förmedla det jag kan eller har erfarenheter av)
Även med några avstick till SW och HW-branschen och mitt AB ägnade sig under uppstartsåret+ åt import, marknadsföring och slutkundsförsäljning av PC-tillbehör av det geekigare slaget (3D-glasögon, track-IR, självlysande tangentbord mm)
Den första snapshotbilden av Strigo är från mars 2003

Jag var även ÅF i Sverige för en rad ”udda” mjukvaror som ett engelskt CMS som heter EROL, ett anti-spyware program som hette PestPatrol (som sedan såldes och ”åts upp” av Computer Associates) och ÅF för 4 stora IT-distributörer i Sverige.

Sen registrerade jag ursprungligen [domandirekt.se] 2004-10-14, men den första snapshoten får ni se några rader ner.  Att domänen har senare ”create date” idag beror på att jag ägarbytte den då.

Det jag gjorde var att jag ”lärde mig allt” jag hittade om domäner, aktörer, affärsmodeller, baksidor mm från grunden och började utifrån det bygga på lite olika typer av sökscript..
(som ickeprogrammerare, så var det mest anpassningar av andras öppna script)

Jag insåg snabbt att det fanns en obearbetad marknad för .nu-domäner – inte pga av ointresse, utan pga att Nunames inte visade någonting alls publikt.

Genom NIC-SE:s betaversion av DNSCHECK  fick jag fram samtliga DNS-operatörer som var aktiva i .se-zonen, sen gjorde mina sökscript ”det jag ville veta”..
(Senare, så behövde jag inte ens utgå från DNS-hostarna, utan gjorde en zonewalk en gång i kvartalet, för att få fram betydligt mer än jag fick innan)

Detta ledde till att jag VÄLDIGT tidigt reagerade på att några få ”utländska” aktörer registrerade ”extremt många” (för att vara den tiden) 1-teckens felstavningar av större webbtjänsters domännamn och skickade varningsmail både ett och två gånger till NIC-SE för kännedom – utan att få någon som helst respons.

Och som ni kan se av denna skärmdump från 2005-02-05  så varnade jag för de tusentals .se och .nu-domäner som registrerades och styrdes om till främst DomainSpa (dåtidens bättre parkeringsprogram). Alltså ÖVER EN MÅNAD innan IIS, SITIC och kvällspress basunerade ut samma sak!

Samma dag 15/3 2005 så varnades det både på IIS.se och aftonbladet.se om de ”1500 fulregistreringarna” och att de spred virus, detta ifrågasattes och ett par dagar senare kommer SITIC som agerar garant för påståendet om virus och dialers. (Jag gjorde VÄLDIGT många kontroller (flera hundra) bland de 1500 domänerna som presenterades i sin helhet på aftonbladet, men jag hittade NOLL antal virus eller skadlig kod – däremot hade samtliga parkerade sidor popunders eller popups – vilket var väldigt vanligt på i stort sett alla siter som inte var svenska på den tiden).

Källor:
IIS varning om 1500 virusspridande fulregistreringar 2005-03-15
SITICs varning om samma domäner 2005-03-18
 och modemkapningar hos domänerna 
Aftonbladets första artikel med alla domäner listade 2005-03-15
Aftonbladets uppföljning 2005-03-24Ungefär i samma veva startade telefondomänskojaren EUWEB (Juristfirman Mårtensson) sin verksamhet och strax efter kom Domänregistreringar Europa (som sedan kom att kallas Sellnet).
Euweb använde min bekantes registreringstjänst och signade på som subombud, (På samma sätt som Sellnet signade på hos .se-ombudet Prodocon) men det tog inte mer än ett par dagar innan det märktes att någonting inte var som det skulle eftersom det ramlade in ”för mycket” beställningar och sen ringde klagande kunder..

Källa1   Källa2Det som skedde var att ”Busarna” ena dagen letade upp sin lista från nättjänster som eniro (det var en kategori åt gången de bearbetade), de utgick sedan från registrerade .se-innehavare och slog på 7-10 alternativa TLDer mot whoisen (som jag hade full monitoring på).

Med den vetskapen, så anpassade jag mina script och var ”ett steg före” eller snarare ”en dag före” – jag visste vilka som skulle bli uppringda, jag visste vad det skulle hotas med och vad det kostade den uppringde.

Mitt upplägg var i korthet att läsa av vilka slagningar ”busarna” gjorde (eftersom jag visste att de skulle ringas upp dagarna efter), plocka den svenska domänens innehavare från whois på nic.se
(På den tiden var det utan captcha och det gick utmärkt att scripta mot whoisen, som heller inte var separerad som idag med kontaktinformationen för sig.)
Sedan scriptade jag för att se vilka TLDer som var lediga under de andra aktuella TLDerna.

Tillvägagångssätt:

Det här kanske inte ses som en så stor svårighet idag för en van programmerare, men vart jag än vände mig med mina idéer, så fick jag höra att det var omöjligt att göra.
Så för mig som icke-programmerare, var det inte bara utmanande att bevisa dem fel, utan det var en utmaning att klara den ”pusselläggning” som dels kontrollerade/filterade/samlade in information rätt formatterat och som sparades i dump-fil, konverterades till .txt-fil, importerades in i excel, kopplades som källa till ett ”brev” i MS Word, där det unika erbjudandet genererades som bilaga till ett e-mail, som skickades till en extern faxtjänst som nådde mottagaren.
Kruxet var inte att klara var sak för sig, utan att koppla samman alla dessa processer till en automatisk process.
Val av programmeringsspråk var inte relevant, utan helt och hållet lösningsorienterat!
Lösningen på problemen var 3 separata burkar, som gjorde sin del i kedjan för att slussa allt vidare och det innefattade såväl vanlig VBA-programmering i Excel/Word som
(nu kommer en och annan få sig ett gott skratt) två stycken Nostromo n52:or http://wp.nu/at6j som behövde simulera enkla kommandon som alt+tab för att byta fönster..

Informationen genererades till faxerbjudanden med .se-domänens kontaktperson (också på den tiden hade ca 50-60% av alla kontaktuppgifter angivet faxnummer).
Jag la mig till en början på ca 1400-1500 SEK (mot 1900-1995 ex moms som busarna tog per domän), faxade ett meddelande som löd i stort sett att ”någon söker just nu på ditt domännamn och det finns anledning att tro att du kommer att bli uppringd..”
Det var framförallt .nu, .com och .net som jag erbjöd att ”skydda”.

Den viktiga skillnaden (för mig iaf) var att jag gav den kontaktade valfrihet under hyfsat ordnade förhållanden – de kunde välja att registrera domänen via mig, välja annan leverantör eller helt enkelt strunta i det adresserade utskicket.

Det fanns kryssrutor och underskrift och tydlig text om att det inte fanns något tvång och så behövde de dessutom faxa tillbaka mitt ”erbjudande” tillsammans med namnteckning, innan jag registrerade domänerna för deras räkning.

På det sättet så hann jag ”i en del fall” före busarna, som dagen efter ringde och påstod att det fanns en annan kund.. och gav dem 2 minuter för att bestämma sig..osv.

Jag kan nu i efterhand tycka att det inte var speciellt snyggt och det upplägget varade i ett par månader, men det blev mindre kul, när ”busarna” istället ringde och utgav sig för att vara min bekantes registreringstjänst. Även det faktum att mitt fax låg för nära i tid till att de blev uppringda av Euwebs personal, gjorde att jag vid ett flertal tillfällen blev sammankopplad med deras verksamhet – samtidigt som jag inte kunde berätta hur Domän Direkt jobbade, med risk för att det skulle kopieras.

Så jag ändrade iaf inriktning
Jag jobbade ENORMT mycket under lång tid jobbat mot den TLD i Sverige som användes bra, men ingen visste något om .. .NU.

Återigen, så fanns det som jag såg inga genvägar, utan med vetskapen om vilka DNS-operatörer som fanns i Sverige, så gick jag omvägen att se vilka gTLD-domäner som låg på dessa hostar. När jag hade dessa domäner, så strippades domänerna från TLDer och jag hade domännamn, som jag slog mot Nunames databas, för att se vilka domäner som var registrerade.
Utöver det, så hade jag ”spindlar” (och använde även nostromo 52:orna till det eftersom det inte hakade upp sig lika ofta som spindlarna, som bara stannade vid fel formattering osv) som gick igenom Google från A-Z (100 resultat per sida och 10 sidor visas = 1000 resultat per sökning), upprepade på alla tillgängliga språk..
Ärligt talat vet jag inte hur många miljoner domäner jag behövt gå igenom för att få fram en ca 95% komplett .nu-databas, men många många är det.

När jag väl hade .nu-domändatabasen som ”egen”, så kunde jag lätt se vilka domäner som frisläpptes och när – låta min snurra jobba på ett omvänt sätt – alltså titta vilka .nu-domäner som frisläpptes – och vilka av dessa som hade .se-innehavare – och påtala detta.

Och så genererade jag fax till .se-innehavarna, där jag berättade att .nu-domänen precis frisläppts och erbjöd dem att registrera den.
Många var tacksamma för ”heads-up” och att de missat att förnya mm, medan det fanns de som ansåg att jag var ”buse” själv.
Jag anser inte själv Domän Direkts verksamhet som något som kan liknas med ett skojarbolag, utan snarare som en sorts ”premiumtjänst” som gav dem val utan tidfrist – helt frivilligt.
Jag upprepar: Dom kunde välja att ignorera utskicket eller registrera genom någon annan om de ville välja annan leverantör eller välja Domän Direkt.

Men runt den här tiden så hamnade ”Domän Direkt” plötsligt på NIC:s lista över ”oseriösa”.
Jag vet än idag inte på vilka premisser, utan bara att ”Domän Direkt” låg där ett par månader och sen försvann.

Mitt under den tiden så intervjuas även Dick Malmlund av Urban Lindstedt på Internet World och helt plötsligt får jag höra av kunder (som inte kan läsa) att Domän Direkt ligger på Svensk Handels varningslista – vilket aldrig skett. Och i artikeln det alltid refereras till står det ”Men företagen listas inte på varningslistan eftersom hanteringen inte självklart är olaglig, men nog så obehaglig.”

Det som sedan är lite ”komiskt hemmasnickeri” av den annars fullt kompetente skribenten är att det nu helt plötsligt finns en ”Klagolista” med Svensk Handel som källa.

Svensk Handels klagolista
Domänförsäljaresom Svensk Handel har fått in klagomål på.
DomänRegistreringar Sellnet Group AB*
Domänregistreringar Europa*
EuropaWeb KB alias Juristfirman Mårtensson KB
Domän Direkt (Strigo AB)
Webbmedia Consulting
Deutsche Messe
Worl Net Registry Ltd
Källa: Svensk Handel

Och när jag senare mailledes ber Dick Malmlund att förklara vad han menade att Domän Direkt gjort för fel, så svarar HAN mig att:

Peter
Vi uttalar oss inte om företag som inte finns med på listan.
VI får in anmälningar mot massor av företag som vi gör bedömningen att det inte finns grund för att publicera
Vi har ögonen på domänregistreringsbranschen i stort
Hoppas detta räcker för att varken du eller jag skall behöva lägga ner ytterligare tid på detta ärende.

Hälsningar
SVENSK HANDEL
Dick Malmlund

Jag kan däremot berätta att de fyra översta i Internetworlds lista ABSOLUT legat på Svensk Handels varningslista, däremot aldrig Domän Direkt och de övriga tre känner jag inte alls till.
Euweb/Europaweb låg däremot endast en kort tid, eftersom Tomas Stach (som egentligen heter något annat) stämde såväl Svensk Handel som NIC-SE, så de försvann väldigt fort från listan.
Jag har också många gånger ifrågasatt sannolikheten att ”Tyska mässan” (http://www.messe.de) ringer upp Svenskar och försöker kränga domännamn – alltså seriöst vad är oddsen för det?
..aldrig fått något svar dock..

Men det är även intressant att det låg ytterligare ett företag på listan: B-One (numera One.com), men efter ett par månader togs det bort av Urban som svarade mig vid senare tillfälle att:
Jo, men det hade bara fått ett par klagomål på sig

Här har ni en stor portion till att jag kritiskt granskar ALLT som genereras som ”bluffbolag” av Dick Malmlund/Svensk Handel och det räcker inte med fingrar och tår för att räkna upp alla felaktigheter jag påvisat att Svensk Handel haft i sin Varningslista. Och jag säger inte att misstag inte kan göras – men det KAN inte ske någonsomhelst kontroll.
Som i fallet där Svensk Handel hängde ut Upplands-Bro Kommun i 4 månader, som i sin tur ledde till att det lyste rött om kommunen när man slog upp dem på allabolag.se osv.

Men åter till min verksamhet i Domän Direkt
Jag utökade sedan under en kortare period, till att även fokusera på frisläppta .net-domäner (eftersom det är #2 bland gTLDer efter .com) och det var på den tiden svenska företag framförallt registrerade först .se, .com, .net, .org och sedan .nu
Så jag spindlade Svenskregistrerade .net-domäner (anonymisering var inte lika vanlig som nu) och bevakade förfallodatum och skickade mina erbjudanden till de tidigare innehavarna, när de var lediga.

Men jag skapade även en snurra för inkommande beställningar på [domandirekt.se]:s hemsida som scriptade mot jag har för mig att det var:

Nunames
NIC-SE
http://wwwm.prv.se/vmi/default.jsp
who.is (eller det var en annan som jag har glömt, men lika täckande)
och jag vet att det var 6 eller 7 sökningar, men har glömt vad det var..men tror att OHIM var med.

Det fungerade ”hjälpligt” och jag försökte även utifrån orddatabaser känna av om domännamn innehöll generella ord, för att dela upp [tandkram.se] till ”tand”+”kram” osv.
Jag kan ju säga att det inte riktigt gick som det var tänkt.
Men det krävde också manuell hantering – dvs beställning genom ett ”vanligt” orderformulär (ej direktreg) – som som i sin tur matades in i min kvarn
(påminner funktionellt lite som denna )

Så här såg Domän Direkt ut när jag var uppe och rullade med de flesta script halvautomatiserade (krävdes alltid handpåläggning vid inkommande beställningar)
http://wp.nu/at66 
http://wp.nu/at67
http://wp.nu/at68
http://wp.nu/at69
http://wp.nu/at7a
http://wp.nu/at7b

Jag jobbade en del SEO-mässigt med sidan och tack vare att den ”ramlade” in här DMOZ så låg jag konstant på plats 1-4 på ”doman/domän” och ”domaner/domäner” (ofta före Loopia, vilket jag tror att jag har kvar skärmdumpar på).

Och det är nu det kommer:

Jag skickade ett fax om [scandjet.net] till Scandjet AB och blir uppringd av en man som absolut vill göra anspråk på domänen och att den ska registreras på Scandjet.
Jag utför registreringen, för att några timmar senare få ett e-mail av en herre på Scandjet (vet ej om det är samma man som ringde), som anser att mitt pris är alldeles för högt, förlöjligade sig över min marknadsföringsutbildning och fnyser av mailet med att han minsann hade registrerat domänen för betydligt mindre pengar och erbjuder sig att skicka kopia på sin faktura från det andra bolaget.

————
Vi har köpt scandjet.net för 1 timme sedan för 128 sek/ 2 år ( kan skicka dig faktura om du vill ) , vad mer kan jag säga???
Din marknadsföring utbildning räckte inte långt i det fallet , om du hade någon??
må 2006-03-06 17:12
————

Med handen på hjärtat så blev jag lite småförbaskad.
Problemet i det hela var att jag nyttjade API för direktregistrering, så domänen var registrerad och alltså så stod han med en faktura från det andra bolaget, men utan domänregistrering, vilket jag kände mig fullt nöjd med.
Och såg ingen somhelst anledning till att vara honom till lags efter mailet jag fått och mina priser var medvetet höga (1296:-/2 år) eftersom jag var en renodlad registreringstjänst, dessutom erbjöd något ingen annan gjorde:

Men jag kan förstå att Scandjet inte var speciellt lyckliga när de väl fick beskedet från den andra levedrantören, men jag ser INTE att jag agerat som en ”domänskojare”.

Kopplingen jag ser till ”den oinsatte registrar-VD:n” tidigare i detta inlägg är att jag hittat flera domäner, däribland flera egna som fanns med på en lista som hans verksamhet skulle ta över administrationen av.
Det som är märkligt och jag inte får att gå ihop är att domänen registrerades på 2 år 2006-03-06 och registraren fick listan någonstans 2007-04, så borde med deras faktureringscykler ha skickats faktura i början av 2008.

För det är den enda tanken jag kan komma på – att jag missade att ändra registrantuppgifter på domänen – och det skulle förklara en koppling mellan aktuell registrar och Scandjet eller ännu hellre till Peric.
Men som jag skrivit i Flashbacktråden, så hittade jag även kopplingen till varför den annars ganska anonyme aktören Donator släpas in i den här byken är för att Scandjet (alltså Perics numera fiender) använder sig av Donator som DNS-host.
Ska jag vara ärlig så har Donator inte seglat förbi mina ögon sedan runt 2005, vaför det kändes märkligt att en ”Stojan” http://wp.nu/at5s skriver in info@donator.se som mailadress, men det förklarar ju RP:s vanliga manér att aldrig stå upp för någonting, utan gömma sig bakom fasader.
Men mer om det som avslutning på det här inlägget..

Men innan jag avslutar mina förehavanden, så när jag ändå är igång så kan jag berätta sånt jag inte brukar, så kanske några kommer ihåg dessa förstasidesnyheter?
http://www.wn.se/showthread.php?t=17057
http://www.wn.se/t20262.html
(det komiska var här att efter att den inte förnyades, så var jag framme och reggade den, men den vanns i min auktion av företrädare till dn.se, dit den numera länkar)

Men det kanske ännu mer komiska, med tanke på Fabians framslumpade artikel tidigare i inlägget, är att Kaiding kontaktade mig och JAG värderade [andreasviklund.com] åt Konkursförvaltaren.

Jag har förutom till de artiklar jag refererar till på http://wp.nu/at6q, även agerat källa till en del annat smått och gott och hjälpte bla Sakari med denna http://wp.nu/at6r
Det var redan hösten 2006 som jag föreläste om Typos, domänhot och skyddsregistreringar http://wp.nu/at6s, något jag sedan fortsatt med som .SE-anställd; http://wp.nu/at6t

Jag hade även en registreringsverksamhet som hette [renew.nu] som erbjöd de 8 vanligaste toppdomänerna – alla till samma fasta pris 292 sek ex. moms (365 ink moms) med pay off ”1 krona om dagen”
Som [renew.nu] gjorde jag även lite försök att testa samma upplägg, men då med personaddresserade e-mail varje med unikt genererat innehåll till .se-innehavare och ebjöd då endast nydroppade .nu-domäner.

Det var ca 250-300 kunder hos Renew.nu och iom att jag avslutade alla mina verksamheter när jag skulle gå till .SE, så lät jag min resellerverksamhet ”sugas upp” i den registrar som jag var subregistrar för eftersom det endast innabar fördelar för kunderna – slippa flyttar och lägre förnyelsepris.
Jag kommer sen inte ihåg i vilken ordning det var, men jag tror att jag började att släppa dagliga listor på nydroppade .nu-domäner i en låst tråd på Webmaster Network, för att sedan flytta den till Renew.nu Exempel
Jag visade även en lista över reserverade och återkallade .nu-domäner (något som inte ens Nunames själva visade  )
Sen har jag för mig att jag flyttade .nu-listorna till domänforumet dnzup.se som Björn Hansson på Miss Domain och jag skapade, tror att jag körde dagliga listor där i ett par månader iaf, innan jag körde dem på internetsweden.se

Jag körde listorna på min blogg för att kunna ”highlighta” de jag tyckte var mer speciella än andra – för själv hade jag en ”helig” gräns som jag ytterst sällan överskred; max 2 .nu-domäner per dag och ibland var det svårt att hitta 2 som jag såg som värda att investera i, men ibland var det svårare att välja.
Men samtidigt så ville jag inte att listorna skulle ses som ”bottenskrap”, utan att det faktiskt fanns klart registreringsbara domäner.

Men jag tro att det här ger klarhet i varför jag aldrig ville sprida min .nu-databas. Anledningen var att jag investerat vansinnigt mycket tid i att få fram den och hålla den uppdaterad.
Jag vet inte hur många inlägg jag missat att tagga upp, men hittade ett gäng som var upptaggade iaf, så kan ni se hur det brukade se ut:
https://www.internetsweden.se/category/domaner/nu-domaner/nyslappta-nu-domaner-nu-domaner-domaner/

Och så kan jag berätta att iom IDN-kampanjen hösten 2006, då IDN-domäner var fria att registrera hos några ombud under ett par månader, så accellererade min egen domänportfölj från att innehålla ett 150-tal blandade domäner upp till en ”större mängd”.

Jag tror att det svarar på de allra flesta frågetecken någon kan ha av mitt ”tidigare domänliv” och framförallt vad som var unikt med ”Domän Direkt”
(men som jag inte kunde ”go public” med för att slippa copycats)
För det räckte så bra med ”Domängruppen” som rippade all text från domandirekt.se (tom behöll mitt namn i texten) http://www.domandirekt.se/varning_sellnet.htm

Men jag tror att jag med det här ganska uttömmande inlägget tar död på alla spekulationer om att jag skulle vara domänskojare av rang och slipper gliringar om gamla tjafsartiklar och för artikeln påhittad ”klagolista” som i ämnet ”mindre pålästa” journalister lyckats prestera.

Så nu avslutar vi det här inlägget med något intressantare… en sk ”slutkläm

För att förtydliga mig och som kompliment till det jag skrivit i Flashbacktråden https://www.flashback.org/t1472940 så finns det mycket mer ”som inte ögat först ser”.

Tittar man på den registreringen:

Domain Information
===================
Domain…….: SCANDJET.NET (DOM-297337)
Status…….: OK
Amended……: 2010-03-17 07:30:55
Created……: 2009-02-25 16:07:08
Expires……: 2012-02-25 16:07:08
Registrar….: Active 24 Registry (REG-4)

Organisation Contact
=======================
ID………..: ORG-394842
Name………: Adriatic Air Service Ltd, Eleni Papavlou
PostAddress..: Kennedy Avenue 8
PostCode…..: 1640
PostArea…..: Nicosia
Country……: CY
Phone……..: +357.22760330
Fax……….:
Email……..: info@scandjet.net

Så ser vi att den är registrerad 2009-02-25 (alltså har den varit först ledig i nästan ett år), men vad som är intressant är att expiredate är 3 år senare – alltså 2012

Men jag ser också att domänen ligger hos och administeras av Loopia

Technical Contact
=======================
ID………..: UC-135071
Name………: Loopia Webbhotell AB
PostAddress..: Kopparlundvägen 7B
PostCode…..: 72130
PostArea…..: Västerås
Country……: SE
Phone……..: +46.21128222
Fax……….: +46.21128233
Email……..: registry@loopia.se

och Loopia erbjuder ENDAST 1-årsregistreringar av gTLD-domäner.
Det betyder att domänen först registrerats hos en annan registrar som erbjuder 2-års registreringar av ”någon” (mer om det senare) och sedan bytt registrar till Loopia (sannolikt är det det som är ändringen 2010-03-17) vid varje registrarflytt debiteras gTLD-domäner och förnyas i ytterligare 1 år.

Vi vet alltså att innehavaren ”Adriatic Air Service Ltd” egentligen är RP själv http://wp.nu/at5r
Och vi vet också att han rennomésnyltar på Scandjets varumärke genom att leda trafiken till ett eget ”påstått” bolag med namn ”Eurojet AB” som inte finns.
Vi vet att RP och Scandjet inte direkt är de bästa av vänner..

Det finns 1 styck historisk bild av [scandjet.net] i archive.org och den är från april 2009 – alltså ett par veckor efter att domänen nyregistrerats.
Av vem kan man undra – om man besöker länken så framgår det att det är någon som ”utger sig för att vara Scandjet”

För det är inte de uppgifter som Scandjet.se visar ett par månader tidigare ( Telefon 031 203820 | Fax 031 203812 | Vasagatan 46, 411 37 Göteborg | ), utan istället så visas ( Avenyn 34 – 411 36 Göteborg Tel: 031-180580 – Epost: info@scandjet.net) Telefonnummer och adress går till Lexis AB alltså företaget Lexis – bolaget med de av RP förtalade (Thomas) ”Elof Stenberg Malmer” http://wp.nu/at55 och Thomas Glücksman http://wp.nu/at56 och en enkel googling på ”lexis”, tar mig genast till Flashback igen och det här inlägget, https://www.flashback.org/sp22838137
som med kariktäristiska osammanhängande påståenden berättar att det är ett alias för vår huvudperson. Och bara för att visa hur han själv ”outar sigt”, så besöker vi lite inlägg av användaren ”Loveboats

https://www.flashback.org/p26520724#p26520724 där ”Loveboats” länkar till ”Fabriksoutlet .com” (RP:s site)
https://www.flashback.org/sp25700175  där ”Loveboats” länkar till ”Parkaoutlet .com” (som länkar till Factoryoutletstore.eu – RP:s site)
https://www.flashback.org/p23172294#p23172294 Här har ”Loveboats” bantat 7 kg med ”helsingorpiller.se (site som på pappret drivs av RP:S granne och brännvinsadvokat KT)
https://www.flashback.org/p22912565#p22912565 Här förvanskar ”Loveboats” sanningen om Thomas Glücksmans Googlestämning – med anledning av RP:s hatbloggar mot honom.
https://www.flashback.org/p20868594#p20868594 Här berättar ”Loveboats” det om produkter från itapoteket .com (RP:S site)
https://www.flashback.org/sp20508939 Här berättas i mindre positiva ordalag om RP:s tidigare ”Bartenderskola” med ”Färjan-Håkan” – genast kommer ”Loveboats” och styr bort intresset..
(verifieras av RP på hans Linkedinsida http://wp.nu/at6m )
https://www.flashback.org/p20306488#p20306488Loveboats” Anklagar i mindre angenäma ordalag ”Färjan-Håkan” för prikär situation.
https://www.flashback.org/p20280522#p20280522 Mer påståenden kring ”Färjan-Håkan”
https://www.flashback.org/p20118672#p20118672 Loveboats” berättar hur man/han gjort för utslussningen av pengar till Panamaregistrerat ”blanco”-kontokort. Smart!
https://www.flashback.org/p19977192#p19977192 Berättar om att han (”Loveboats”) använder VPN-tjänsten ”ITSHIDDEN”
https://www.flashback.org/p19832667#p19832667
Loveboats” förespråkar att lägga upp allt på scribd.com (som RP använder för att publicera manipulerade dokument)
https://www.flashback.org/p19669294#p19669294Loveboats” orolig för att polis ska kunna se hans anslutning till PrivatVPN
https://www.flashback.org/p19282911#p19282911
Loveboats” hittar på historia om VDn i Scandsail – som RP driver samma sorts hatbloggar mot
https://www.flashback.org/sp19120847Loveboats” gör reklam för Fabriksoutlet .com
https://www.flashback.org/sp18876229
”Var hittar man Malta bolag för 150 Euro?” undrar ”Loveboats
https://www.flashback.org/p18714912#p18714912 OBS 2009-09-13 ”Loveboats” vill veta hur man sätter fienders bolag i konkurs (precis som RP därefter gör med 5 bolag http://wp.nu/at6n )

– Snacka om att outa sig själv!!

Så avslutar vi det hela med RP:s kärlek till ”båtar” (ref: ”Loveboats” obs ordvits ”love boats”) och jodå RP gillar båtar..

För trots att han försatts i pers.KK våren 2009, så genomför han hösten 2009 en seglats med SIN båt till ”Saint vincent and the Grenadines”
Båten är en 46 fots Princess..och kan ni gissa namnet?

”Eastjet”

Källa: http://wp.nu/at4f

(- alltså samma namn som på bolaget han hamnade i fängelse för och där en av åtalspunkterna var:
”Grovt bokföringsbrott i Eastjet som betalt falska fakturor på 24 244 002 kronor till Orient Aviation Group, ett bolag registrerat på ön Dominica i Västindien och som ägs av Peric och Rydén.”)

Over and out..

Läs mer här

Följ Internet Sweden på Twitter!
Följ Internet Sweden på Facebook!

Related Articles

8 Comments

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • glenn , fredag 4 mars 2011 @ 17:47

    vilken pappskalle.. hoppas han åker dit hårt.

  • Domained.se , söndag 6 mars 2011 @ 23:07

    Håller med helt och hållet. Det är bara synd att det ska ta så lång tid innan sådana här personer straffas för sitt beteende. Det begås åtskilliga brott av olika typer i den privata sektorn som aldrig uppdagas eller som inte hamnar i domstol förrän alltför sent.

  • Kippex , måndag 7 mars 2011 @ 16:12

    Episkt bra djupgrävning. Som vanligt hög nivå!

  • Daniel , tisdag 15 mars 2011 @ 19:07

    Riktigt djup 🙂

  • Fredrik , fredag 29 juli 2011 @ 18:56

    Tack för mycket intressant läsning. Sträckläste alla delarna och kommer fortsätta följa din site i hopp om mer grävande. Blir alltid lika fascinerad av människor som har driv och förmåga. Bra jobbat!

    Mvh
    Fredrik

  • Internet Sweden , fredag 29 juli 2011 @ 19:34

    @Fredrik – Tack, jag har funderat på att göra ett uppföljningsinlägg, men det händer fortfarande saker och nya myndighetsinstanser involverade, så jag tänker vänta en tid. Men det kommer.

    Tack igen!
    //Peter

  • Tina , lördag 17 september 2011 @ 15:54

    Hej,
    Jag läser allt detta försent och bannar mej själv för att jagär så naiv och goddtrogen och inte kollade upp innan jag beställde en jacka på fabriksoutlet.com?
    Det verkar som vi blivit grundlurade. Har ännu inte fått någon vara överhuvudtaget efter 4 veckors väntan.
    Jag kan inget om huruvida oserösa siter kan stängas ner eller inte, men man frågar sig hur en sån’ här sida flera månader efter uppdagade bedrägerier fortfarande är i bruk.

    Vet du hur det har gått i fallet, och vart vänder jag mej med mina klagomål?

    Mvh
    Tina

  • Finalomgång 1 - OmDomaner.se , måndag 7 juli 2014 @ 10:14

    […] Finalomgång 1 är en post av: Internet Sweden om domäner […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *