Kinesiska piratshoppar – igen

Av   /   lördag, juli 21, 2012  /   6 kommentarer

För några dagar sedan fick jag en kommentar som löd så här:

Hej Peter,

Har varit ute på nätet och letat kläder billigt och hittade en sida som verkar vara reko om man ser ur mina amatör ögon. Skulle vilja be dig pm hjälp då jag, efter läst en del av dina inlägg om diverse skummisar, typ fabriksoutlet.com

Sidan jag pratar om är: http://www.makeoutlet.com/
Står på deras sida att de har all rigths reserved från Ralph Lauren outlet.

Anledningen till att jag är skeptisk är väl precis samma anledning till att jag vill beställa, schyssta produkter men alltför schyssta priser.

Ingen hade blivit gladare än jag om jag fått ett svar från dig gällande att denna sida var grön.

Hade varit jätte tacksam om du kunnat hjälpa mig i denna djungel.

Tack på förhand
//Patrik

http://www.internetsweden.se/ge-mig-feedback/comment-page-1/

Eftersom jag jag vet att många läsare / Internetanvändare har svårt att se skillnad och eller överhuvudtaget veta hur det går att se skillnad på piratshoppar och ”riktiga återförsäljare”, så kikade jag på sidan och svarade att:

Som jag meddelat Patrik så är denna sida INTE grön, utan en “kinashop” – även om den är ovanligt snygg – jag återkommer med eget inlägg om denna sida och dennes “systrar och bröder”..

Peter Forsman | internetsweden.se

Och det här inlägget är tänkt att visa lite på hur jag genom några få sökningar blev övertygad om att det är bluff – alltså försäljning av kinesiska skräpkopior (om du överhuvudtaget får någonting levererat).
Jag har tidigare gjort ett antal inlägg om denna typ av  Kinesiska piratshoppar, men då i flesta fall utgått från vinterjackor, väskor och vinterskor, så jag tänkte att det här inlägget passar bra för att det handlar om ”sommarkläder”.

Vi börjar alltså med domänen/siten [makeoutlet.com]

Domänen är registrerad på:

Stephen Lucia genom registraren GoDaddy.com 2012-07-06 – alltså för ett par veckor sedan.
http://who.is/whois/makeoutlet.com/

Siten ser ut så här:

makeoutlet com Kinesiska piratshoppar   igen

[makeoutlet.com] (Ralph Lauren)

Innan jag går vidare så tar jag reda på att den ligger på en IP-adress, där även följande Kinesiska piratshoppar för Swarovski, Burburry och Paul Smith ligger:

swarovskiaustraliashop com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  needoutlet com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  comeoutlet com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen

Nästa steg för mig blir att hitta et textfras som  ser ”unik” ut på sidan (eftersom jag vet hur personerna bakom, jobbar).
Texten jag fastnar för är ”Store provide Men’s Ralph Lauren,Women’s Ralph Lauren,Children Ralph Lauren,Ralph Lauren Accessories and so on. We provide the easiest way to purchase high quality Ralph Lauren clothing at discount price from us.”  på http://www.makeoutlet.com/about

Den textsträngen kör jag genom Copyscape och Google och hittar ett flertal ”systersidor” till makeoutlet.com – alltså som använder EXAKT samma textfras som ovan (och ni kan ju se att den är ganska speciell, då det inte finns mellanslag efter kommatecken mm.)

Jag har utelämnat en del sidträffar, men tror att det här ändå ger dig som läsare en ”bild” (håll markören över biilden, så ser du adressen på sidan):

cheersoutlet com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  yeeoutlet com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  newralphlaurenoutlet com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen

prlaustralia com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  peeoutlet com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  prloutlet com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen

urloutlet com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  oyeoutlet com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  apparelsforsale com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen

mispolo com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  cheapralphlaurenuk co uk 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  designclothingshop co uk 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen

polostorecanada com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  poloforsalecanada com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen

Några snabba bildsökningar ger mig ytterligare Kinesiska piratshoppar dom:

ralphlauren shirts com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  ralphlaurenoutletscom com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  lacosteralphlauren us 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen

Ytterligare några sökningar så dyker ännu mer upp (även några inriktade mot svenskar):

ralphlaurenoslo com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  ralphlaurenonlinesverige com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  ralphlaurenklader com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen

..och jag så fortsätter det (ocrkar inte sitta och göra fler screens)..

poloralphlaurenoutletonlinestore_com
ralphlaurenpolouksale_co_uk
myralphlaurenstore_net
ralphlaurenpolos_eu
poloralphlaurenlife_com
ralphlaurenoutletsite_com
poloralphshop_com
polostylepascher_com
poloralphlaurenuksale_co_uk
shoppoloralphlaurenoutlet_com
dicountralphlaurenoutlet_com
ralphlaurenpaschermap_com
poloshirts-sale_org
poloralphshop_com
shirt-outlet_co_uk
polosalesoutlet_com och hundratals till..

Och om vi tar sista bilden ovanför och fokuserar på manansiktet:

bildcheck 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen

..och gör en enskild sökning på bilden, så får vi fram fler resultat som:

ralphlaurendamenshop_com
ralphlaurenskjorte_dk
ralphlaurenfrance_info
ralphlaurencomprare_com
cheappolooutlets_com
ralphlaurenkøbenhavn_com

en annan bild ger ytterligare några..

ralphlaurenoutletarea_com
newralphlaurenpolo_com
ralphlaurendamenshop_com
poloralphlaurenoutletshop_com
poloralphlaurefrance_com
ralphlaurenespana_com_es

Medan jag började skriva på det här inlägget, så får jag en ny kommentar, som frågar om [longchampsverige.com] är äkta varor.
Men svaret är såklart att det är samma typ av Kinesiska piratshoppar  när det gäller det varumärket.

longchampsverige com Kinesiska piratshoppar   igen

Söker vi på den googleöversatta frasen ”nu erkänts som ett av de mest eftertraktade varumärkenprestanda teknik och mode.”

..så får vi en rad olika Kinesiska piratshoppar:

billigtraybans com1 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  raybanisverige info 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  longchampsvaska com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen

solglasagonrea com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  raybanstockholm com 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  billigtraybans com2 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen

raybanstockholm com1 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen  raybanisverige info1 150x150 Kinesiska piratshoppar   igen

Ett annat sätt att veta att detta är fake är att exempelvis läsa på sidan ”om oss” där vi ser att det är ett sånt slafsjobb att de inte ens bytt ut varumärken och produkter ur texten, utan det står ”Oakley” och ”solglasögon” mm. istället för Longchamp och väskor. Det finns heller inga kontaktmöjligheter förutom ett anonymt formulär.

longchampsverige com text Kinesiska piratshoppar   igen

Bahh, jag orkar inte..jag tittade på innehavaren av domänen som ledde mig till andra longchamp-relaterade domäner, besökte en sida och  det leder mig till hundratals nya domäner – med de ”vanliga” kinashopparna igen.
Men jag tror att jag gett svar på frågan om detta är piratshoppar eller orginal, så jag slutar här.

Om publicisten

Ansvarig utgivare

Skriver för att upplysa om verksamheter som det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för, och jag uppger källor för att du själv ska kunna verifiera det som skrivs. Läs mer om: Internet Sweden | Peter Forsman

6 kommentarer

  1. Hanna skriver:

    Men hur är det med leveransen på longchampsverige.com? Får man något levererat? Vill gärna höra lite mer detaljerat om den sidan. kan du mejla ett svar till mig? Skulle uppskattas till hundra!

  2. Jag är rädd att @Hanna inte skojar..

    //Peter

  3. Anders Fryklöf skriver:

    Hej, det kan kanske vara av intresse för dig att Dagens Industri i fredags i sin week-end bilaga gör reklam för longchampsverige.com

  4. thomasso skriver:

    Hej! Beställde på longchampsverige.com. Anade försent oråd om att något va skumt och jovisst det är en dåliga PIRATKOPIOR. Fick dock väskan hemskickad men somsagt piratkopia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also like...

Har inte internetsweden.se stängt ner ännu?

Read More →