MNL Invest AB – nytt ansikte på känd buse

Av   /   onsdag, mars 31, 2010  /   7 kommentarer

Jag fick en kommentar på Varningslista.se idag som jag kikade vidare för det berättade att internet- och Domänbluffaren Ensidia KB:s fakturor nu har ett bankgironummer 606-4539 hos Swedbank.

Så jag tittade på vem som låg bakom numret och hittade

MNL Invest AB
Kavallerivägen 24
174 58 SUNDBYBERG
ORGNR: 556722-8084

Hmm direkt tänkte jag Kavallerigatan i Sumpan låter ju bekant ..och drar mig till minnes att ett annat företag som fakturerat åt just den här skojarsfären av bolag satt just på Kavallerivägen i Sundbyberg.

Nämligen AP Factoring som satt/sitter på Kavallerivägen 30. http://wp.nu/APF – Det är inte samma gatunummer, men det är samma fhusbyggnad enligt bankgirouppgifterna ovan http://wp.nu/24
Dessutom har både AP Factoring AB och MNL Invest AB säte i Upplands-Bro, vilket inte känns naturligt.

Sen kikade jag på http://www.apfactoring.se/ och http://www.mnlinvest.se/ och ser att det finns 6 ämnesmenyer på båda sidorna – som är helt överensstämmande:
Fakturaköp
Fakturaservice
Fakturabevakning
Inkassoservice
Juridiskrådgivning
Kreditbedomning

Och anledningen till det här bytet av faktureringsbolag för skojarfakturorna är sannolikt att AP Factoring nu har status: Konkursansökan
http://www.ratsit.se/5567367122

Så Bolaget MNL Invest AB då:

http://mnlinvest.com/

http://mnlinvest.se/

Bedriver alltså inkassoverksamhet enligt http://mnlinvest.se/inkassoservice.html
Då de inte finns godkända på Datainspektionens lista över godkända bolag, http://wp.nu/mnl2 så bryter de alltså mot inkassolagen.

Men strunt i det nu, vi tittar vidare på detta bolag för det är lite roligt att följa och se hur de försökt att jobba proaktivt denna gång (har iofs sett försöken tidigare på andra bolag i sfären).

Vad jag menar är att de proaktivt satt upp bloggar och rekommenderat bolaget på bla reco.se – det hela blir så lustigt; jag ska förklara..

Vi pratar om ett bolag med 1 anställd och enligt den senast inlämnade årsredovisningen omsatte knappt 2 millar och ett resultat på 20´ http://allabolag.se/5567228084

Och det verkar dessutom vara ett bolag som tidigare krängt bilar (http://www.foretagsinfo.se/mnl-invest-ab-687441.html) ser att bolagsordningen ändrades 2009-09-22.
Verksamhetens domäner .se och .com registrerades dessutom båda två 2009-11-26

Ok, ska vi då gissa att följande lilla kampanj är till för att ”plantera” information för att försöka undvika alla varningar som snart kommer att toppa SERPen?
(och kolla gärna på publiceringsdatum i förekommande fall)

http://vcw.dagensps.se/forum/sok.phtml?id=1&op=search&ref=&sign=uban (observera här ”uban”)
http://vcw.dagensps.se/forum/thread.phtml?id=1&thread=1568515&live=&ref=&livehearing=0
http://vcw.dagensps.se/forum/sok.phtml?id=1&op=search&ref=&sign=wolin
http://blogg.aftonbladet.se/mnlinkassso (rippad text från Wiki)
http://binfo.se/mnl-invest-ab/ (betygsättning)
http://www.bloglovin.com/blog/1471323/mnl-invest-ab/
http://www.reco.se/mnl-invest-ab
http://mnlinvest.blogspot.com/ (rippade texter från Intrum)
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.13782836 (observera ”kronofogden”)
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.13777669 (observera ”wasa”)
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.13810865 (observera ”uuban”) och att bolaget med 20´i resultat bekräftar köp av http://allabolag.se/5563311678
http://blogg.aftonbladet.se/archive/mnlinvest/2010/01
http://www.rejta.se/omdome/388002/MNL+invest+AB

Men vi backar lite…vem är det detta bolag fakturerar åt? Jo just det; ”Ensidia KB” (TerraPro/Princita/Colvento/Westpoint Solutions nya skepnad), så vi googlar lite på ”Ensidia” också:

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.13922769
http://blogg.aftonbladet.se/ensidia

Mja det var vad jag hittade ikväll..

Vill du läsa mer om Ensidia KB och Princita-sfären:
http://www.internetsweden.se/princita-domanskojare-storre-an-jag-trott/
http://www.varningslista.se/varning-for-domanskojaren-ensidia-kb-969746-1045/



 MNL Invest AB   nytt ansikte på känd buse

Vem är internetsweden.se | Peter Forsman?

Peter skriver i huvudsak för att upplysa om verksamheter som han anser att det finns skäl att ifrågasätta och försöker skriva så att du själv ska kunna skapa dig en objektiv bild.
Dagtid jobbar Peter på .SE Registry som Abuseansvarig för hela .se-zonen. Läs mer här

Share


    Print       Email

Om publicisten

Ansvarig utgivare

Skriver för att upplysa om verksamheter som det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för, och jag uppger källor för att du själv ska kunna verifiera det som skrivs. Läs mer om: Internet Sweden | Peter Forsman

7 kommentarer

  1. Jonas Lejon skriver:

    Ettt tips! Kolla gärna på GovData.se om de företag du lista har gjort affärer med myndigheter. Kan vara intressant att notifiera dessa myndigheter isf.

  2. Internet Sweden skriver:

    Tack för tipset Jonas,
    Ska kika på det. Jag har sett din förträffliga tjänst GovData.se – riktigt intressant.

    //Peter

  3. [...] Jag har för en tid sedan reagerat över två bolag i den här sfären (sk inkassoföretag till bluffakturerarna; ”MNL Invest AB” och ”AP Factoring AB” som sitter på Kavallerigatan 24 resp 30i Sundbyberg) och båda dessa bolag har ”säte” i Upplands-Bro, vilket sannolikt tyder på att de en gång bildats där. Läs mer: http://www.internetsweden.se/mnl-invest-ab-nytt-ansikte-pa-kand-buse/ [...]

  4. Dan skriver:

    Har råkat ut för skojarna på Ensidia. Blev uppringd och de åtog sig att ”hålla” liknande internetdomäner som min egen. .com.eu.nu med flera. Jag sa att jag inte var intresserad och säljaren påstod att vi under samtalets gång inte tecknade något avtal.Tre månader senare kom det en faktura från dem på 12300:- för inköp av fem domäner under fem år. Bestred omedelbart fakturan både brevledes och via e-post. Fick påminnelse efter ett par veckor och bestred även den. Trodde det skulle vara lugnt men en dag så ringer en person från Ensidia och direkt lade jag på luren utan att säga någonting. Därefter har jag gjort polisanmälan och hoppas att det skall vara lugnt med det.

    Kommer aldrig någonsin att beställa något via telefon. Ett bra tillfälle för mig att öva på att säga nej, vänligen men bestämt…;-) Mycket onödigt arbete och att känna sig lurad är oerhört frustrerande.Det finns nog med administration för en egenföretagare ändå.

  5. [...] Det komiska är att MNL Invest finns på både Kavallerigatan 24 och 30, för som jag skrev för ett år sedan, så fanns MNL invest AB på Kavallerigatan 24, medan det var bolaget som agerade inkassoföretag år Princita KB, Colvento och Westpoint Solutions som satt på Kavallerivägen 30 – AP Factoring AB http://www.internetsweden.se/mnl-invest-ab-nytt-ansikte-pa-kand-buse/ [...]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also like...

Har inte internetsweden.se stängt ner ännu?

Read More →