Browse > Hem / Domäner, Swedish domain scam - exported by Sweden, bluff-eller-inte, domain scams / @Johan – nu går du historien i förväg

| Subcribe via RSS



@Johan – nu går du historien i förväg …

Comment posted on Swedish domain scam – exported by Sweden Part1 by internetsweden

@Johan – nu går du historien i förväg ;) – jag kommer naturligtvis lista under vilka namn de har agerat under, varav ett då är…IT-Verket.

internetsweden also commented

  • @Magnus – Tack för det! Ja det dom pysslar med är allt ifrån snyggt..

    //Peter

Recent comments by internetsweden

  • Nej, du är inte innehavare av domänen!
    @Fredrik Näs – Jag håller med om att det är en gåta som sannolikt är flerbottnad. Den användaren vars forum jag ifrågasatte´s egna uppgifter var att han sålt 100 domäner på WN det senaste året, och eftersom de domänerna stått/står på fiktiva personer, så visar ju även hur mycket WN bryr sig..

    Men Thomas intresse för WN har väl lyst med sin frånvaro under en betydande tid (för att säga det milt)..
    //Peter

  • Nej, du är inte innehavare av domänen!
    @Björn – Jag har information om att Nunames är medvetna och ”på” detta problem.

    Vad gäller wn-tråden, så stämmer det att den blivit bortmodererad.

    Det var en kille som ville ha feedback på ett nytt domänforum (dnforum.nu) och han uppskattade väl inte så mycket att jag ifrågasatte ”nivån”, då han själv använder fejkade, påhittade registrantuppgifter för alla sina domäner som han föröker kränga.

    Samt att jag berättade att hans ”vanliga” verksamhet med porr- viagra- och kommentarsspam inte uppskattades från mitt håll.

    Att tråden nu raderats på WN, tyder endast på att WN är en lekstuga för den typen av ”content providers” och ingenting som är värt att lägga någon energi på mer.

    //Peter

  • Varning för hitta / Hedberg Syd AB, 556802-8137 (UPPDAT.)
    @Emil Paulsson – Nja varför skippa!? Det finns ju en del för mig att ta tag i rörande .SE´s ansvarsområde, men jag kanske skulle söka samarbete med berörda myndigheter..

    Men jag förstår att det är frustrerande, speciellt eftersom denna typ av busar har för vana att såväl renomésnylta som rätt av kopiera/rippa sidinnehåll och texter från etablerade verksamheter – i hopp om att de ska få en så stor trovärdighet som möjligt.

    //Peter Forsman

  • DUBBEL varning för waplotto.net/EuroMillions!!
    @Gubben – Ja, jag känner till en del i ärendet, men tänker skriva ett inlägg om det istället för att skriva här – eftersom det ser ut som att det kommer att ta ny fart igen..

    //Peter

  • Det släpps några imorgon också..
    @Gabriel – Ja, det har bara varit extremt mycket arbetsrelaterat på slutet att mina vakna timmar tagits i anspråk för det. Men så fort jag hinner ska dom komma igen..
    //Peter

powered by SEO Super Comments

  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • E-Mail
Relaterade inlägg:
No related posts

13 Responses to “@Johan – nu går du historien i förväg …”

  1. Johan / City Network citynetwork.se Says:

    Tack för att du tar dig tiden med detta. Verkar vara alldeles för enkelt för företag att blåsa på detta sätt. Mer vardag än inte.


  2. Benny holding.nu Says:

    Har själv blivit upprind för ca 4 år sedan. Dom påstod att någon försökte registrera .com-varianten av mitt firmanamn. Tyckte att det lät lite skumt, vem skulle ha nytta av mitt namn? Jag svarade dem med att jag inte var intresserad och de kunde ta namnet om de ville.
    Gissa vad hände?
    Nada.

    Efteråt gick jag in och registrerade namnet själv för att slippa dryga påhälsningar.


  3. Lars interaktiv.se Says:

    Bra! Det är svårt att få översikt hur dessa företag fungerar. Jag får ofta höra om om försäljare som ring och försökt övertala kunden att köpa fler domännamn. Säg alltid nej, aldrig ja i en telefon till en försäljare.


  4. Johan Ejermark popa.com Says:

    Instämmer i tidigare hejjarop och tack. Tacksam för att du rotar i det här. Det är skandalöst att försöka lura av stackars mindre vetande företag dyra pengar för domäner.

    Ett bolag som heter (hette) IT-verket ringde mig flera gånger för ett par år sedan. Lyckades fånga ett sånt samtal på telefonsvararen (http://www.youtube.com/user/johanase#play/uploads/40/PFXKQNi0O04)


  5. internetsweden internetsweden.com Says:

    @Johan – nu går du historien i förväg ;) – jag kommer naturligtvis lista under vilka namn de har agerat under, varav ett då är…IT-Verket.


  6. Swedish domain scam - exported by Sweden Part2 | Internet Sweden om Svenska domäner och annat Says:

    [...] inlägg är en fortsättning på Del1 Tags: Domänregistreringar Europa, Domänregistreringar Europe, IT-verket, I_T Verket, Sellnet, [...]


  7. swedish-domain-scam-exported-by-sweden-part5 | Internet Sweden om Svenska domäner och annat Says:

    [...] är en fortsättning på del1, del2, del3 och del4 - Läs dem gärna i ordning för största [...]


  8. swedish-domain-scam-exported-by-sweden-part6 | Internet Sweden om Svenska domäner och annat Says:

    [...] är en fortsättning på del1, del2, del3, del4 och del5 - Läs dem gärna i ordning för största [...]


  9. swedish-domain-scam-exported-by-sweden-part7 | Internet Sweden om Svenska domäner och annat Says:

    [...] är en fortsättning på del1, del2, del3, del4, del5 och del6 – Läs dem gärna i ordning för största [...]


  10. Magnus naknasanningen.com Says:

    Ruskigt fult företag, blev tvungen att skriva om din artikelserie.


  11. internetsweden internetsweden.com Says:

    @Magnus – Tack för det! Ja det dom pysslar med är allt ifrån snyggt..

    //Peter


  12. Björn bjorn.nu Says:

    Grymt bra grävt och bra att du skriver om detta.


  13. Sellnet exposed | Björn Says:

    [...] inte levererar vad de lovar i telefonen. De använder alla fula knep för att tjäna pengar. Kolla in denna läsvärda serie i sju delar. Tagged as: Domäner, Scam, sellnet No Comments Comments (0) [...]