Browse > Hem /

| Subcribe via RSS

Denna blogg är NOFOLLOW Free!
Varningslista.se  -  om busar och annat

Hittadirekt AB/ITSverige AB – skrupellösa bedragare!

februari 7th, 2010 | Comments | Posted in Värt att ifrågasätta

pinocchio Hittadirekt AB/ITSverige AB   skrupellösa bedragare!

Många gånger under lång tid har jag läst varningar om ItSverige och Hittadirekt,
man jag har aldrig riktigt brytt mig om dem förrän jag kikade lite närmare på dem idag.

Men värre klåpare får man verkligen leta efter – vilket totalt skojeri!

Tjänsterna de erbjuder och tar betalt för har absolut INGET värde, utan riskerar istället att få kunders hemsidor bannade från sökmotorer.

Jag vet inte riktigt var jag ska börja, men det handlar om två aktiebolag och en enskild firma som heter:

More »

Tags: , , , , , ,

Nya SCAM-varningar

december 17th, 2008 | Comments | Posted in Domäner, bluff-eller-inte, domain scams

Så är Sellnet framme igen med ett nygammalt koncept.

Ny Sellnet-SCAM

Jag har tidigare berättet om hur Sellnet-sfären drar fram i form av telefonförsäljande domänaktör efter modellen:

 ”Vi har en kund som beställt er domän under en annan toppdomän, men vi ger er förtur..”

Men det är inte det enda som ”Sellnet” pysslar med utan de har även sidoverksamheter som gör i stort sett samma sak, men då med varumärkesregistreringar och sen har de också tidigare skickat ut förnyelseerbjudanden för gTLD-domäner i form av domainrenewal-online.com för 69.95 dollar (om jag inte minns helt fel)

Denna gång söker de upp e-mailadresser under gTLDer (.com, .net, .info, .biz osv) och skickar ut email om att innehavarna ska registrera motsvarande domännamn under .asia för 149 dollar (ca 1160 SEK) och e-mailet du ska se upp med ser ut som det på länken nedan:
http://www.internetsweden.com/sellnet/asia_erbjudande.pdf
..som går till http://www.dotasia-domains.org/

Det som var intressant att se är att exakt samma WHOIS-uppgifter finns för denna domän som för det nyligen uppmärksammade SCAM-försöket kring ”Biljetter till Melodifestivalen -09″
och domänadressen http://www.melodifestivalen09.com  som tas upp bla på:
http://www.cint.se/debatt/ShowPostFlat.aspx?PostID=113259
http://www.dnzup.se/skojare-scams/805-varning-foer-spammaren-scammaren-melodifestivalen09-com.html
http://blogg.loopia.se/2008/12/17/biljetter-till-melodifestivalen-09/

(Det var väl iofs ganska väntat med något liknande; Årets julklapp är inte teknikrelaterat som så många tidigare år, utan årets julklapp är ”Upplevelser” – så vad är då bättre att scamma om…)

En annan notering jag gjort som jag inte vet hur mycket det hänger samman är att Sellnets förra ”renewaltjänst” av generiska domännamn redovisade en postadress i Mahe på Seychellerna.
Efter att kikat på vilka som registrerat stora delar av de nysläppta geografiska .se-domänerna, så hittade jag en ny aktör i dessa sammanhang: HELO Holding Ltd med postadress MaheSeychellerna.

HELO Holdings Ltd´s .se-domäner är dessutom registrerade genom NameISP som Sellnet-sfären använder FLITIGT.

Kanske betyder inte detta någonting mer än sammanträffanden att ljusskygga aktörer sätter upp bolag där..

Se nu till att sprida detta, så att så få som möjligt slipper gå på det här!!

Tags: , , , , , , , , , ,