Hem » Internet » Vad en vecka kan förändra mycket..

Missa inte tidigare inlägg

Övrigt
augusti 31, 2016

Lägenhetsbluffar

Bluffakturor
augusti 29, 2016

När snillen spekulerar..

Phishing, intrång och ID-kapning
juli 23, 2016

Nytt SMS-spam

Bedragare
juli 9, 2016

VD-bedrägerier för DUMMIES

Bedragare
juni 19, 2016

VD-bedrägerier – bedragarnas nya svarta

Domäner
maj 12, 2016

Nu släpps zonfilerna för .se och .nu fria!

Bluffakturor
maj 8, 2016

Sydsvenskan har skrivit om Bolagsbasen idag

Bedragare
februari 12, 2016

50 anledningar till besvikelse

Övrigt
november 14, 2015

Vi är alla Parisare idag och Européer imorgon!

Bedragare
september 12, 2015

PRV varnar, eller vad sysslar de med egentligen?

Bluffakturor
september 6, 2015

När ska fakturabedrägerier börja tas på ordentligt allvar?

Bedragare
maj 18, 2015

Varumärkesbedrägerier

Bedragare
maj 6, 2015

ID-kapningar – extended version

Övrigt
april 23, 2015

Solskenshistoria!

Falska shoppar (ej lev.)
april 18, 2015

To good to be true

Internetsweden | Investigator
mars 13, 2015

Svensk brottsbekämpning – nu jäklar!

Internetsweden | Investigator
januari 15, 2015

Sagan om den svenska brottsbekämpningen och den onda spiralen

Bedragare
januari 7, 2015

JUSAB-härvan är märkligare än vad man kan ana!

Bluffakturor
december 29, 2014

En FULLSTÄNDIGT intetsägande och desinformerande artikel i skanskan.se

Internetsweden | Investigator
december 20, 2014

Brottstrender och utveckling på nätet – nu uppdelad med bokmärken

Internetsweden | Investigator
december 20, 2014

Tio saker som företag bör se upp för på nätet – nu uppdelad med bokmärken

Internetsweden | Investigator
december 20, 2014

Tio saker som privatpersoner bör se upp för på nätet – nu uppdelad med bokmärken

Övrigt
december 14, 2014

En personlig reflektion kring politikers syn på människors olika värde

Bedragare
december 14, 2014

Brottstrender och utveckling på nätet

Bedragare
december 14, 2014

Tio saker som företag bör se upp för på nätet

419-bedrägerier även kallade nigeriabrev
december 10, 2014

Tio saker som privatpersoner bör se upp för på nätet

Internetsweden | Investigator
november 28, 2014

Tre frukostseminarier 10-12/12

Myndigheter informerar och varnar
november 28, 2014

Polisen: Tips och råd om trygg julhandel

Internetsweden | Investigator
november 23, 2014

En skopa av sleven eller en nutida budkavel

Massmedia informerar och varnar
november 1, 2014

Det kan dyka upp vargar bland lammen?

Vad en vecka kan förändra mycket..

Det är lite smålustigt med Sverigedemokraterna_._de-sidan, eller nja lustigt är nog fel ord om det, men låt oss säga intressant.

Från start, såg sidan ut så här: (klickbar för full storlek)

Efter att då ett antal SEO-proffs som bla Nikke fått ett likadant som nedan mail .
Nikke ”funderar” om han ska skriva om det från den 12/3 till den 17/3 då han tydligt bestämt sig och bloggar om mailet  och sidan och tydligt tar ställning för initiativet:  http://www.lindqvist.com/sverigedemokraterna-de-utmanar-sverigedemokraterna-se/ .

Åter igen uppmanar jag dig som läsare att klicka på den översta bilden i detta inlägg och ber dig notera ”logotype”, färger, nazi-influenser, menyrubriker osv. Sidan i sig berättar vart skåpet ska stå och vad SD egentligen är – regisserat av en viss ”Göran Goebbels”. Sidan har då ingen kommentarsfunktion alls, utan det är enriktad kommunikation. 
Dagen efter den 17/3 skriver jag ett inlägg om hur odemokratiskt, fegt och kontraproduktivt initiativet jag anser att sidan är. Vartefter veckan gått så har det allra mesta förändrats på denna anonyma ”innehållsdynamiska sida”, så det ska bli mycket intressant att se vad det till slut blir för innehåll på sidan..

En av de första kommentarerna är inte Göran Goebbels, men väl Nikke Lindqvist, som nu då tycker att SD-anhängare är ”värda att höras”. Kort därefter dyker ”Sverigede” upp (som visar sig vara ”Göran Goebbels” i egen hög person, som tycker att mitt inlägg är ”givande” och mellan kommentarerna så dyker DISCUS upp på .de-sidan.
Det är nu inte mycket som händer med sidan mer än att det läggs till ett antal länkar på sidan, men sen på kvällen den 21:a mars så skriver Svenska Dagbladet en artikel om initiativet.
http://www.svd.se/nyheter/politik/kampanj-pa-natet-for-att-utmana-sd_4457005.svd

Nu tar det fart på kommentarerna på .de-sidan och två dygn senare så har vi SVD:s konkurrent Dagens Nyheter med en ny artikel.
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/sverigedemokraternade-tar-fajten-mot-sd-1.1066492
Men till DN:s artikel så har det hänt lite saker; i flera kommetarer på .de-sidan och annanstädes, så har kommentarer upprepats om att sidan inte inger det minsta förtroende bla för att sidan anspelar på nazistiska kännetecken, så vad gör man då istället? Jo man ändrar till lila färg och ett mycket mesigare teckensnitt:

Om du besöker dn-artikeln ovan (där bilden är större) så kommer du även att se att menyrubrikerna förändrats och bla så existerar inte längre sidan om partiet (den översta bilden i detta inlägg). Men det där mesiga teckensnittet verkar inte vara tillräckligt, utan nu väljer man istället att använda det som Sverigedemokraterna själva använder (osäker på vad det heter):

Det jag förundrats över är att när jag tittade nu på kvällen, så har Göran Goebbels ”städat upp lite” på första sidan och man hittar numera detta:

Det här är ju lite märkligt eftersom det tidigare fanns ett tiotal länkar listade här, men så finns det alltså bara 3 stycken värda att få vara kvar!?
Kan det månne ha med utgående länkjuice att göra? äsch jag vet inte..

Naturligtvis hittar vi ”stödjaren” Nikke, Nikkes dotters blogg (Muttaburrasaurus), men nu också ”Sulo”.
Hmm Sulos länk som hamnade på .de-sidan som en av de sista; typ i onsdags-torsdags, trots att han var den förste som så starkt visste vad avsikten med sidan var och länkade med ”knappen” till .de-sidan (Ungefär samtidigt som Göran Goebbels var upptagen med att skriva kommentarer till mitt inlägg) http://sulo.se/2010/03/17/sanningen-om-sd/ Dessutom var ”Göran Goebbels” inne och kommenterade till Sulos inlägg, men tyckte alltså då, för en vecka sedan inte att inlägget var tillräckligt bra att lista på .de-sidan!? förrän i mitten av veckan.

Och hade det nu inte varit så att han uttryckligen skriver att  han inte har något med sidan att göra, så skulle jag nog misstänkt honom en smula, inte minst pga av den ”snarlika” kampanjen han ”till slut” erkände sig stå bakom http://sulo.se/2009/01/29/ett-erkannande/
Och kopplingen till Nikke skulle ju varit förklarad, eftersom Nikke hostas av Sulos molnettjänst kaizr.com – men nu är det alltså inte så eftersom jag kom på att det redan i första artikeln i SVD stod klart och tydligt att det var en anonym man i 20-årsåldern, så kan det ju inte vara han, eftersom han inte skulle stämma in åldersmässigt.
Detta till trots så vill jag påstå att det är någon som är starkt influerad av ovan herre – kort sagt en ”Sulo-wannabe” ..och det finns väl kanske en knippe såna – vad vet jag? 

Jag funderade även ett tag på om jag även skulle kika lite närmare på Nikkes ”gamla kollaga och vän” Anna Serner (VD på TU, Tidningsutgivarna) och eventuella kopplingar till SVD:s och DN:s journalister; Carina Stensson och Kalle Holmberg (som i mitt tycke båda drabbats av ett akut ”sämre omdöme” genom att skriva om den anonyma odemokratiska .de-sidan).
Men det känns inte befogat i i detta läge..

Slutligen tänkte jag skriva ett par rader om färgvalet lila – som åtminstone får mig att direkt tänka på Pirat partiet (även om det rent tidsmässigt för färgbytet mer passar in med att dra ”tant Gredelin” och ”skampåle” till minnes.)
Twitterkontot ”Sverigede” iaf hann såvitt jag känner till skicka 3 publika meddelanden innan det raderades (av Göran Goebbels eller Twitter vet jag inte), men intressant var att det var ett länktips till PP:s partiledare Falkvinge + en pirattjej (har för mig att det var Anna Troberg) om den då nya .de-sidan. Jag är bekant med en hel del Piratpartister och jag har inte träffat på någon som uttryckt stöd för .de-sidan innehåll eller färgval.

..det gäller ju att man är tydlig med sitt budskap och står för det..eller?  -”Skampåle” kanske var lite mer mitt i prick ändå..

Internet Sweden | Peter Forsman

Jag som skriver, gör det ideellt och för att upplysa dig om verksamheter som JAG anser att det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för. Jag skriver även generellt om olika tillvägagångssätt som bedragare använder och tipsar om utbildning/kunskap som finns att få. Läs mer om: Peter Forsman

11 Comments

 1. nikkelindqvist skriver:

  Ja det var verkligen gissningar åt alla håll det här 🙂

 2. Internet Sweden skriver:

  Jag är inte det minsta nyfiken – jag anser att jag vet hur det ligger till

 3. Lars Larsson skriver:

  Hur svårt är det att fejka någon annans identitet på nätet? Borde vara intressant för kända människor, som Carl XVI Gustaf och Nikke (ingen antydan om samarbete) att veta hur deras personuppgifter används. Kanske dyker det upp en webbplats som verkar helt rumsren tills det briserar ett påskägg där i ansiket på besökarna.

  Hur går det till om ägaren till ett domännamn helt ovetande blir registrerad som ägare till flera andra domännamn? Är han/hon då fortfarande ansvarig för innehållet och bunden att betala fakturor från webbhotellen?

 4. nikkelindqvist skriver:

  🙂 Du kan ju ta en titt på nikke.se – Den är inte heller jag särskilt nöjd med. Som tur var suger namenavigation på sökmotoroptimering.

 5. Internet Sweden skriver:

  Men nu finns det väl betydligt fler än du som heter Nikke i Sverige – både tjejer och killar, så jag förstår inte hur nikke.se skulle vara synonymt med dig. Även om jag förstår att du gärna skulle vilja se det på det sättet..

 6. Internet Sweden skriver:

  Hmm fel av mig Nikke – det finns de i Sverige som är döpta till och heter ”Nikke” (av båda könen), vilka då väl får anses ha en bättre namnrätt till den domänen då än den som heter Niklas, men kallar sig Nikke – åtminstone lika mycket..

 7. nikkelindqvist skriver:

  Upptäckte en hängande tråd här 🙂
  Jag heter Nikke, även enligt skattemyndigheterna, sedan 26 september 2007:
  http://www.lindqvist.com/nu-heter-jag-nikke-pa-

  Då fanns det 8 män i Sverige som hade namnet. Sex av oss hade det som tilltalsnamn.

  Men visst har du rätt i att alla de andra nikkarna har lika stor rätt som jag till namnet. Niondina däremot, som min dotter Allis heter i fjärdenamn…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *