Varning för bluffakturor från [lokaladelen.se] Maelle AB / 556746-9605

Varning för [lokaladelen.se] Maelle AB / 556746-9605
Idag får jag många kontakter om att [lokaladelen.se] skickar ut bluffakturor.
Enligt fakturorna så är det [lokaladelen.se] som står bakom fakturorna – men detta är INTE sant.
Domänadressen [lokaladelen.se] har en och samma innehavare sedan länge som jag är FULLSTÄNDIGT övertygad om att han inte har någon som helst vetskap eller inblandning i dessa bluffakturor.
Dessutom ligger domänen parkerad hos SEDO idag och därmed endast visar textannonser och inget som tyder på fakturans innehåll.
Titta även på logotypen från fakturan – det är lätt att se på det andra ”A:et” att detta är ett slafsjobb – dvs någon som kopierat ett ”A” klippt isär ”lokaldelen.se” och klistrat in det extra ”A:et”
Det syns inte minst på de mörkblåa ”uddarna” som ser helt onaturliga ut.
Hursomhelst, så berättar fakturan att det är:
Lokaladelen AB
Box 589
58227
Halmstad
Som ligger bakom – men detta bolag existerar inte och inte heller boxadressen.
Men det angivna telefonnumret 0357777391 ger napp och pekar på busarna bakom de tusentals bluffakturorna som skickades ut från [lokaldelen.se] vid årsskiftet 2010/2011.
Då var det ”BOX 829 I KALMAR KB” 969743-0495 som var busen..
Om vi tar Telefonnumret på dagens faktura och kollar på hitta.se – vad tror ni att vi får fram?
http://wp.nu/atCv – Jo just det: ”BOX 829 I KALMAR KB” 969743-0495
Tittar vi då på bankgironumret 248-8930, så står det på:
Maelle AB
[EDITERAT 8/4 – numera inaktuellt eftersom det var en gammal uppgift och bankgirot numera borttaget]
[EDITERAT 8/4 – numera inaktuellt eftersom det var en gammal uppgift och bankgirot numera borttaget]
ORGNR: 556746-9605
Detta bolag, har 2 killar i 25-årsåldern, från Oxelösund och Nyköping i styrelsen, medan bolaget själv alltså inte finns i Halmstad och inte heller på adressen som finns hos Bankgirot, utan på [EDITERAT, tidigare ägares adress – de nya köparna har låtit bli att adressändra och de tidigare innehavarna har INTE något med bluffakturorna att göra], utanför Stockholm.
Detta är alltså ingenting annat än rent bedrägeri och det finns ju det som talar för att dessa numera luttrade bedragare är i farten igen: http://www.ratsit.se/9697430495

Läs mer här

Internet Sweden | Peter Forsman

Internet Sweden | Peter Forsman

Författare och ansvarig utgivare
Jag som skriver, gör det ideellt och för att upplysa dig om verksamheter som JAG anser att det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för. Jag skriver även generellt om olika tillvägagångssätt som bedragare använder och tipsar om utbildning/kunskap som finns att få. Läs mer om: Peter Forsman
Internet Sweden | Peter Forsman
Internet Sweden | Peter Forsman

Related posts

27 Comments

 1. Pingback: Så kom det en bluffaktura… VARNING! « rata.se

 2. Bam2946

  Jag fick samma bluffakturan idag fast det står ‘Lokaldelen AB’ istället för ‘Lokaladelen AB’ i adressen. Annars är den exakt samma. Hoppas ingen går på dessa lurare.

 3. Pingback: Varning för bluffakturor från [lokaladelen.se] Maelle AB / 556746-9605 - Domäner, webb & seo - OmDomaner.se : Domäner, webb & seo – OmDomaner.se

 4. Olle

  Fick också samma ”faktura”.
  Hur ska man göra för att komma åt dem? Eller i alla fall göra livet lite surt som tar upp en massa av deras tid?

 5. Torbjörn

  Är det bara jag som tycker att de kommer undan för lätt? Vad kan man göra för att göra dessa herrars liv lite krångligare?
  Är dödligt trött på att tampas med bluff tele-säljare samt tramsfakturor typ dessa,kan man skicka motfakturor för den tid man lägger ned på detta (typ 900:- per påbörjad timme ).Någon som har fler (lagliga) förslag.

 6. Tage

  Fick två bluffakturor idag!!
  Vad gör man med dessa sumpråttor då??
  Polisanmälning, bestrida fakturorna, baltik inkasso???

  Lutar åt bestrida fakturorna för mig.

 7. Torbjörn

  Du behöver inte bestrida dem eftersom det står (i microskrift) att det inte är en faktura ,bara ett förslag…

 8. Conny Tengqvist

  Vi fick med och upprättade en polisanmälan.
  Jag föreslår att ni gör det samma.
  Tar några minuter, men bluffare har inte att göra inom någon verksamhet. I synnerhet inte företagande.

 9. Björn

  Jag fick också utskicket, men det som jag tycker var en rätt stor skillnad mot liknande bluff-fakturor jag har fått tidigare var att det faktiskt satt ett riktigt frimärke på kuvertet. Så om dom inte har stulit / lurat till sig alla frimärken så har dom iaf en kostnad för utskicken.

 10. Pingback: Sökmotorstädning och etik

 11. Eric

  Fick en sådan faktura i går och sökte på olika tel nr dels det på fakturan sedan ett jag hittade på Maelle AB men naturligtvis inget svar. Var hos polisen för att anmäla försök till bedrägeri men dom ville inte ta emot anmälan utan rådde mig att bestrida fakturan via mail. Polisen menade att dom aldrig går till inkasso för inget seriöst inkassoföretag tar sig an oseriösa företag och än mindre driver det ännu längre. Alltså, bestrida via mail och sedan inget mer.

 12. Internet Sweden

  @Eric – vem behöver bedragare med en sådan poliskår.. Jag blir både förbannad och allmänt trött på latarslen till poliser som inte ens är kapabla att upprätta en anmälan. Detta i kombination med att de inte har en blekaste aning om tillvägagångssätten busarna använder – som är både seriösa och oseriösa inkassobolag och även kronofogden. Polisen vill helt enkelt inte ha ytterligare ett fall de lägger ner pga okunskap i statistiken. Och om drabbade INTE anmäler så kommer detta elände heller inte uppfattas som ett problem och därmed aldrig prioriteras.

  Ring 114 14 och anmäl !
  Eller gå in på anmäl.nu och klicka på de direktlänkade bilderna (mer info kommer snart på den sidan). Men även om din anmälan bara blir en siffra i statistiken, så är det vägen till förändrad prioritering hos polis och brottsbekämpare. Snart har 10% av Sveriges BNP flyttat ut på nätet och med det busarna, medan polisen inte ens vet sin egen e-mailadress.
  Förra året anmäldes drygt 40k datorrelaterade bedrägerier i Sverige, medan den riktiga siffran för dessa bedrägerier, tros vara minst tiodubbel..

  //Peter

 13. Arne Dyberg

  Att fakturera med minimal oläslig kommentar ”att det är ett erbjudande endast”,är kriminellt nog. Men när Lokaladelen som i mitt fall även anger som ”Vår referens”(beställare) ett påhittat namn som överhuvudtaget ej finns i mitt enmansföretag,är än mer kriminellt. Förstår att de redan är polisanmälda annars skulle jag gjort det.

 14. Rökeriet

  Vi fick en faktura från Lokaladelen.se med datum 2011-03-21.

  Med finstillt text såt det:
  Detta är endast ett erbjudande. Vid ointresse utav vara med i nya företagsregistret som kommer under 2011 var god bortse från detta erbjudande. Det är ingen betalningsföreplikt.

  ALTSÅ KUN ETT ERBJUDANDE med ett teckensnitt i storlek 4 eller 5.

  Är jätte trött på bluffare som;Scandinavian Media Solutions AB och Nordisk Domänhantering, PH Holdig AB/Näringslivs Respons/nrespons, Orgnr.556645-7528 och annonser på nettsidan ryanair.com

 15. Andreas Dany-Wikström

  Jag har indirekt drabbats av detta bluffbolag. Mitt namn är då Peter Andreas Dany-Wikström och bor i Nyköping och igår började min telefon att gå varm. Ilskna personer och journalister försöker få tag i den personen som ligger bakom företaget Maelle AB. Den personen som ”sitter med i” styrelsen ska enligt http://www.ratsit.se/5567469605 heta Andreas Mikael Dany, vara 25 år och bo i grannbyn Oxelösund. Söker man på en Andreas Dany så hamnar man hos mig. Detta var till en början förvirrande då jag varken har ett aktiebolag eller sitter med i någon styrelse… än mindre hört namnet Maelle tidigare. Mycket irriterande och jag hoppas att det här blåser över snart.

  /Andreas Dany-Wikström

 16. Pingback: Fortsättningen kring bluffakturorna från lokaladelen.se | Internet Sweden om domäner och annat

 17. max

  Jag fick ett sådana faktura,efter flera försök fick jag svar på den angiven tel.nr.Han påstod att has försäljare har pratat 14 minuter med mig vilken abslut gjorde han inte.jag bruka inte prata med eller handla av tel.försäljare eftersom har dåliga erfaranhetr av detta,sen mitt på samtalet när jag pratade om polis anmälan heltplötslig la han på luren.inga svar efter det och inga mailsvar heller.

 18. johan

  Precis som ni andra blir jag förbannad över att oseriösa personer tar upp ens tid. Att dessutom Maelle AB redovisar en omsättning på 400tsek när de med tanke på verksamheten säkerligen inte ens har en bokföring tyder på att det är riktigt lönsamt. Kan man fakturera Maelle AB för nedlagd tid (1500 sek), ”Hantering av bluffaktura” och driva den fakturan till inkasso?

 19. Internet Sweden

  @johan – du glömmer att ”gamla” Maelle AB (som var ett café) inte har någonting som helst med nuvarande busars verksamhet att göra – för nuvarande verksamhet finns sannolikt ingen redovisning över omsättning.
  //Peter

 20. Pingback: Allabolag.se – Fan vad snyggt – KUDOS! | Internet Sweden om domäner och annat

 21. Pingback: Mordet i Phuket – en genomlysning och bakgrund – tung läsning | Internet Sweden om domäner och annat

 22. Pingback: Varningsinfo.se förbryllar mer och mer.. | Internet Sweden om domäner och annat

 23. Pingback: Nu laddar jag om mot bedragare på Internet | Internet Sweden om domäner och annat med egen varningslista

 24. Pingback: Varning för Nuovo din assistent (EF Sverige KB/TRV KB, 969734-4670) | Internet Sweden om domäner och annat med egen varningslista

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *