Vissa saker ser mer skumma ut än andra!
Nu ska vi spinna loss lite..
Jag fick kontakt med en läsare av min blogg..
Denne berättade att denne fått ett inkassokrav som denne inte hade en aning om vad det handlade om.
Läsaren bifogade inkassokravet som visar sig komma från en verksamhet jag skrivit om tidigare ”Processinkasso Nordic AB”.
Jag har tidigare i somras skrivit om dem här: http://www.internetsweden.se/sms-lan-blufftjanster-och-pahittade-foretag/ Och det visar sig även att fordringsägaren är just ”Facility Finans Sverige AB” (tidigare ”Facility Finans i Södertälje AB”) som jag skriver om i inlägget, precis som Processinkasso Nordic AB.
Men jag skrev då i inlägget (22 juli 2011) om att det påstådda bolaget bakom stopit.nu presenterade sig själva som:
Sax Finans Aktiebolag
Box 7096
174 07 Sundbyberg
kundtjanst@stopit.nu
Det som är lite lustigt är att bolaget då inte fanns, men ett namnbyte har sedan gått igenom och bolaget heter sedan 5:e oktober 2011: ”Sax Finans Sverige AB”
Källa: http://www.121.nu/onetoone/foretag/sax-finans-sverige-ab/grunddata
Men nu när namnet då nästan helt överensstämmer med verkligheten, så väljer bolaget istället att ändra uppgifter på stopit.nu till:
Finans Aktiebolag
Box 7096
174 07 Sundbyberg
kundtjanst@stopit.nu
Det känns ju seriöst..eller?
Det som mer känns lite sisådär är att Sax Finans Sverige AB är innehavare till ett par varumärkesregistreringar, tillsammans med ett bolag vid namn ”Pine Tree Marknadsföring och Försäljning AB”.
(Som dessutom visar sig vara moderbolag/koncernmoder till Sax Finans Sverige AB http://www.ratsit.se/ReportCompanySmall.aspx?ID=5566630991 )
Dessa två bolag är innehavare till två logotyper som heter ”valutabutiken.com del av Pine Tree Finans AB”
http://www.121.nu/onetoone/varumarke/1698127_valutabutikencom-del-av-Pine-Tree-Finans-AB
och ”Pine Tree Finans”. http://www.121.nu/onetoone/varumarke/1698128_Pine-Tree-Finans
Att registrera ett domännamn som varumärke är kanske inte så genomtänkt, ännu mindre att registrera det som en bild – eftersom det inte ger någon namnrätt till ett domännamn.
Det skulle vara desto enklare att faktiskt registrera domänen – som då är ledig..
Men Pine Tree Marknadsföring och Försäljning AB har två andra varumärkesregistreringar, men dessa är ”ordmärken”:
”blankettdirekt.com” http://www.121.nu/onetoone/varumarke/1559284_blankettdirektcom
och ”Aktiebolagdirekt.com” http://www.121.nu/onetoone/varumarke/1559283_Aktiebolagdirektcom
..men inte heller dessa domäner är registrerade..
Men vi backar tillbaka till inkassokravet som min uppgiftslämnare var förgrymmad över, så här ser det ut:
Vi kan alltså se att inkassokravet är utställt av Processinkasso Nordic AB på uppdrag av Facility Finans Sverige AB.
Är det då inte förbaskat konstigt att ”Facility Finans Sverige AB” faktiskt HAR inkassotillstånd själva:
http://www.fi.se/Tillstand/Foretagsregistret/Foretagsregistret-Detaljerad-information/?idx=075096
medan Processinkasso Nordic AB INTE har det:
http://www.fi.se/Tillstand/Foretagsregistret/?sok2=556789-7482&mode=wide
Jag får en känsla av ”vi riskerar inget tillståndet, utan..”
Kikar först på de två nya ledamöterna i Facility Finans Sverige AB (För tidigare ledamöter i bolaget ”Crispién och Brännman” lämnade styrelsen 7 september 2011) och i bolaget hittas nu istället:
En 69-årig herre vid namn Barvaeus, Lars Axel Harald, med tre konkurser bakom sig från 2009. Det intressanta är att för de 9 verksamhetsår som visas för dessa tre bolag – så har de alla röda siffror.
Vilket gör att jag misstänker att hans roll kanske inte är som helbrägdagörare i bolaget..
VOXLE Bruk Aktiebolag
http://www.121.nu/onetoone/foretag/voxle-bruk-aktiebolag-5626
Konkurs avslutad 2009-08-03
Lars Barvaeus Förvaltnings Aktiebolag
http://www.121.nu/onetoone/foretag/lars-barvaeus-forvaltnings-aktiebolag-5584
Konkurs avslutad 2009-08-03
Kroksabeln Aktiebolag
http://www.121.nu/onetoone/foretag/kroksabeln-aktiebolag-1F79
Konkurs avslutad 2009-07-31
Den andre ledamoten i Facility Finans Sverige AB är 50-årige Pontus Mikael Almlöf som endast har ett annat bolagsengagemang i ROCK STONE HOLDING AB
http://www.121.nu/onetoone/foretag/rock-stone-holding-ab
..även detta bolag med år av röda siffror..
Som sagt..uum, vi får se hur det går för bolaget..Jag sitter och håller tummarna för fullt!!
..Men under tiden så kan vi ju titta lite närmare på styrelseledamöterna i Processinkasso Nordic AB
och här är 121.nu och ratsit.se fantastika källor tillsammans!
Förutom att bolaget haft det lite ekonomiskt motigt http://www.121.nu/onetoone/foretag/processinkasso-nordic-ab/ekonomi så ser vi att ett bolag vid namn Enactor är moderbolag/koncernmoder. Styrelseledamoten Karl Peter William Sävblom verkar vara en ytterst rastlös person enligt de adressbyten som 121.nu registrerat:
http://www.121.nu/onetoone/foretag/processinkasso-nordic-ab/personer
Adress:
Mayfair Chambers 2 Charles
STORBRITANNIEN
GB STORBRITANNIEN OCH NORDIRLAND
2011-08-16
2 charles
LONDON
GB STORBRITANNIEN OCH NORDIRLAND
2011-04-14
6 Onslow CT, Drayton GDNS
11457 LONDON
GB STORBRITANNIEN OCH NORDIRLAND
2010-12-07
6 Onslow Court, Drayton Gardens
LONDON
GB STORBRITANNIEN OCH NORDIRLAND
2010-07-09
14Mount Carmel Chamb.Dukes Lane
W843V LONDON
STORBRITANNIEN OCH NORDIRLAND
2010-02-16
Mayfair Chambers
2 CHARLES, LONDON
GB STORBRITANNIEN OCH NORDIRLAND
2009-12-05
Hesselbomsvägen 37
662 00 ÅMÅL
2009-11-23
6, Onslow Court, Drayton Gardens
LONDON SW10 9RL
GB STORBRITANNIEN OCH NORDIRLAND
2009-08-05
Mayfair Chambers, 2 Charles
LONDON
GB STORBRITANNIEN OCH NORDIRLAND
2009-05-05
6 Onslow Court Drayton Gardens
GB LONDON SW 10 9 RW
GB STORBRITANNIEN OCH NORDIRLAND
Han sitter i styrelsen för 8 bolag, varav 5 tillsammans med VD:n i Processinkasso Nordic AB (och bland annat moderbolaget Enactor AB); Ulf Ingvar Åberg http://www.121.nu/onetoone/foretag/processinkasso-nordic-ab
Denne VD sitter så många som 16 bolagsstyrelser och här hittar jag en intressant koppling..
Han sitter i styrelsen för RIVIA RIV & ÅTERVINNING AB, 556655-1254
http://www.121.nu/onetoone/foretag/rivia-riv-o-atervinning-ab
detta tillsammans med bland annat en viss ”Peter Liljencrantz”
Peter Liljencrantz som drev snabbmatbolaget ”Foodcourt Solna” fram till han namnbytte bolaget i mitten på förra året till ”JURISTFIRMAN LILJENCRANTZ & PARTNERS AB” och ägnar sig numera åt ”juridisk konsultverksamhet”.
Om det är någon som intresserar sig i vad denna ”juridiska konsultverksamhet” består i, så kan jag berätta att det är just denne herre som som per telefon representerar Nummerupplysningen.se / Nummerupplysningen OÜ i tingsrätten runt om i Sverige http://www.121.nu/onetoone/foretag/juristfirman-liljencrantz-o-partners-ab
http://www.internetsweden.se/varning-for-nummerupplysningen-senummerupplysningen-ou-11550212-grav/
http://www.internetsweden.se/varning-for-debesta-credit-ou-sveso-investments-ou-rigolet-ee-jurist-ee/
http://www.internetsweden.se/nytt-om-nummerupplysningen-se/
Se även:
http://svenskhandel.se/Vi-arbetar-med/Sakerhet/Varningslistan/Foretagslista/Nummerupplysningense–/
Men JURISTFIRMAN LILJENCRANTZ & PARTNERS AB blir ett annat inlägg..
Men vad var min rekommendation till min uppgiftslämnare då?
Jo såklart – är fordran okänd för dig - BESTRID och POLISANMÄL!
http://www.polisen.se/Gotlands_lan/sv/Utsatt-for-brott/Olika-typer-av-brott/Bedrageri/































Värsta skummisarna jag sett hittills!
november 1st, 2011 at 18:34
På kul gjorde jag en sökning på telefonnumret som anges på fakturan – 08 684 100 10.
Första träffen går till en facebooksida som presenterar Troton Finans AB. Dock har sidan ändrats sedan indexeringen, så det telefonnumret finns ej längre på sidan. Vet inte heller hur länge det finns kvar i googles indexmotor.
Text:
Troton Finans AB | Facebook
http://www.facebook.com/pages/Troton-Finans-AB/150558604997461
Växel: 08-120 522 00. Ekonomiärenden: 08-120 522 06. Inkassoärenden:08- 684 100 10. Fax: 08- 120 522 09. Mail: info@trotonfinans.se. See More …
——————————-
Ja det förvånar mig inte ett dugg, kopplingen till Troton fanns redan i inlägget http://www.internetsweden.se/sms-lan-blufftjanster-och-pahittade-foretag/
Kopplingarna och verksamheterna är uppenbara – frågan är när myndigheterna tar sig an denna typ av ekonomisk brottslighet..
Peter Forsman | internetsweden.se