RADERA MIG flytter in på internetsweden.se – 27 länkar som kan göra stor skillnad.

När någon drabbas av näthat, ID-kapning eller på annat sätt blir riktigt illa behandlade via webbsidor eller tjänster kopplade till internet, så är alltid mitt råd att ”den som anser sig vara utsatt för ett brott, bör polisanmäla det, för polis och åklagare att bedöma”.

Men sen då..?
Den som drabbats av kränkande material, eller falska profiler på internet vill vanligtvis först och främst att materialet ska  försvinna så snart som möjligt. Och det är ju något som brottsutredare i flesta fall inte kan hjälpa till med.*

Så där står ofta brottsoffret förtvivlad och uppgiven och vet inte vad han/hon ska ta sig till eller var man ska vända sig för att få hjälp. Det känns också ofta extra besvärligt då många av tjänsterna är amerikanska, men med den här sidan blir det lite lättare!

* Men glöm inte heller att försäkra dig om att skärmdumpar och annat material laddas ned innan det raderas (bevissäkran), då det kan vara mycket värdefullt för en polisutredning.

 

Facebook
Facebook är den största sociala nätverksplattformen, med över en miljard aktiva användare världen över. Klicka på bilden ovan för att komma till sida för att anmäla profiler, inlägg mm.

Twitter
Twitter är en plattform där man kan skapa profiler och dela meddelanden på max 140 tecken med resten av världen. Klicka på bilden för att kunna rapportera missbruk.

YouTube
YouTube är världens största plattform där du kan ladda upp, granska och dela videoklipp. Klicka på bilden för att anmäla missbruk mm.

Instagram
Instagram är en mycket populär social tjänst för att dela bilder. Klicka på bilden för att anmäla innehåll (t.ex. foton, filmklipp eller kommentarer).

Flickr
Flickr är en plattform för gratis fotoöverföring, lagring och bildprojicering. Ägs av Yahoo. Klicka på bilden för att anmäla överträdelser.

Pinterest
Pinterest är ett verktyg för visuella bokmärken som hjälper användare att upptäcka och spara kreativa idéer. Klicka på bilden ovan för att anmäla missbruk.

Snapchat
Snapchat är en tjänst för mobiltelefoner, som låter dig skicka bilder och videoklipp till andra användare. Bilderna visas endast i upp till 10 sekunder. Klicka på bilden för att anmäla missbruk.

Google (sökresultat)
Google är världens största sökmotor, som i Sverige används för mer än 90% av alla sökningar. Klicka på bilden ovan för att begära borttagning av indexerat resultat.

Yahoo
Yahoo är en webbportal på nätet och erbjuder bland annat e-post, finansiell information och sökning. Klicka på bilden för att anmäla missbruk.

Kik
Kik är en social meddelandetjänst för iOS, Android och Windows Phone. Klicka på bilden för att anmäla missbruk och få information om hur du blockerar användare.

Ask.fm
Ask.fm är en populär tjänst där du ställer andra användare frågor, anonymt eller inte. Klicka på bilden ovan för att kontakta Ask.fm:s support.

Bing.com
Bing.com är en sökmotor- och en karttjänst som tillhandahålls av Microsoft. Klicka på bilden ovan för att rapportera missbruk (sökresultat).

Badoo
Badoo är ett socialt nätverk med fokus på dejting. Tjänsten lanserades 2006 och är en av de mest populära. Klicka på bilden ovan för att se hur du kan radera din profil.

Blogger
Blogger är Googles kostnadsfria bloggtjänst. Tjänsten går även under namnet Blogspot. Klicka på bilden ovan för att anmäla missbruk.

Bloglovin
Bloglovin är en webbtjänst som ger medlemmarna möjlighet att följa sina favoritbloggar från en enda sida. Klicka på bilden ovan för att komma till deras hjälpcenter.

Disqus
Disqus är ett användarhanteringssystem som används av många tjänster för att kommentera artiklar online. Klicka på bilden för att radera ditt konto mm.

First Date
First Date är en Svensk datingsida, som riktar den nordiska marknaden. Klicka på bilden ovan för att komma till en guide för hur du raderar ditt konto.

Eniro
Eniro är en svensk adress- och karttjänst. Klicka på bilden ovan för att begära rättelse mm. av publicerat material, samt begära registerutdrag.

LinkedIn
LinkedIn är en nätverksplattform med profiler där man bla presenterar arbetserfarenhet, utbildning och meriter.  Klicka på bilden ovan för en guide i hur du raderar din profil.

Match.com
Dejtingsajt. Här skapar användare över 18år profiler med foton och personlig information. Klicka på bilden ovan för att komma till en guide för hur du tar bort din profil.

Myspace
Myspace är ett socialt nätverk, numera med fokus på musik och konserter. Klicka på bilden för att komma till information för hur du raderar ditt konto.

Skype
Skype är en tjänst som låter dig ringa andra kostnadsfritt via webben. Klicka på bilden för att läsa en guide för hur du raderar ditt konto på Skype.

Spotify
Spotify är en musiktjänst som låter användarna lyssna på musik från ett stort och ständigt växande musikbibliotek. Klicka på bilden ovan för en guide för hur du raderar ditt konto.

Vine
Vine är en tjänst som ägs av Twitter som låter dig dela korta videofilmer. Klicka på bilden för att anmäla missbruk eller för att radera konto.

Windows Live
Samling av tjänster som tillhandahålls av Microsoft. Som Hotmail, Messenger, Photo Gallery, SkyDrive Spaces, Mesh mfl. Klicka på bilden för en guide för hur du raderar konto.

Happy Pancake
Happy Pancake är en svensk dejtingtjänst. Klicka på bilden ovan för att anmäla missbruk eller för att avregistrera ditt användarkonto från tjänsten.

Google+ (Google användarkonto)
Google+ är Googles socialanätverk, ditt ID är detsamma i flera tjänster som Gmail, Google Play och YouTube. Klicka på bilden för att radera ditt Googlekonto.