Bor du granne med en .SE-registrar?

Det har slagit mig att jag får så pass mycket frågor om ”vilken registrar ska jag välja?”.
Jag hänvisar naturligtvis till registrarlistan på iis.se vid dessa tillfällen..

Men det har slagit mig att det i flera fall kan vara som att ”blunda och peka” – det är ytterst få nya ovana kunder som överhuvudtaget vet vad de ska titta efter eller har några värderingar överhuvudtaget, utan i vissa fall kan man då välja en registrar som ”kanske inte skulle varit det bästa valet för kunden..”

Det här är faktiskt något jag haft i bakhuvudet under ungefär ett år nu..

Vad är det som nya kunder värdesätter egentligen..?

– Tja priset är ju ofta viktigt för vissa kunder..för andra kan det handla om stabilitet, kringtjänster osv.

Men det jag funderat på är den ”lokala närheten”

YTTERST FÅ registranter VET idag var registrarerna är fysiskt belägna och för många är inte det alls viktigt, men det finns en rejäl pott med kunder, som kanske är lite rådvilla och gärna vill ha säkerheten att känna till var registraren finns.

För dessa kunder är närheten viktig.

Så jag pillade lite..och fick fram en liten karttjänst, som bygger på en liten WP-plugin (WordPress AJAX Store Finder)
Det verkar som att kilometerangivelsen inte riktigt stämmer och gissar att det kommer någon uppdatering framöver, men det viktigaste är ju att visa VAR och vilka registrarer som är närmast – och det funkar klockrent.

Skriv in din ort, så får du veta de tre närmaste .SE registrarerna!

Och som jag alltså ägnat dagen åt att pilla ut kartnålar manuellt (extremt tidskrävande och monotont att få in alla).

Men jag tycker att resultatet blev riktigt intressant och trots att jag ”lever med det”, så gav det mig faktiskt en del ”aha-känslor”, så jag kan gissa att det här ger en ny bild av .SE´s registrarer för SAMTLIGA besökare.

Hursomhelst så fanns inte den här funktionen någonstans, så jag hoppas att det kan vara någon som får nytta av den och som sagt – du kanske bor granne med en, utan att veta det!

Jag har skapat en sida av denna funktion, som du hittar endera i toppmenyn eller kan besökas här.

Related Articles

5 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Johan / City Network , söndag 1 augusti 2010 @ 20:48

  Har kollat upp var en del ligger men detta gav en riktigt snygg överblick. Intressant.

 • Internet Sweden , söndag 1 augusti 2010 @ 21:56

  @Johan / City Network – Ja du ska bara veta hur jag har pillat för att få det exakt, vilket jag tror att jag lyckats med i de allra flesta fall. Jag tycker att spridningen neråt i Europa är..intressant!
  //Peter

 • Eva , måndag 2 augusti 2010 @ 14:54

  Jag håller med både Johan och Peter om att detta var en intressant karta.

 • Olof , måndag 2 augusti 2010 @ 20:43

  Snyggt! Kanske skulle köpa av de som ligger närmast mig, vilket är city network och ballou. 🙂

 • Jonas , tisdag 3 augusti 2010 @ 9:02

  Trevlig funktion! Hade ingen aning om att min låg i Skåne förrän jag hade reggat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *