Den senaste tiden..

Jag kan anses som relativt produktiv av vissa av mina läsare, då jag emellanåt kan få ur mig både ett, två och tre ganska omfattande inlägg per dag.

Men sen kan jag som så många andra hamna i något som väl kan liknas med en ickeproduktiv koma – för det är inte alls så att det händer mindre sedan mitt sista inlägg – nej då och jag har skrivit en hel del opublicirade texter.

Det finns tom texter och ”gräv” jag lagt på externa ”bekanta”, men av vissa anledningar har jag valt att inte publicera något under en tid på denna blogg.

Under denna tid har däremot min arbetsgivare .SE lanserat en företagsblogg http://www.iis.se/blogg där min VD introducerat bloggen med en post http://www.iis.se/blogg/vi-vill-dela-med-oss
Som ni kan se finns mitt namn med bland de som kontinuerligt kommer att blogga där – det ska bli riktigt spännande!

Men vad gäller denna blogg, så har jag nu gjort slag i saken kring en sak jag haft planer på under det senaste året, inte minst med anledning av de hintar, ”passar” och rena handräckningar jag fått.
Problemet med uppgiftslämnare i stort och smått är att jag kan låta dem vara anonyma, men om myndighetsutövare kommer med ett föreläggande om att lämna ut källa, så står jag där och har att välja på att göra det moraliskt omöjliga att lämna ut uppgifterna jag fått i förtroende eller att riskera att bestraffas för mitt ”myndighetstrots”.

Nu har inte detta skett – myndigheter läser min blogg i stort sett varje dag och även med pikar upp till 40 olika besök per dag, utan att jag blivit kontaktad om just detta..men det är min avsikt att det heller inte skall riskeras att ske..

Men det finns som sagt anledningar till att jag ligger platt just nu och inte skriver så mycket och en av anledningarna är att jag ansökt om utgivningsbevis för internetsweden.se

Att jag ansökt om det bejublas säkert av en del, men är rena grekiskan för andra som inte förstår innebörden och kort och gott kan man sammanfatta det som att internetsweden.se ur detta hänseende blir jämställt med tidningar och TV-sändningar och ett utgivningsbevis

”..en webbplats/databas får grundlagsskydd genom att utgivningsbevis utfärdats. Grundlagsskyddet innebär att webbplatsen får ett skydd mot censur och att myndigheter inte får förhandsgranska eller försvåra publiceringen av innehållet. Meddelare (källor) har rätt att vara anonyma och får inte eftersökas.”
http://sv.wikipedia.org/wiki/Utgivningsbevis

Kort och gott: Ett förstärkt skydd för mig och även för uppgiftslämnare.

Utgivningsbeviset kostar 2000:- (plus någon hundralapp för andra ”bevis” som behövs som bilagor till ansökan), det gäller i 10 år, utfärdas av Myndigheten för radio och tv som behöver ca en månad i handläggningstid.Mer finns att läsa här: http://www.radioochtv.se/Tillstand-och-registrering/Internet/Utgivningsbevis/

Nytt ”KIVA-projekt”

Jag har också pillat en del med ett projekt som har som ambition att ta mina KIVA-lån till en annan nivå.
Det är ca ett år sedan som jag startade reshop.se och den floppade rejält – kanske främst i mitt huvud – och största anledningen till det var att jag var för tidsoptimistisk, men det är ändå ganska inspirerande att se att jag på sidan skriver att jag genomfört 190 KIVA-lån, medan den siffran idag är uppe i 423 stycken
http://www.kiva.org/lender/InternetSweden

Det nya projektet har en helt annan ”knorr” och är betydligt större än reshop, är non-profit (såklart) där ev. profit genererar nya KIVA-lån.

Men det är också ett projekt som jag kan anpassa väldigt mycket för att senare låta det spreta lite åt vissa håll.
Låter säkert virrigt, men jag vill ha mer på plats innan jag berättar mer om det projektet. Droppas info allteftersom..

Läs mer här

Related Articles

3 Comments

Avarage Rating:
  • 0 / 10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *