domanregistreringar.se – en ny minitjänst

Jag  jobbar för .SE och av den anledningen har jag inget önskemål eller vilja att favorisera någon av .SE´s alla partners före någon annan.

Samtidigt vill jag värna toppdomänen .se och även en strävan av att så många som möjligt kan få tag på en eller flera .se-domäner som han/hon gillar och kan registrera.

Men det har ”slagit mig” att .SE´s registrerer (partners) inte tillhandahåller slumpgeneratorer själva som en kringtjänst, som så många internationella registrerér gör för andra TLDer.

Och det är nu här [domanregistreringar.se] nu kommer in – tjänsten är simpel och väldigt enkel i sitt utförande och är en anpassning av en generator som jag för länge sedan satte upp under domänen foretagsnamn.nu – men då var resultaten kopplad till Google för att se förekomsten av frasen/ordet. Skillnaden är nu att varje resultat istället är kopplad till http://www.se (Sveriges bästa adress) eller rättare sagt den plockar med vald domän till en namnslagning för att se om domänen är upptagen eller ledig att registrera. Om den är ledig så står det samtliga registrarer fritt att inkomma med en banner + möjligheten att ”plocka upp domännamnet”, så om domänen är ledig så behöver du bara klicka dig vidare på den registrar du önskar, så att du lätt kan registrera domänen hos denne.

En mycket enkel funktion, men ganska smutt och med den funktionen så blir [domanregistreringar.se] så mycket roligare – och som jag ser det något som främjar alla lika mycket – Det är du som kund som väljer din registrar..

Som jag berättat tidigare så har domänen domanregistreringar.se tidigare varit registrerad av blufföretaget ”Domänregistreringar Europa”/Sellnet, vilket gör det ganska skoj att använda den annars bättre domänen för detta ändamål.

Jag skulle uppskatta lite feedback på ”tjänsten” och det vore kul att veta om den genererar någon bättre domän som registreras. Jag behöver inte veta vilken eller vilka – bara om..

Related Articles

8 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Johan / City Network , torsdag 24 juni 2010 @ 7:17

  Bra. Utan tvekan kan flera av oss registrarer ta denna typen av tjänster minst två steg till. Amerikanerna ligger ett antal steg före.

 • Mattias , torsdag 24 juni 2010 @ 9:30

  Kul idé, men något som vore ännu bättre vore gjorde en sida som en medlem på WN.se gjorde.

  http://domaintools.borsholm.se/

  Den fungerar inte längre då den tydligen spammade .se med förfrågningar.

  Smart idé där du knappar in en sida, t ex http://www.dn.se, den slog upp varje ord mot .se och kollade tillgänglighet.

 • Pelle Penttinen , torsdag 24 juni 2010 @ 11:09

  Snyggt jobbat!

  Har en ASP-funktion du kanske kan vara intresserad av, skickar länk via DM på Twitter 🙂

 • Internet Sweden , torsdag 24 juni 2010 @ 12:13

  @Mattias, @Johan, @Pelle – Jo jag är väl medveten om att den kan göras betydligt bättre, men den är mest tänkt som en fungerande tankeväckare..
  Jag vill inte konkurrera med flera – mer professionella – tjänster som jag känner till att det finns planer för, utan kanske mer av att väcka idéer hos de som inte tänkt i banorna men framförallt – något som i sin enkelhet faktiskt fungerar..

  ..och Mattias – det är inte helt osannolikt att det som räknades som ”spammande” tidigare…inte kommer att göra det framöver..

  //Peter

 • Mattias , torsdag 24 juni 2010 @ 12:21

  Jag gillar snacket! 🙂

 • Björn , måndag 28 juni 2010 @ 16:57

  Kul, tyckte det gick otroligt snabbt att få fram resultaten men jag trodde endast lediga domäner visades, men förstår att det kollas först när man klickar på namnet 🙂

 • Rosemarie Sellner , söndag 11 juli 2010 @ 16:11

  I believe I know who sellnet.net is. However, for security reasons I will not post it on a public forum. You have my email – contact me there and I will tell all I know.

 • Lars , tisdag 13 juli 2010 @ 12:52

  Kreativ tjänst! Vore kul om det gick att klicka på ett namn och det slumpades fram fler varianter baserat bara på de orden. Då borde man garanterat hitta något namn som är ledigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *