Ett litet stycke filmhistoria

Efter att ha tillbringat helgen åt diverse uppröjningsprojekt, så bläddrade jag igenom en del blandat ”släng” och då fastnade jag plötsligt vid ett speciellt foto och blev sittandes med det en bra stund.
Fotot är taget i anslutning till Bergman-filmen ”Skammen” (SFI-länk till Skammen). hösten 1967 och jag har 2 (numera bortgångna) släktingar på fotot.
Det jag tycker är skoj, är att så många håller i olika rekvisita på bilden.

Klicka för större bild

 

Jag har sett filmen som innehåller många för tiden kända skådespelare och Liv Ullman ska ha fått en guldbagge för sin roll. Och även om den inte tillhör Bergmans mest kända, så gillar jag den – även om krig på Gotland idag känns väldigt verklighetsfrämmande..

Som ni märker, så valde jag att inte slänga fotot..

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *