I brist på provokativ titel – HJÄLP!

Samma dag som jag läser i Aftonbladet att katastrofen på Haiti orsaket osannolika 212 000 döda, 300 00 skadade och i runda tal 2 miljoner hemlösa, så startar auktionerna till förmån för Haiti.

Oavsett hur mycket pengar som kommer att komma in till förmån för Haiti, så kommer det att vara en droppe i havet jämfört med de större bidragen världen över och sannolikt även en droppe i havet ställt mot behoven – det är vi alla medvetna om, men det viktiga är intentionen och att det kommer att ha betydelse för många människor på Haiti.

Så STORT TACK till alla er som bidragit på olika sätt för att göra auktionerna möjliga – nu är dom startade.


Innan du läser vidare så rekommenderar jag att titta på denna Youtubevideo som är publicerar av Svenska UNICEF för en tid sedan.

Och tänk också på att ca 40% av Haitis befolkning är under 14 år, samtidigt som du läser vad Svenska UNICEFS förre ordförande Kent Härstedt skriver i denna dabattartikel – Behovet är ofattbart stort!

Domänauktion till förmån för Haiti (via Unicef)

Under en veckas tid har personer donerat 217 stycken domännamn som nu auktioneras ut. Mest donatorer från Sverige, men även utländska donationer har inlämnats. 
Denna auktion är speciell av flera orsaker, och (såvitt jag känner till) är det första gången som såväl det Svenska domänregistret för .se-domäner; .SE, den amerikanska registerhållaren för .nu-domäner; Nunames och det Brittiska registret för toppdomänerna .gg och .je; Island Networks ställer upp och supportar ett likande initiativ sida vid sida.
Utöver det så är det 9 stycken registrarer som meddelat att man inte har för avsikt att debitera slutkunder någon kostnad för ägarbyten för dessa domäner. Besök denna sida för att se vilka. 

Det har har uppmärksammats en del som jag skrivit om i detta inlägg, och blev för nån dag sedan även uppdaterad om att Realtid skrivit en artikel om initiativet, som jag upsskattar mycket ( även om begreppen i artikeln är lite tokiga).

Det är NU som din hjälp behövs!

Runt 12.00 idag startade de 217 auktionerna och nu i skrivande stund ligger bud på knappt 19 000 SEK, lägg sedan till de 8 000 SEK som .SE lovat bidra med och de 550 SEK som redan donerats till initiativets speciella UNICEF-sida, så har det redan kommit in över 27 000 SEK.

Redan nu kommer initiativet alltså göra skillnad för ett stort antal lidande människor på Haiti, men det är 6½ dygn kvar på auktionerna och hur stort bidrag som auktionerna kan bidra till UNICEFs arbete, beror slutligen på hur mycket uppmärksamhet auktionerna får.

Ju fler besökare/intresse och ev. massmedial bevakning initiativet får, styr ju också hur mycket bud som kommer in, så jag ber ännu en gång om din hjälp för att sprida information om auktionerna. Tipsa tidningar och annan media – överraska mig!

Alternativa bidragssätt

För den som blir överbjuden i auktionerna eller för den som inte är intresserad av att buda på en domän, så finns även möjligheten kunna bidra genom att SMS:a in KÄMPA DOMAINS till Unicefs kortnummer 72 900 (donerar 50 SEK per sänt SMS till initiativet). Och för den som föredrar att en slant dras via kontokort (VISA, Mastercard, American Express) eller via internetbank (Nordea, SEB, Handelsbanken, Swedbank) så finns möjligheten att donera genom denna UNICEF-sida.

Jag vill också understryka att det inte finns någon som gör ekonomisk vinning på auktionerna, utan ALLA bud/bidrag går oavkortat till Haiti via FN-organet UNICEFs Svenska verksamhet.

Tack för ditt stöd!

Related Articles

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Kim , lördag 6 februari 2010 @ 11:14

    I dessa lägen önskar man att man hade mer resurser (pengar) att ge… 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *