Kan en wiki fungera?

    
Ända sedan jag började med att göra lite längre foruminlägg så har jag fått kommentarer om att ”-du skulle ju ha en Wiki” eller ”-Du skulle ju börja blogga”.

Jag tog till mig och gjorde för snart ett år sedan mitt första blogginlägg och har sedan dessa fyllt denna blogg med lite blandat. Men det här med Wiki då?

Min första tanke var att ”vad kan man fylla en Wiki med..vi pratar ju bara om domäner..” och till vilken nytta kan en domänrelaterad Wiki vara..

Men det är ”nog” så att en ”domän-Wiki” kan hjälpa andra och till det bidrar jag gärna. Däremot känns det som en tröskel för mig att ta mig över för att förstå struktur och tänk i en Wiki.

Jag har nu iallafall installerat MediaWiki och startat litegrann, så får vi se hur det går och om det är någon som hakar på för att fylla den med info.

Det jag ser områdesmässigt är att fylla den med innehåll som på ett eller annat sätt är relaterat till domäner. Då menar jag alltifrån ICANN och register, till ordförklaringar, affärsmodeller, SEO, scams, TLDer, domänhandel, värderingar mm.

Eftersom innehållet är på Svenska och jag ogillar restriktioner (om de går att undvika) så har jag inte ens installerat Captcha, men det kan komma att förändras om illvilliga letar sig fram och spammar mer än vad som går att hantera.

Nivån jag siktar på är typ:
.ac .ad .ae

Så jag vet inte vad ni anser: Är det något som uppskattas?

Skrivet av:
Peter Forsman / Internet Sweden

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *