Ledtrådar att registrera

Idag var det ett intressant släpp – så intressant att jag tog mig friheten att registrera 5 domäner som jag ville ha; [accessories.nu], [dice.nu], [windsurfing.nu], [inhouse.nu] och [radannonser.nu].

Samtiga ser jag potential i fast på olika sätt;

accessories” är bra generellt sett och användningsområdena väldigt många, ”dice” (tärning) ser jag som namnet på ..kanske en casinotjänst (eller något annat som inte har med spelutvecklingsbolaget att göra), ”windsurfing” talar för sig själv, ”inhouse” är ett växande vedertaget begrepp för motsatsen till outsorcing. jag ser det också som ”brandable”, däremot har jag uppdaterat mig om att jag inte kan kliva in i rekryteringsbranschen med domänen, pga etablering. Till sist ”radannonser” – som jag ser som ett starkt. verksamhetsbeskrivande domännamn som man endera kan göra en mashuptjänst av a la ”allaonnonser” eller göra något i egen låda.

Var det slut på domäner nu då – nej, det fanns en hel del annat trevligt idag, som jag säkert tror kommer att attrahera en och annan:

aangenamerleven.nu
acrosoft.nu
allianz.nu – Ett av världens största föräkringsbolag
artform.nu
custombikeshop.nu
grönenergi.nu
haiku.nu – Dikt i miniformat, enligt japanskt mönster
hints.nu – Ledtrådar
hsbcertifiering.nu
hypofysen.nu
idap.nu
jetsers.nu
kosova.nu
loreal.nu
name-isp.nu
onlinestudio.nu
pfh.nu
phlog.nu – Photolog (fotodagbok)
revolt.nu
scene.nu
självförsvar.nu

smalls.nu
studioc.nu
webform.nu
vivendiuniversal.nu
vivendi-universal.nu

Sen tänkte jag ta upp ett par SEO-orienterade frågor – hypotetiskt givetvis – men trots allt intressant – frågan handlar om organiskt användargenererande länkar.

Är det möjligt att från en (1) indexfil på en webbserver generera hundratals (eller fler) ”virtuella HTML-sidor” som skapats av användare under huvuddomänen, pga av deras besök på indexsidan? Om dessa flertalet ”virtuella sidor” indexeras i sökmotorerna – var lagras de isf? Kan det vara möjligt att tillgodoräkna sig inlänkar från dessa ”virtuella sidor”? Och hur skiljer sig isf värdet av dessa ”sidor” från vanliga som tar faktisk plats på en webbserver?

Jag skulle uppskatta om någon har erfarenheter eller idéer om detta.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *