Mitt i sommaren

Precis hemkommen från en i det närmaste pinande hetta i Grekland, landar jag i Sverige mitt i ett ankommande högtryck. Vissa skulle antyda på bättre timing, men själv känner jag värmen som något ganska besvärande i nuläget – Jag får lite svårt att koncentrera mig på saker som borde vara viktigare än att i timtal låta min iPod spela upp diverse olika ljudböcker. Men det har väl iofs något gott med sig också.

Varmt och skönt och Sverige går på halvfart, om ens det. Mitt webbhotell jag till stor del använder verkar sannerligen tillhöra denna skara iaf. Jag gjorde för en tid sedan ett par av mina hittills största domäninvesteringar, genom förvärv av en amerikansk innehavare som haft domänerna sedan -97.
Den som känner till min inriktning av domäner, känner till min syn på .nu-domäner och vilka fördelar jag ser på toppdomänen. Efter att då kommit överens med innehavaren av [USA.NU] och [BANK.NU] efter att jag analyserat dessa två domäner som synnerligen bra ur flera aspekter; korta, internationella (och nationella) betydelser mm där USA.TLD inte finns som ett alternativ under .SE pga av registerblockering och bank.TLD som har Name Navigation som stolt innehavare under .SE – och där det under ett betydande antal toppdomäner inte är tillåtet att registrera domäner innehållande ordet bank – ännu mindre som ett ”rent” domännamn. Nunamesadministrationen gick i detta fall både smärtfritt och snabbt, men webbhotellet..

Suck! vet inte hur många mail och telefonsamtal jag är uppe i nu, men efter en alldeles för lång tid och en rad motsägande besked från de ansvariga på webbhotellet har jag fått besked om att eftersom det är frågan om en ownertransfer OCH en registrartransfer så räcker det inte med de formulär som Nunames!!?? skickat till mig att fylla i..

Vet inte vad jag ska tycka och säga om det – mer än att jag blir förbaskat less på att få olika besked beroende på vem jag pratar med – fel kan begås av alla – men jag vägrar tro att jag är först att byta registrar vid ägarbyte och nån jäkla sammstämmig struktur bör väl ändå Sveriges största webbhotell ändå ha … kan jag då tycka. Men vi för se om processen nu kan snabbas på lite med inskickade, korrekt ifyllda formulär.

Annars tycker jag mest att det är lite småknöliga prylar just nu, får en hel del bud på ett antal domäner ur mitt innehav, men det är inget som jag själv eller någon annan i denna del av branschen skulle gå i taket av. De flesta tackar jag på ett eller annat sätt nej tack till, men det finns också en del bud som jag ser som intressanta. Får se vad som händer.

Jag gjorde för nån vecka sedan ett ganska uppskattat inlägg på Webmaster Network, beträffande en del märkligheter jag observerat gällande domänauktionsmäklaren Snapback.se och ett av de anslutna ombuden Gsys. En hel del märkligheter och konstiga sammanträffanden blev det som sagt och det som är mer intressant är de kontakter och meddelanden jag fått efter mitt inlägg i olika former. Men mer om det längre fram. Tråden där du hittar mitt lite längre inlägg om konstigheter hittar du iaf här:  http://www.webmasternetwork.se/f16t28899.html

ska ta mig tid att skriva lite mer frekvent nu..
Ha det tills dess..

Related Articles

2 Comments

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Jonny Elofsson , tisdag 22 juli 2008 @ 17:38

    Tack för länken till den tråden, har inte orkat läsa den tidigare när jag sett den på WN men gjorde det nu när du pushade för den här. Bra jobbat och tack för intressant läsning. Följer utvecklingen med stort intresse.

  • Björn , tisdag 22 juli 2008 @ 18:52

    Stort grattis till 2 ypperligt bra domäner! Och ett väldigt läsvärt foruminlägg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *