MTG gör reklammiss (OBS innehåller spoiler)

Läste just Resumés artikel om hur MTG i sin lanseringsvideo gör misstaget att marknadsföra en domän som innehavs av en privatperson..
MTG:s reklamblunder
http://www.resume.se//nyheter/2010/07/14/mtgs-reklamblunder/

Nåja en mänsklig blunder tänker jag men läser vidare.. för jag ser att tv10.se nu tar mig till en tom One.com-sida, vilket förbryllar mig lite att Viasat/MTG skulle ligga hos ett Danskt lågprishotell som endast erbjuder support via formulär (dvs ej per telefon). – Men det är troligt att så inte är fallet, för isf, riskerar detta ta ganska lång tid..
Men jag läser vidare i artikeln:

Det var för några dagar sedan som MTG bad sitt webbhotell att ändra adressen så att eventuella besökare skulle komma till den riktiga sajten och inte till den bloggande familj som nu syns på TV10.se. Per Lorentz uppger också att MTG har köpt .se domänen och att det hela rör sig om ett administrativt fel.

– Problemet är att när vi testar att knappa in på sajten här i huset så kommer vi rätt, det är utanför huset som man hamnar på fel sida.

..

– Det är lite snopet och såklart en blunder, men ingen jätteblunder vill jag påstå, och felet ligger hos webbhotellet.

Mja jag kikar snabbt och ser att MTG använder Datametrix´s namnservrar (så det är rimligt att tro att det är de som agerar webbhotell), men de i sin tur är inte .se-registrarer, utan de verkar anlita Melbourne IT CBS för domänregistreringar.

Detta medan privatpersonens domän tv10.se alltså ligger hos One.com..

Och förutsatt att det är så att domänen är köpt, så behöver följande göras:

Scenario 1:
Steg 1: En auktorisationskod begärs av nuvarande innehavare och lämnas till Melbourne IT CBS
Steg 2: Med hjälp av koden flyttar Melbourne IT CBS domänen till sig och samtidigt gör privatpersonen till kund med sin domän hos dem.
Steg 3: Ett digitalt ägarbyte initieras från privatpersonen till MTG hos Melbourne IT CBS
Steg 4: Ägarbytet kan slutföras först när den överlåtande privatpersonen fyllt i och signerat en överlåtelseblankett (som  Melbourne IT CBS sedan arkiverar)

eller..

Scenario 2:
Steg 1: MTG blir kund hos One.com
Steg 2: Ett digitalt ägarbyte initieras från privatpersonen till MTG hos One.com
Steg 3: Ägarbytet kan slutföras först när den överlåtande privatpersonen fyllt i och signerat en överlåtelseblankett (som  One.com sedan arkiverar)
Steg 4: MTG begär att en auktorisationskod genereras som de sedan lämnar över till Melbourne IT CBS, som kan flytta över domänen till dem och lägga upp den på Datametrix´s namnservrar.

Det är alltså följande VIKTIGA faktorer som MTG måste känna till:

– Ett ägarbyte kan ENDAST ske INOM en registrar, där både överlåtande och mottagande part är kunder.

– Varje domäninnehavare kan närsomhelst, kostnadsfritt byta .se-registrar bland de fn 137 som är aktuella, genom att begära en auktoriseringskod från den nuvarande registraren och ge den till den önskade registraren som då kan ”hämta hem” domänen.

Det GÅR alltså inte att göra ägarbyte och registrarbyte i ett svep eller för den delen göra ett ägarbyte om köpare och säljare ligger hos olika registrarer.

Sannolikheten att MTG skulle ramla in här och anamma detta ser jag som tämligen liten, men skriver det ändå i förhoppning att det kanske kan snabba på processen för dem lite grann.
Men oavsett om, så är det ett plumpt påstående att felet ligger hos webbhotellet (oavsett vilket han avser i artikeln).
Men det är ju ungefär lika lustigt som att de internt har confat så att .se-adressen visar .nu-domänens innehåll..

..alla är vi bra på olika saker..

Related Articles

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Fredrik , torsdag 15 juli 2010 @ 7:10

    Klantigt av en stor aktör att inte ha bättre koll. Det är inte omöjligt att de läser din artikel, idag tycks de större företagen ha bra koll på vad som skrivs om dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *