Om några timmar vet vi..

I början av augusti i år lade Anonymous upp nedan video på YouTube med ett hot om att de skulle förstöra Facebook den 5 november.

httpv://www.youtube.com/watch?v=SXLxiMemYc0

Aftonbladet har uppmärksammat det med en artikel där IT-säkerhetsexperten Joakim von Braun ger en uppskattning om att Facebook KAN slås ut och bli otillgänglig – hur länge beror på hur allvarligt Facebook tagit på hotet och garderat sig, men ar han.
Trots allt är det 2 månaders förvarning det handlar om – och jag hoppas att Facebook förvaltat den tiden väl.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13888401.ab

Jag TROR precis som Joakim att det är rimligt att Facebook kan komma att slås ut, jag tror däremot inte att Facebook kommer tillbaka efter en kortare tid, utan det jag räds över är att Anonymous redan är ”där”, varit ”där” under lång tid, men att de släpper lös kod vi inte sett tidigare, sen får vi nog se hur den koden ”försvarar” sig.

Jag menar att Anonymous inte hotar, utan att mena det.
Och de har ”menat” det alltför många gånger IMHO.
Den här gången förvarnar de om att Facebook ska FÖRSTÖRAS – det gör mig orolig – för jag tror inte att hotet är tomt..

Aftonbladet skriver även om att Anonymous hotat den mexikanska drogkartellen Los Zetas, med kartläggningar/avslöjanden om de inte släpper en kidnappad Anonymousmedlem som kartellen kidnappat tidigare.

Nu har Los Zetas släppt den kidnappade medlemmen, men vad det verkar kommer de ev. att göra avslöjanden ändå.. och då har Los Zetas i gengäld hotat med att döda 10 människor per varje Los Zetas-namn som avslöjas. http://www.securitynewsdaily.com/anonymous-mexico-drug-cartel-round-one-1310/

 

Det skrämmande är att Los Zetas verkligen menar vad de säger (Ref: Youtube-film Varning för mycket starka bilder)

 

Imorgon vet vi om Facebook förstörs och om Anonymous sätter fart på något som riskerar att göra många människor mycket illa eller värre..

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *