Saknar Google en algoritm?

Jag gör en del sökningar på internet 🙂 och ibland skriver jag om det..

Så även denna gång – Låt oss säga att jag letade på ”kakiskjorta avslöjar” i Google.

Det jag fastnade vid var http://www.zhape.se där man i sökresultatet kan läsa

”… handlitograf jasminolja kakiskjorta kanslilokal kardiograf kardiogram …… avnöta avpröva avröka avrösa avskölja avslöja avslöjad avslöjar avslöjas …”

Öhh det känns inte riktigt som ”Designmöbler” (som sidan ska handla om) om någon frågar mig..så jag kollade på sidan. Observerade att den tog ganska lång tid att ladda (inte så konstigt när sidan är mer än 6,3 mb stor..) En bild berättar att destinationen flyttat pga av namnbyte, men rullar man ner lite så blir det intressant!

Det är en EXTREMT lång rad tecken som ser ut som ”pilar” av olika slag – ”konstigt” skulle vissa säga, medan andra skulle säga ”Webdings 3”..

Det som jag menar ÄR mycket intressant – är att Google verkar tolka detta spam som unikt content!? Eller kanske snarare – bottarna läser det som webdings 3 och det slinker på så sätt inte som godkänt unikt content, medan det bakomliggande maskineriet hos Google direkt ser att ”det här är ju Webdings 3 – och översätter det till Svenska och indexerar det därefter…
Det handlar om (jag har för mig att det var) ca 360 000 Svenska ord i en lång rad – Men sidan har PR rank 3!!

Det är lite förbryllande att göra sökningar som ”arabstatens databaser”  ..och hitta denna sida på plats 2.

Eller ”avtackande databanken” där man hittar sidan på plats 6.

..eller ”databasadministratörernas apparater” Där sidan kommer på 1:a placering.

Frågan jag ställer mig är då hur pass intelligenta Google indexeringsrobotar egentligen är..

Vad jag gissar mig till är att det som använts är SAOL (Svenska akademins ordlista) slängt om lite bokstäver och sedan publicerat det i ”Webdings 3”.

Jag är lite förbryllad över det. Nu handlar det väl inte om några vanliga sökningar eller för den delen om något annat intressant. men det är just principen att konvertera text till annat teckensnitt och få det som ”godkänt” av Google som får mig konfunderad.

Någon som har några tankar om det?

Related Articles

2 Comments

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Marcus W , lördag 6 september 2008 @ 21:03

    Hehe! Vilket fynd Zhape var. Jag borde fråga om dom vill köpa länkar också nu 😉

  • internetsweden , lördag 6 september 2008 @ 21:36

    @marcus – Jag dömer ingen, men jag anser att det här tål att tas upp till diskussion och även om det i grund och botten är ett ganska trubbigt sätt, så verkar det ha flygit under radarn – och jag håller med dig – ett kvalificerat länkarbete skulle gynna dem betydligt mer. Good hunting!
    //Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *