Sverigedemokraterna – Sveriges 5:e största parti – En skam för Sverige!

Såhär en vecka före valet 2010, tänkte jag skriva lite personliga funderingar och reflektioner (på gränsen till flummiga) över det Sverige jag ser i förändring.
Det kommer att finnas de som anser att jag sparkar in öppna dörrar och kanske gör jag det för vissa, men med förhoppning om att öppna ögonen för andra så skriver jag ändå.

Ideologierna byts ut mot intränade fnissningar och pudrade näsor

Jag läser lite överallt att detta val blir en katastrof för Socialdemokraterna och att Moderaterna sedan en tid är Sveriges största parti. Visst kan det vara så att S tappat i storlek, men jag inbillar mig att Svensken överlag fortfarande i grunden har (det som en gång var) Socialdemokratiska värderingar.
Vad som däremot skiljer sig nu mot ”då” (Socialdemokraterna var Sveriges största parti) är, att S tidigare hade en, om inte en karismatisk ledare, så en ledare med viss kraft.

För inte har jag någonsin sett Göran Persson som någon landsfader, men en person som även kunde framföra, även uppenbara lögner med en viss pondus, inbäddade i egen ”övertygelse” blev då till trovärdiga budskap.

Något som den nuvarande partiledaren saknar (tillsammans med avsaknad av karisma), gör att inte ens de fundamentala hörnstenarna i Socialdemokratin(de som de fortfarande är ensamma om) kan tas på allvar längre.

Kan man idag inte lyssna på delar ur socialdemokratins manifest, utan att i samma tanke få upp små tankebubblor om ”svart-avlönad dagmamma”, ”tobleronefusk” och andra gamla fadäser, så känns budskapen inte trovärdiga för normalbegåvat tänkande Svenskar.

Och det är inte Socialdemokratiska ideologins fel – utan valet av att låta denne person leda det parti som en gång var det ”ryggraden i Sverige”. Detta då hon väl idag närmast får ses som en galjonsfigur för den Svenska väljarens politikerförakt.

Moderaterna då – Sveriges största parti?

Det finns väl ingen människa som anser att vår statsminister sprudlar av karisma? Nej, men han ljuger lika bra i TV som exempelvis Göran Persson kunde göra och inger ”ett visst” förtroende i de flesta budskap han förmedlar.

Men visst finns det en annan viktig anledning till framgången mer än den starkare ledare faktiskt Fredrik är, nämligen att de nya moderaterna adopterat eller närmat sig Socialdemokratins kärnfrågor.

Detta i kombination med en mycket lyckosam PR-maskin bakom partiet (Speciellt tack till sminköserna och stylisterna mfl), men framförallt så är naturligtvis vår statsminister en person som vuxit och växer med den roll han har.

Han är övertygande och är oftast sakligt förberedd till de debatter han ger sig in i. En rolig tanke vore om Fredrik skulle företrätt Socialdemokraterna. Jag menar då bokstavligen och inte bara att han påstår sig företräda ”Sveriges enda arbetarparti”.

Hade Sverige sett annorlunda ut då?

Men i båda dessa partier (M och S), så är det en ryggdunks- och lärljungementalitet som hängt med under alla år som innebär – i stort sett – att om du tillhört eliten inom respektive ungdomsförbund, så har du en framtida plats i partiledningen och oavsett kvalifikationer, så kommer du att ha en plats garanterad när ministerposterna ska fyllas.
– Detta är urbota idioti, enligt mitt sätt att se på det och som leder till förödande beslut, grodor och fadäser, som i sin tur leder till än mer politikerförakt.

Kan någon tänka på sittande justitieminister, utan att i samma tanke även komma igåg dennes förslag om att hänga ut misstänkta, icke-dömda sexköpare med lila kuvert?
(Min reflektion: Och samtidigt låta Polisen prioritera barnpornografi, narkotikabrott och Immaterialla brott (läs fildelning).

Detta medan man fullkomligt struntar i organiserad brottslighet som drabbat hundratusentals Svenskar.)

Som den ”specialist” (jag väl ändå får ses som) på området, så ska jag vara tydligare än så:
– De brottsbekämpande enheterna inom Sveriges rättsväsende har MYCKET allvarliga brister vad gäller kompetens inom området, och det finns heller inga resurser.
Anledningen till det är den politiskt bestämda prioritering, som polisen måste rätta sig efter – Och det denna samhällsnedbrytande situation, kan endast denna icke-jurist och fd MUF-ordförande ta åt sig äran för.
Men nog om min bittra syn på sämre politiska prioriteringar av polisens hantering av internetrelaterade brott..

Jag inbillar mig att Svensken i gemen ser de stora partierna som ”samma samma”, det finns knappt en viktig fråga som partierna endera närmat sig varandra under åren eller helt bytt ståndpunkt kring.
För att inte tala om 1980 års folkomröstning som till slut ledde till följande: ”Riksdagen beslutade efter omröstningen att kärnkraften skulle avvecklas, och satte upp ett ”slutdatum” 2010 när den sista reaktorn skulle vara ur bruk.”

Jag har själv ingen åsikt i sakfrågan, men tycker att det är intressant att se hur tagna beslut tynar bort för att sedan helt glömmas. Vilket leder till att ”man” känner:

– Det spelar ändå ingen roll om eller hur jag röstar, dom gör som dom vill ändå..

Ur detta växer enfråges- och missnöjespartier sig starka, vilket är en viktig signal till de etablerade partierna, men dåligt och labilt för Sverige – förbaskat dåligt!

Som åskådare i medelåldern har jag kunnat se partiers uppgång och fall, som ”Ny Demokrati”, ”Junilistan” som båda på sin tid gav samma typer av signaler som jag befarar att vi får se med SD en vecka.

För jag tror faktiskt inte en sekund på att 7% av Svenskarna gått och blivit högerextrema eller främlingsfientliga, och som faktiskt gör SD till det 5:e största partiet i Sverige, före både Centern, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet och straxt bakom Folkpartiet.

Detta får mig att skämmas som Svensk röstberättigad medborgare!
Och det jag tror att majoriteten av dessa 7% försöker göra är att sända en signal om att båda blocken skött integreringen av Svenskar av utländsk börd in i Svenska samhället på ett katastrofalt sätt – bättring önskvärd.

Problemet med integreringen eller snarare segregeringen i Sverige har alltså blivit ett så stort problem att 7% av väljarna ser det som det viktigaste problemet vi står inför och därför är villiga att markera det med en missnöjesröst på SD – detta medan övriga partier helst inte ens tar i frågan med tång.

Det kanske största problemet med nysvenskar är när de koncentreras till vissa stadsdelar eller förorter, samtidigt som ”idiotsverige” inte tar till vara på den skolning, erfarenhet, intressen, entrepenörskap och framtidstro som många faktiskt har, utan instutionssverige hellre placerar ut dessa ”läkare och professorer” som socialbidragstagare eller lokalvårdare någonstans.

Eller skolbarn som placeras i klasser där 95% har andra språk än Svenska som modersmål.

Denna ”ställ dig sist i kön-mentalitet” som tillämpas på allt från arbetsförmedlingar till kommunstyren (med tidigare många outhyrda lägenheter), har ingen speciell partifärg bakom sig, utan är den typ av betongtbyråkrati som är ett av de största inrikespolitiska problemen vi har i Sverige idag och enligt mitt sätt att se; kanske den största anledningen till Sverigedemokraternas framgång så här långt.

Det är den typen av problem som leder till ”vi och dom”, invandrarförorter, rädsla och oförståelse, rasism och allt annat elände segregering för med sig – men lösningen heter inte Sverigedemokraterna!!

Det är som jag ser det, de etablerade partiernas eget fel att de vägrar ta tag i en fråga som berör 7% av väljarna så här pass mycket att sympatierna för missnöjespartiet Sverigedemokraterna ser ut att öka i årets val – Det är alltså som jag ser det mest en protest till de etablerade partiernas misslyckande och att ingen tar ansvar för att packa ihop och ”förvara” dessa människor i förorter, där problemen bara blir större och chansen att integreras bara blir mindre.

Det övriga Svenska partier istället MÅSTE ta tag i under nästa mandatperiod är att fundamentalt förändra det sätt Sverige tar tillvara människors kunskaper och integrerar dom in i en samhällsnärvaro – och jag pratar inte bara hypotetiska ”lull-lull-handligsplaner”, utan det måste komma till faktiska förändringar i hur dessa människor behandlas och erbjuds möjligheter. Om de övriga partierna fortsätter att tiga ihjäl problemet, så kommer stödet vara ännu större om ett par år. Och motsättningarna kommer att öka i takt med det.

Med ett uttalat främlingsfientligt parti invalt i riksdagen och kanske ännu värre i kommuner, kan dessa i värsta fall kliva in som vågmästarroll i samhällsviktiga frågor och då blir det kohandel och kaoset är ett faktum (inte minst då flera partier deklarerat sig att vägra samarbeta med SD).

Det jag uppmanar dig som väljare att göra är att läsa på hur partierna står i olika frågor – vad är egentligen viktigast för dig?

Moderaterna
Socialdemokraterna
Centerpartiet
Folkpartiet
Kristdemokraterna
Vänsterpartiet
Miljöpartiet

Jag vill inte säga åt dessa väljare vad de ska rösta på om en vecka – det är deras egen frihet, men jag själv ser inte att en röst på SD – främjar Sverige på något sätt!

Du som ändå överväger att stödja SD se till att vara uppdaterad med SD´s historia och att partiet  är ett hopkok av BSS (Bevara Sverige Svenskt), NRP (Nordiska RiksPartiet), Framstegspartiet mfl. – Alltså 80-talets uttalade Svenska nazister.

Att en av grundarna till partiet, (6 februari 1988) förespråkade asatro och var uttalat kritisk  mot kristendomen. Sen poppade han vidare och bildade sedan 1995 Hembygdspartiet som sen bytte namn till Konservativa partiet.

Rösta med förnuft!

Läs

Related Articles

11 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • […] This post was mentioned on Twitter by Ann Markström and Jimmy Wirsborg, Peter Forsman. Peter Forsman said: Sverigedemokraterna – Sveriges 5:e största parti – En skam för Sverige! http://wp.nu/f4m […]

 • Nikkelin – 2010-09-13 | nikkelin lifestream , måndag 13 september 2010 @ 13:07

  […] Sverigedemokraterna – Sveriges 5:e största parti – En skam för Sverige!. Det är som jag ser det, de etablerade partiernas eget fel att de vägrar ta tag i en fråga som […]

 • Jonas , måndag 13 september 2010 @ 14:19

  Kanske det bästa inlägg jag läst på den här bloggen, mycket bra! Håller framför allt med om ”betongbyråkratin” som jag tycker har skadat Sverige enormt, mer än något enskilt parti kunde göra ens om det försökte (undantaget då möjligtvis (sd)). Problemet ligger inte i invandringspolitiken, det ligger i integrationspolitiken och i den form statliga myndigheter har antagit sedan 70-talet.

  Själv tror jag att (s) till viss del har tappat väljare tack vare sitt samarbete med (v) och (mp). Att samarbeta med (v) har skrämt iväg den stora andel väljare som ligger i mittfåran och ständigt pendlar mellan socialdemokrati och moderat styre. Att samarbeta med (mp) har skrämt iväg den klassiska väljarbasen inom industrin som ser miljön som en skitsak och oroar sig för ett allför stort grönt inslag om de rödgröna vinner.

  Sossarna är inte längre ett stort och starkt parti, de är bara det största av tre partier på vänstersidan, och att liera sig med (v) och (mp) tror jag slog tillbaka mot dem.

 • Martin , onsdag 15 september 2010 @ 12:24

  Vad är det för hemskt med att en av SD:s grundare förespråkade asatro framför kristendomen då? Kristendomen har knappast något i ett modernt samhälle att göra.

 • Internet Sweden , onsdag 15 september 2010 @ 18:14

  @Martin – Får jag gissa mig på att du är lite vilsen, som behöver fråga? Jag tror att du bara behöver besöka den här länken för att förstå vad jag syftar på: http://wp.nu/SD_kristendomen

  //Peter

 • Fredrik , fredag 17 september 2010 @ 10:11

  Tyvärr spelar våldet de senaste dagarna i händerna på SD. Tror att de kommer in runt 4-5%, vilket jag inte trodde för en månad sedan. Bara hoppas att Alliansen får egen majoritet, annars kommer det att bli instabilt styre närmaste tiden (de ligger närmast till att få egen majoritet).

 • Tobias , lördag 18 september 2010 @ 9:03

  Tack för ett väldigt klarsynt inlägg, inte det minsta flummigt.

 • Torkel , söndag 19 september 2010 @ 12:45

  Jag har en ganska flummig syns på sd. Brukar slänga ur mig i olika sammanhang att ca 10-20% av en population, låt säga min 100 individer, är dum i huvudet. Men den enkla regeln kan man snabbt förklara olika tendenser och händelser i samhället. Jävligt ovetenskapligt, men den stämmer ganska ofta. 🙂

 • David , onsdag 6 oktober 2010 @ 19:07

  Det första riktiga pajaseriandet från SD har nu inträffat; De lämnade storkyrkan i protest mot att prällen pratade om antiratsistdemonstrationerna efter valet. Jimmie sa tidigare i TV4 att de inte tog åt sig av demonstrationerna och att de handlade om kärlek snarare än att vara mot sd. Några dygn senare blev han ”djupt kränkt” av att de nämns i kyrkan och påstår att de var ett angrepp på sd. Man kan fråga varför han ändrade sig och började ta åt sig, om han nu inte är rasist.

 • Lasse , torsdag 17 mars 2011 @ 8:16

  Tips studera den amerikanska teaparty rörelsen och se frö till hur SD kan besegras. Med en politik som syftar till att försvara traditionella Europeiska/västerländska värderingar utan att för den skull bli rasistisk , där har vi lösningen.
  Uppmanar alla som står för individuell frihet, respekt och är mot all form av socialism och trivialiserande av traditionella världen gå med i teaparty rörelsen. Framför allt se igenom Amerikansk och europeiska medier som vinklar och ej förstått vad rörelsen står för. Tipsar här med om att söka på klipp från ZoNation och försök lyssna på vad det är man säger. Jag tror att embryot till en vettigt politik finns här och ett sätt att marginalisera SD och skapa en mer vettig och mindre socialistisk borglig politik.
  Från en ny vaknad konservativ liberal.
  Man kan vara stolt svensk/Europe och försvara traditionella kristna världen utan att bli rasist eller fri religiös.
  Detta är ett första upprop som kommer fortsätta från mig för att väcka borgligheten till att våga ta steget fullt ut för att bygga ett samhälle med en mindre stat med större individuell frihet . Detta är vad traditionell Amerikans republikans politik är och huvud budskapet i teapartyt.
  Ett annat tips är att lyssna på Reagans tal 1964 inför detta val. Kommer aldrig visas i SVT men det har mer innehåll än det Kennedy sa samma åttionde.

 • […] Sverigedemokraterna – Sveriges 5:e största parti – En skam för Sverige! är en post av: Internet Sweden om domäner […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *