Missa inte tidigare inlägg

Övrigt
oktober 14, 2018

Ny djupare analys av UG:s inslag “Sverigefakturorna”

Övrigt
oktober 12, 2018

Ang. Uppdrag Gransknings avsnitt “Sverigefakturorna”

Övrigt
augusti 13, 2018

Porrspam, prenumerationsfällor och udda toppdomäner

Övrigt
augusti 13, 2018

Inom kort: Den viktigaste händelsen på väldigt många år.. FFF, Finacial Fraud Forum !

Övrigt
augusti 10, 2018

Ett bedrägeri i minuten (Juli 2018)

Övrigt
augusti 3, 2018

Konsumentproblem, Kinashoppar och Google

Övrigt
maj 29, 2018

10 år med internetsweden.se

Övrigt
maj 27, 2018

Klockan är tolv, allt är lugnt! – eller?

Övrigt
april 21, 2018

Sökresultatkapningarna – smart googling

Bedragare
februari 7, 2018

Facit på “Lag och ordning”-inlägget

Bedragare
februari 6, 2018

Lag och ordning förutses bli en av de viktigare valfrågorna 2018, men..

Övrigt
november 12, 2017

När landet lagom först blev allt, sedan..

Övrigt
oktober 31, 2017

Idag är det en bra dag för svenska konsumenter!

Bank ID
oktober 30, 2017

Ont, det gör ont, det gör ont..

Bedragare
oktober 25, 2017

Ett litet inlägg om enkel källkritik

Bedragare
augusti 17, 2017

Men varför gör inte polisen någonting då?

VD-bedrägerier
juni 11, 2017

Nu ett år senare så säger jag det igen: ca 100 miljoner kronor per dag!!

Skadlig kod
februari 28, 2017

Sverige minst drabbat av skadlig kod i världen Q4 2016

Domäner
december 21, 2016

Dagens tankenöt – “Utgivningsbevis i orätta händer”

Bedragare
december 17, 2016

När Polischefer förenklar..

Övrigt
december 15, 2016

Dagens tankenöt – “Spökbolag”

Källgranskning
december 8, 2016

Aftonbladet är osnygga!

Övrigt
december 6, 2016

Bra att veta om e-postadresser.

Falska sidor och immaterialrättsliga brott
november 2, 2016

Hur företag och varumärken utnyttjas, utan att polis “kan” agera..

Bedragare
oktober 5, 2016

Kostnaderna för bedrägerier är större än vi kan ana

Massmedia informerar och varnar
oktober 2, 2016

Det begås ett bedrägeribrott varje minut, året runt!

Bedragare
september 29, 2016

Blir det Sveriges största bedrägeri genom tiderna?

Övrigt
augusti 31, 2016

Lägenhetsbluffar

Bluffakturor
augusti 29, 2016

När snillen spekulerar..

Phishing, intrång och ID-kapning
juli 23, 2016

Nytt SMS-spam

Valår 2010 – med människans dumhet mitt ibland oss

Det här kommer att bli ytterligare ett i raden inlägg jag skriver med anledning av internetinitiativet sverigedemokraterna.de (men denna gång med skillnaden att jag länkar till sidan).

Så först några rader om varför jag gör det.
Jag var från första stund väldigt avståndstagande till sidans innehåll och kraftiga enkelriktade budskap som jag ansåg var så hårt vinklat att det bara var ett skitigt och klart förbättringsbart sätt att hantera meningsmotståndare.

Och jag läste igår ett mycket väl skrivet inlägg i ämnet är http://www.slumpnavigator.se/2010/04/sverigedemokraterna-och-sokmotorpolitik/
Men jag håller faktiskt inte med på alla plan längre utan tycker att det Martin skrivit mer stämde in på den första upplagan av sd.de-sidan, och att sidans innehåll nu förändrats så mycket till det bättre att sidan berättigar sin plats i SERPen idag. Det enda jag skulle önska är jämförelser mellan SD och andra partiers ställningstaganden dök upp, för SD som parti behöver synas i sömmarna och jämföras med alternativen. Folks okunskap spelar dem annars i händerna.

Och naturligtvis också med undantag av domänvalet [sverigedemokraterna.de], som jag fortfarande ser på som dumdristigt och riskfyllt av flera orsaker, (som jag inte vill ta upp här eftersom det skulle riskera gagna fel part).

Men jag funderar också på vad egentligen SD försökte uppnå med sitt utspel (Läs pressmeddelande) om att nu minsann skulle de agera mot den stygga .de-sidan..

Det som först förvånade mig var valet av juridiskt ombud..Viborg som åtminstone vid årsskiftet  fortfarande är TPB:S juridiska ombud.
Det smått lustiga i Viborgs uttalande kring hur de ska “agera” för att få domänen i sin ägo är att ansöka om det hos WIPO
Med en gnutta verklighetskontroll innan man ställer upp på en sån intervju, med därtill hörande verbala grodor, skulle besparat både honom och SD den digitala “DUMSTRUT” jag härmed förärar dem med. För WIPO hanterar inte ens tvister under .de !

En personlig reflektion är att Viborg kanske skulle hålla sig från intervjuer, då det hela framstår lite som ett plumpt PR-försök att “nu minsann agerar vi!”, när SD då egentligen varken vet VEM som är motparten eller VAR man ska vända sig.
Men det är väl ungefär lika lyckat som när han innan TPB-rättegången i en intervju uttalar följande:

– Vi har lurat alla. Pengarna hamnar i skatteparadiset British Virgin Island. Det går att upptäcka om man är smart.
Pengarna skickas till ett företag som heter Random Media BVI, där BVI står för British Virgin Island. Svårare än så är det inte, säger Mikael Viborg, jurist hos Pirate Bay och en av de personer som utreds av åklagaren Håkan Roswall.

http://www.realtid.se/ArticlePages/200609/29/20060929170824_Realtid165/20060929170824_Realtid165.dbp.asp

Men oavsett valet av juridiskt ombud, går det inte att blunda bort SD:s utspel de sista dagarna med ovan “pressrelease”, där det tydligt framgår att det är synd om SD..
Sen skriver tidningen Expressen om att “SD vill ha en martyr” och samma dag går SD:s partiordförande ut i ett öppet brev till gammelmedias representanter om att han själv iaf inte vill det: “Jag önskar inte vara martyr“.
– Jag blir inte klok på det, men återigen handlar det om vad jag uppfattar som “tyck synd om oss“..

Val av tidpunkt för detta utspel lät sedan inte vänta på sig, för de ville ju naturligtvis bara att all gammelmedia skulle basunera ut att var 13:e Svensk är förståndssvag

För ett antal timmar senare ovan brev (fortfarande samma dag) så dundrar SD ut att en “Sentio Research-undersökning” minsann säger att 7,6% av Svenskarna (mot bättre vetande) skulle rösta på SD. dvs att 148 personer av de 1 946 personerna som intervjuades under perioden den 16-28 mars.

Jag vet inte om det är förskönade siffror till gagn för SD, vilket jag hoppas det, men skitsamma – dom skrämmer mig!

Jag blir beklämd av att se att det finns så många Svenskar som på allvar tror att någonting!! – skulle bli bättre med att lägga sin röst på SD..
Eller så är det helt enkelt så att politikerföraktet växt sig så starkt hos väljarna att dom känner att ALLT annat är bättre alliansen och oppositionen, efter årtionden av “skandaler” och rädsla att ta i växande samhällsproblem.

Jag vill inte uppmana att rösta till höger, mitten eller vänster – det tror jag alla röstberättaigade klarar av att läsa in sig på rätt bra själva tills det är dags

Men att lägga sin röst på SD, KAN inte förändra NÅGONTING till det bättre, utan precis tvärtom och skulle i värsta fall få in detta parti in i maktens korridorer och då flera partier tydligt deklarerat att de inte kommer att samarbeta med SD, så skulle det leda till (i det fall SD får en vågmästarroll) att sossarna och borgarna skulle behöva stöd av varandra för att få igenom minsta lilla beslut.

..och har vi inte upplevt tillräckligt med brutna vallöften och hyckleri i Sverige tidigare, så kommer vi få uppleva det då..

Jag själv är ganska apatiskt inställd till partifärger och tänker inte tillkännage någon här heller, men en sak är jag helt klar över:

– Jag tänker INTE rösta på Sverigedemokraterna!
———————-
EDIT:

Jag ville först kolla med lite loggar och tidsstämplar, men nu vill jag be om att få gratulera “Andreas” som kommenterat detta inlägg.

Anledningen till gratulationen?

Jo, “Andreas” lyckades med konststycket att hitta mitt inlägg ->läsa innehållet (vilket är ganska omfattande med med 832 ord och ett antal referenslänkar) ->bilda sig en uppfattning, skriva en kommentar på 139 ord->och lyckas publicera kommentaren INOM LOPPET AV 2 MINUTER från det att jag publicerade mitt inlägg.

Det handlar egentligen självklart bara om en simpel spambot i SD:s tjänst.. allt annat är orimligt.

Internet Sweden | Peter Forsman

Jag som skriver, gör det ideellt och för att upplysa dig om verksamheter som JAG anser att det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för.. Jag skriver även generellt om olika tillvägagångssätt som bedragare använder och tipsar om utbildning/kunskap som finns att få. Läs mer om: Peter Forsman

12 Comments

 1. Andreas skriver:

  Jag har läst din blogg lite till och från den senaste tiden och jag måste säga att du har en väldigt negativ syn på SD. Jag vill inte påstå att jag stödjer dom, inte i det stora hela i alla fall. Men du får det att låta som något katten har släpat in, något värre än pest och kolera.

  Sanningen är ju den att det finns partier i Sveriges Riksdag idag som har en än värre människosyn är SD. Jag menar då självfallet främst Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. När får vi se dig skriva skit om dessa partier?

  Låt SD vara, ju mer du skriver om dom desto fler röstar på dom. Dina texter har nästan fått mig att bestämma mig för att de skall få min röst i höst. Just bara som stöd för allt skitsnack riktat mot dom.

 2. Internet Sweden skriver:

  Hej Andreas,

  Jag låter din antipropaganda mot S och V stå kvar, bara för att peka på vad som triggar mig..

  Det tycks även vara så att du endera helt saknar läsförståelse eller så har du inte alls läst min blogg tidigare – detta eftersom jag inte alls varit speciellt negativ i mina texter till SD tidigare – utan negativ mot sd.de-initiativet.

  Och en sak ska du ha tämligen klart för dig – och det är att jag skriver vad jag vill, när det faller mig in och att uppmana mig att sluta med en specifik sak har sällan varit ett speciellt lyckat koncept..

  Fortsätter du tar jag fram saxen..

  //Peter

 3. nikkelindqvist skriver:

  Härligt Peter!

  Jag tror inte heller på Sentio Research-siffrorna. Jag vill framför allt se vem som är beställare och hur de har spritt sina intervjuer över landet.

 4. forsandree skriver:

  Bra inlägg och det har varit kul att följa dina inlägg kring detta 😉

 5. forsandree skriver:

  Håller med om att en bot låter som det enda rimliga. Samtidigt finns kommentaren inte på några andra bloggar (har sökt på lite olika delar av den) och en bot som postar unikt innehåll verkar också orimligt. Kan en bot vara kapabel att automatgenerera en så sammanhängande text som kommentaren ovan?

 6. peterforsman skriver:

  Stämmer, jag har också letat efter textsträngar utan att hitta kopior, vilket jag trott att jag skulle göra.

  Men samtidigt är hela texten “väldigt” generellt skriven för att passa in på vilken sida som helst som inte skulle föra SD:s budskap vidare och det märkliga i kråksången är att jag innan ovan inlägg snarare fick kritik för att jag inte tillräckligt tydligt tog avstånd från SD…du vet det fanns ju tom personer som på twitter påstod att jag sympatiserade med SD.

  Men jag har inget bra svar att ge – jag har sett spambottar som alternerar textstycken, men eftersom inte ens textsträngar finns att hitta, så kanske det mest troliga är “copy n paste”.

  Gissar att fortsättning följer, ju närmare september vi närmar oss..

 7. forsandree skriver:

  En mänsklig spam-bot kan man ju tänka sig… alltså boten plockar fram inlägg som nämner sd och underlättar för nån att skriva manuellt utan att ens besöka sidan…

 8. Wikipetter skriver:

  “Det enda jag skulle önska är jämförelser mellan SD och andra partiers ställningstaganden dök upp, för SD som parti behöver synas i sömmarna och jämföras med alternativen. “

  Jag har tagit på mig ansvaret att läsa SDs partiprogram. Det är faktiskt riktigt dåligt på i princip alla punker, även de som inte direkt har med invandring att göra. Men det är ändå just vid jämförelser som de andra partierna får problem, eftersom de egentligen bara är andra gråskalor av samma sak som SD. GP talade om att begränsa invandringen för att hålla främlingsfientligheten i schack. Arbetarrörelsen ser det som hög prioritet att invandrare absolut inte ska få jobba i väntan på byråkrati som kan ta månader eller år. Med mera.

  Det är inte konstigt att SD faktiskt vinner debatter då de andra partierna inte ens själva kan peka på vad som gör dem bättre. Med tanke på hur dålig SD:s politik är så säger inte det så lite.

 9. Wikipetter skriver:

  När det gäller Andreas snabba svar så kan det vara så att han först gjorde en kommentar för att komma först, och sedan redigerade den via Disqus-systemet. Att han skrev hela kommentaren på under 2 minuter är ju orimligt men att han såg inlägget inom två minuter är faktiskt fullt möjligt med en RSS-läsare.

 10. David skriver:

  En annan förklaring är att det sitter en kille och refreshar ngn bloggtjänst som listar senaster bloggposterna där SD nämns och sedan kommenterar med en liten förskriven textsnutt. Någon kan ju sitta och skriva flera sådana för att sedan klistra in en på varje ny post han ser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *