Vi är alla Parisare idag och Européer imorgon!

När nu krutröken lägger sig efter de fruktansvärda dåden vi på håll sett från Paris, så intervjuas personer i TV som har olika ansvar i Sverige om läget och ett eventuellt hot mot Sverige. Och jag kan ha en viss förståelse för att en uppgift dessa personer har är bibehålla ett visst lugn hos allmänheten.

Jag tänker heller inte dividera eller insinuera om det är sprunget ur okunskap, oförståelse eller medvetet vilseledande, utan istället ge uttryck mina reflektioner och farhågor. Min rädsla.

För jag känner mig inte alls lugn, utan jag känner stor oro och bland annat av dessa anledningar:
I Frankrike så har det varit ett förhöjt säkerhetsläge sedan terrorattentatet mot Charlie Hebdo i januari 2015, och än mer sedan en tid inför det kommande Klimatmöte den 11 december 2015 i Paris.
Med den vetskapen om att Frankrike i allra högsta grad haft ett förhöjt säkerhetsläge och är ”på tå”.

Lägg sedan till att av de 8 nu konstaterade terroristerna i Paris, så har ett syriskt pass hittas på en självmordsbombare medan en annan har identifierats genom fingeravtryck som en fransk medborgare, tidigare känd av fransk säkerhetspolis.

 

Jag fundera en smula över detta: hotet fanns alltså inte där som ett ”yttre” eller ”inre” hot, utan både och eller i kombination, och som dessutom lyckats undvika att dra till sig uppmärksamhet från franska säkerhetsstyrkor.


Så då Sverige.

Den fria rörligheten inom Schengen och EU bygger på antaganden att länder som utgör den yttre gränsen till EU gör tillräckliga gränskontroller.
När detta fallerat, fallerar också logiken i den fria rörligheten. Vet vi inte vem som vistas i EU kan vi heller inte ha fri rörlighet, utan behöver återinföra gränskontroller och registrering vid in- och utresa vid Sveriges gränser.
– Jag kan inte se någon annan lösning, dessutom *host host* ger det ju nya statliga jobb..

För det var bara några dagar sedan Migrationsverket berättade att 80 000 personer sökt asyl i Sverige sedan 1 september 2015.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21744963.ab

Men redan en månad tidigare, när antalet asylsökande var uppe i 40 000, så larmar Gränspolisen för att de uppskattar att det kommer ett nästan lika stort antal till Sverige utan att söka asyl eller ”upptas i systemen”.
Eftersom ingenting förändrats under den aktuella månaden, så bör det alltså innebära att lika många som de ca 80 000 asylsökande (alltså 80 000 personer) kommit till, och olovligen uppehåller sig i Sverige.
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/manga-flyktingar-forsvinner-utan-att-soka-asyl
Vilken svensk myndighet vet vad om dessa personer?
Svar: Ingen vet någonting om dem, utan det är endast en numerär uppskattning av Gränspolisen.

– Nu tror jag att dessa personer till 99,99% i lika hög grad är flyktingar som de asylsökande flyktingarna.

Men det hör faktiskt inte till saken, utan när Sveriges statsminister sedan slutet av augusti nyttjat en mindre framgångsrik signalpolitik som ”ordning och reda på flyktingmottagandet”  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article21314531.ab
..så vet alltså ingen någonting om dessa, kanske upp till 80 000 människorna.

Och det är faktiskt det som skrämmer mig, för faktsikt har de fruktansvärda Parisdåden visat vad just 0,01% av 80 000 stycken människor (8 stycken) är kapabla till.

Därtill har vi 115 fd IS-krigare som numera återvänt till och bor i Sverige. (Läs: kända sedan tidigare av SÄPO)
http://www.expressen.se/nyheter/sapo-125-svenskar-kampar-for-terrorister/

Nästa argument brukar vara tillgången till vapen, som i ”det finns ju inga olagliga vapen i omlopp”
men ”Antalet vapenbeslag ökar kraftigthttp://www.svt.se/nyheter/inrikes/antalet-vapenbeslag-okar-kraftigt

Nej bäste läsare, jag anser att det finns anledning till förhöjd oro hos allmänheten i Sverige och Europa, som inte längre tänker OM, utan VAR det händer nästa gång.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *