Vill du hjälpa mig att hjälpa?

Kan du avvara en dollar eller två?

Under en tid nu så har jag haft en banner på internetsweden.se som lett till kiva.org – som ombesörjer ett gigantiskt nätverk av långivare och låntagare världen över genom sk mikrolån.
http://en.wikipedia.org/wiki/Microcredit
Men den bannern har ”rekryterat” långivare till Kiva.org där det minsta lånet är $25 dollar (ca 175 SEK) vilket alla kanske inte känner sig manade att bidra med, så jag funderade lite..

Och har under kvällen suttit och trixat lite med en widget, som direkt fyller på min balans hos Kiva (utan att behöva landa i mitt Paypalkonto och kosta avgifter, innan jag skickar pengen vidare till Kiva). Mitt konto hos Kiva har jag sedan ställt in så att det direkt lånar ut, när kontobalansen nått en summa om $25 dollar. Helt automagiskt!
Men jag är tvungen att behålla valutan $ USD (för annars kostar det Paypal-avgifter för valutaväxling).

Så min fråga till dig är nu istället om du har möjlighet att avvara en eller ett par dollar (7-14 SEK), vilket jag hoppas att fler har.

Använd i så fall widgeten längst till höger, som tar dig till Paypal och där din insättning går direkt till min kontobalans hos Kiva.org – och när det landat minst $25 dollar på kontot så genereras ett nytt lån.

Pengarna betalas sedan succesivt tillbaka av låntagarna och när kontot innehåller $ 25 dollar igen, så lånas de ut till en ny låntagare någon annanstans.
Så med ”mikro, mikro donationer” skapas mikrolån..som i sin tur förändrar människors förutsättningar.

Om du vill så kan du följa utvecklingen av lånen på http://www.kiva.org/lender/InternetSweden (i skrivande stund har jag 26 lån)
Jag har även skapat en kortare presentation på en statisk sida på bloggen: https://www.internetsweden.se/las-mer-om-internet-sweden/kiva-mikrolan/

Under en tid har jag även suttit och pillat med en annonsmarknadsplats – (absolut inget speciellt) – men just med ändamålet att med ”frivilliga” avgifter från säljare kunna bidra med ytterligare lite pengar till mitt Kiva-konto. Sidan är inte helt färdig ännu, men jag hoppas kunna skriva mer om den någon gång längre fram denna vecka.

Related Articles

12 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Björn , tisdag 2 mars 2010 @ 13:20

  Grymt! Kul att man kan se status. Det finns ingen WP-plugin så man kan hämta och visa saldo från Paypal direkt? Hade varit nice. Fick konvertera om från EUR till USD nu först, snacka om att Paypal blåser en på valutakonverteringen, ligger ju långt från verkliga kurser.

 • penttinen , tisdag 2 mars 2010 @ 13:29

  Hade tyvärr inga större summor på paypal, men en liten slant blev det iaf, alltid nått 🙂

  Ännu ett bra initiativ!

 • Internet Sweden , tisdag 2 mars 2010 @ 15:47

  Hej Björn,
  Nja grejen är att det aldrig landar i mitt Paypalkonto, utan betalningen tar direkt kurs mot Kiva.org som betalningsmottagare och där landar det i mitt Kivakonto.

  På så sätt slipper det alltså landa i mitt Paypalkonto (för då hade det kostat en hel del avgifter). Men jag har inte hittat nåt som visar saldo från mitt Kivakonto, utan det slår ju om till lån när saldot är tillräckligt – och idag har det nu ramlat in va 20 dollar tills nu.

 • Internet Sweden , tisdag 2 mars 2010 @ 15:47

  Uppskattas!

 • elofsson , tisdag 2 mars 2010 @ 17:14

  Grymt. En liten slant får det bli. Fint initiativ.

 • Johan / City Network , tisdag 2 mars 2010 @ 19:02

  Ok då fick vi också chansen att bidra även här med en liten slant.

 • Internet Sweden , tisdag 2 mars 2010 @ 21:18

  Tack Jonny!

 • Internet Sweden , tisdag 2 mars 2010 @ 21:20

  Tack Johan / City Network!

 • Daniel , onsdag 3 mars 2010 @ 13:02

  Är det på random-basis du lånar ut när du kommit upp i 25$, eller väljer du själv vilka entreprenörer som skall få lån? Vissa låntagare på Kiva känns ju mindre intressanta att stödja än andra menar jag…

 • Internet Sweden , onsdag 3 mars 2010 @ 19:23

  Hej Daniel,
  Jag har valt att hjälpa alla utan särkjilning, med ett undantag – Jag har medvetet valt bort lån till entrepenörer i USA, då jag anser att de har helt andra möjligheter än övriga länder har.
  Men i övrigt – Ja; kvinnor och män i alla världsdelar. Du kan även titta längst ner på min lånesida: http://www.kiva.org/lender/InternetSweden hur fördelningen hittills skett.
  Mvh
  Peter

 • Nicklas , onsdag 3 mars 2010 @ 22:31

  Tack för tipset om auto lending! Kiva är riktigt bra och med den funktionen ännu bättre 🙂
  http://www.kiva.org/lender/bingo

 • Karin Holmqvist , onsdag 3 mars 2010 @ 22:53

  Nej!

  Jag har bestämt mig för att låna ut själv istället. Tack för att påminner om en bra form av långsiktig direkthjälp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *