Browse > Hem / Domäner, Swedish domain scam - exported by Sweden, domain scams / swedish-domain-scam-exported-by-sweden-part6

| Subcribe via RSS



swedish-domain-scam-exported-by-sweden-part6

Detta är en fortsättning på del1, del2, del3, del4 och del5 - Läs dem gärna i ordning för största behållning!

Ok, Nu ska vi titta efter lite kopplingar (eller sammaträffanden ska vi kanske kalla det).

Vi har ”Savka Sixten Lasseson” bosatt i Enskededalen som som enda Svenskbosatte person sitter i styrelsen för Svenska IT Registret (de andra två är från Lettland) och vi har klara kopplingar mellan Svenska IT Registret och Ripex Oy (Finländska bolaget).

ripex oy it services swedish domain scam exported by sweden part6

Registrant för ripex.eu var ”Jarmo Haikkilä” och en ripp av den sidan (men översatt till engelska) är

idn network swedish domain scam exported by sweden part6
Registrant här är en ”John Smith” vid IDN Network LLC.
    Name: Network LLC IDN
    Organization: IDN Network LLC
    Address 1: 2711 Centerville Road, Suite 400
    City: Wilmington
    State: Delaware
    Zip: 19808
    Country: US
    Phone: +1.8006303690
    Email: info@idnnetwork.net

Delawarebolag – ja då vet vi att de finns representerade med bolag i USA också. Men en ”John Smith” är inte helt lätt att följa, så vi tar upp ett litet annat spår så länge. Till min hjälp har jag en rad tyska inlägg på en tysk blogg som tycks ha kartlagt en del och som varit till stor hjälp till min och jag hoppas att Mr Alexander Langer inte misstycker att jag länkar till honom i mina egna efterforskningar.

Deutche IDR (Deutsche Internet Domain Registrierung)
deutsche idr swedish domain scam exported by sweden part6

Av ett par tyska inlägg att döma, så är orsaken till införsäljningen, säljargumenten, tillvägagångssätten HELT identiska med samtliga andra bolag i denna sfär vilket bla går att läsa här (använd gärna Google translate eller motsvarande). Langers inlägg ser jag att även denna sida är klonad till

idv deutschland swedish domain scam exported by sweden part6

(följande text är fritt översatt från Alexander Langers inlägg, eftersom dessa källor numera inte existerar):

Vem står bakom DIDR och IDVD?
Båda företagen har sina huvudkontor i Berlin. För ”Deutsche IDR GmbH” började Hannu Jorma Juhani Mannström, från Johanneshov (Sverige) som VD. Men övertas senare av en Teuvo Juhani Orava från Helsingfors (Finland). Personligt ansvarig partner i ”IDV Deutschland KG” är en Hannu Hartikainen, från Enskede (Sverige). Jag hittar även en annan domän som har samma innehavare:

id-verwaltung.de Domain holder: idV Deutschland KG
Address: Hannu Hartikainen
Kurfürstendamm 125a
Postal code: 10711
City: Berlin
Country: DE
(Jag googlade på denna domän, men väntar med vad jag fick fram för att inte tappa tråden)

Åter till USA
Denna domän idv-deutschland.de har IDN Network LLC från Wilmington, Delaware (USA) som tekniskt och administrativ kontakt. Men enligt hemsidan så sitter de i New York City.

Idnnetwork.net vars domän är i sin tur har en viss Jarmo Haikkila eller Haikkilä från företaget Ripex Oy som innehavare (och Ripex känner vi ju redan till och kopplingen till Svenska IT Registret).
Ripex Oy är baserat i Helsingfors (Finland) och kallar sig Ripex IT-tjänster. Deras flash-hemsida ripex.eu/ripex.org  är en kopia på IDN Network, och finns alltså bara på finska och svenska, och även den registrerad på Jarmo Haikkila / Haikkilä.

Vi fortsätter med ett par skärmdumpar. Även om upplösningen är en annan än bilden ovan, så ser man på TLD-ikoner till vänster och logotypen en ”viss” samhörighet. Denna skärmdump tillhör ”domenovacentrala.cz” (alltså Tjeckien)
ceska swedish domain scam exported by sweden part6
Domänen har följande registrant:

contact:      AT41400052-052
org:          Petr Novak
name:         Petr Novak
address:      Kamenicka 56
address:      Praha 7, Hiolesovice
address:      17000
address:      CZ
phone:        +420.246080336
fax-no:       +420.246080339
e-mail:       domenovacentrala@gmail.com
registrar:    REG-ASCIO
created:      26.03.2009 18:10:47

Men nu ser ni inte så bra, men längst ner på sidan står: www.didz.eu © 2009 och såhär ser den sidan ut:
didz swedish domain scam exported by sweden part6

och ser då att didz står för ”Deutche Internet Domain Zentrale”, låt oss titta på registranten här då:

contact:      CID:AT-TEEMUTEM700-38643532-052
org:          Teemu Temonen
name:         Teemu Temonen
address:      Joachimstaler Str. 15
address:      Berlin
address:      10719
address:      DE
phone:        +49.30609801141
e-mail:       deutscheinternetdomainzentrale@googlemail.com
registrar:    REG-ASCIO
created:      04.03.2009 20:08:31

 

Detta var en dörröppnare!
För med samma postadress (och i ett par fall samma person) finns följande relaterade domäner:

internet-domain-zentrale.de
Domain holder: Domain Zentrale
Name: T Temonen
Address: Joachimstalerstr 15
Postal code: 10719
City: Berlin
Country: DE

did-zentrale.de
Domain holder: Deutsche Internet Domainzentrale GmbH
Address: Severine Riexinger
Joachimstalerstraße 15
Postal code: 10179
City: Berlin
Country: DE

die-idz.de
Domain holder: Deutsche Internet Domainzentrale GmbH
Address: Severine Riexinger
Joachimstalerstraße 15
Postal code: 10179
City: Berlin
Country: DE

didz.eu
Namn Petteri Temonen Teemu
Organisation DIDZ GmbH
Språk Tyska
Adress Joachimstalerstr 15
10719 Berlin 
Germany
+49-3031016928
didr@gmx.de

Trots det finskklingande namnet så gör jag en chansning.. och hittade detta

Intressant är också att han är folkbokförd i Enskede(dalen), precis som andra målvakter i tidigare domänblufföretag. Källa Cint.se

Jo, jag berättade att jag googlade på id-verwaltung.de. Och jag hittade en intressant sak:

Jag fick reda på att den Schweitsiska adressen edr-gmbh.ch som har innehavare:

Holder of domain name:
europadomainregistrierung
Belevitsch igor
leutschenbachstr 95
CH-8048 zurich
Switzerland

leder vidare till europadomainregistrierung.com (EDR)

Name………: Europa Domain Registrierung Gmbh
PostAddress..: Im Struppen 5
PostCode…..: 8048
PostArea…..: Zurich
Country……: CH
Phone……..: +46.552255
Fax……….:
Email……..:

belevitsch@mail.com
som vi vet ser ut såhär:
edr europa domain registrierung swedish domain scam exported by sweden part6
Tråkigt nog hittar jag inte just nu någon gammal skärmdump nu, men nu när jag ser den är jag nästan säker på att det är hur ”Domänregistreringar Europa” såg ut en lång tid. Men de har också sett ut såhär:
domanregistreringar europa swedish domain scam exported by sweden part6
(Bild kopierad från Webbfunktion.com )
När jag såg den här gamla screenshoten, så kom jag att tänka på den här ”loggan” som jag tyckte mig sett nyligen och i min inlägg del4 där jag skriver om France Internet Domain Register SAS – båda tjänsterna verkar iaf haft lika mycket fantasi.

Stannar här för idag.

Skrivet av:
Peter Forsman / Internet Sweden

  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • E-Mail
Relaterade inlägg:
”internetsweden” in 42 languages
swedish-domain-scam-exported-by-sweden-epilouge3
swedish-domain-scam-exported-by-sweden-part5
swedish-domain-scam-exported-by-sweden-part8
swedish-domain-scam-exported-by-sweden-epilouge1

5 Responses to “swedish-domain-scam-exported-by-sweden-part6”

  1. Sanningen om skummisar bland svenska domäner | Relevansanalys sökmotoroptimering & domäner Says:

    [...] Har skrivit en rad djupgrävande summeringar av diverse svenska domänskummisar. Den sista delen om svenska domänscammers kom ut [...]


  2. swedish-domain-scam-exported-by-sweden-part7 | Internet Sweden om Svenska domäner och annat Says:

    [...] är en fortsättning på del1, del2, del3, del4, del5 och del6 – Läs dem gärna i ordning för största [...]


  3. Marcus Österberg webbfunktion.com Says:

    Det roliga med bilden längst ner (som du hotlinkar, men gärna får kopiera istället) är att inom den orangea markeringen så visar nyheten upp information om att de är ett blufföretag.

    Så kan det gå om man scammar på hög nivå och synkar in nyheter :D


  4. internetsweden internetsweden.com Says:

    @Marcus Österberg – sorry det gick lite fort mot slutet när jag länkade upp – bilden var kopierad men fel bild blev länkad.

    //Peter


  5. swedish-domain-scam-exported-by-sweden-part8 | Internet Sweden om Svenska domäner och annat Says:

    [...] med “Hannu Hartikainen” som kontakt. “Hannu Hartikainen” är bekant från part6 där vi såg att han kom från Enskede, söder om [...]


Leave a Reply