Bloggsöka Magnus Bråth omdomaner.se och annat

Efter att ha läst Magnus Bråths och Fredrik Näs inlägg om manipulering av Bloggportalen/Bloggsök, så behöver jag naturligtvis kontrollera detta själv, så jag listar de 50 vanligaste fraserna i topplistan 3 ggr. efter varann för att se om även antalet viktas, och passar på att klistra in ”internetsweden.se” ännu fler gånger, så får vi se vad som händer.
I övrigt är naturligtvis ett rent nonsensinlägg, men intressant att se OM och HUR FORT och HUR LÄNGE.

kissies privata blogg,sex,internetsweden.se,nimrod,sexstory.se,magnus bråth,topless,guess her beaver,stay-ups,ormen i paradiset,snabbisen,internetsweden.se,gummistövlar,dj niko,foki,kenza,paradise hotel,tove lind,sverigedemokraterna,malin karlsson,bondage,novell,skinnbyxor,tim vrågård,otrohet,tove idol,carolina gynning,blondinbella,stövlar,anorexi,dessie,anna anka,desiree nilsson,kissies,kissnödig,sd,ätstörning,skinnleggings,katrin zytomierska,
alexandra nilsson,cannabis,bodil malmsten,whatsupsthlm,glasögon,dennis m,sahlin,tävling,snabba cash,kissies privat blogg,luleås bloggdrottning,internetsweden.se,kissies privata blogg,sex,internetsweden.se,nimrod,sexstory.se,magnus bråth,topless,guess her beaver,stay-ups,ormen i paradiset,snabbisen,internetsweden.se,gummistövlar,dj niko,foki,kenza,paradise hotel,tove lind,sverigedemokraterna,malin karlsson,bondage,novell,skinnbyxor,tim vrågård,otrohet,tove idol,carolina gynning,blondinbella,stövlar,anorexi,dessie,anna anka,desiree nilsson,kissies,kissnödig,sd,ätstörning,skinnleggings,katrin zytomierska,
alexandra nilsson,cannabis,bodil malmsten,whatsupsthlm,glasögon,dennis m,sahlin,tävling,snabba cash,kissies privat blogg,luleås bloggdrottning,internetsweden.se,kissies privata blogg,sex,internetsweden.se,nimrod,sexstory.se,magnus bråth,topless,guess her beaver,stay-ups,ormen i paradiset,snabbisen,internetsweden.se,gummistövlar,dj niko,foki,kenza,paradise hotel,tove lind,sverigedemokraterna,malin karlsson,bondage,novell,skinnbyxor,tim vrågård,otrohet,tove idol,carolina gynning,blondinbella,stövlar,anorexi,dessie,anna anka,desiree nilsson,kissies,kissnödig,sd,ätstörning,skinnleggings,katrin zytomierska,
alexandra nilsson,cannabis,bodil malmsten,whatsupsthlm,glasögon,dennis m,sahlin,tävling,snabba cash,kissies privat blogg,luleås bloggdrottning,internetsweden.se

Related Articles

9 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Joakim Green , torsdag 21 januari 2010 @ 9:42

  Haha, klockrent blogginlägg. Ska bli spännande att följa utfallet…

 • Fredrik Näs , torsdag 21 januari 2010 @ 11:32

  Tjena Peter, kul att du också tog upp det här, som du ser i bloggportalen.se så fungerade det prima för mig.

  http://bloggsok.aftonbladet.se/BlogPortal/view/SearchEntry?searchText=nimrod

  http://bloggsok.aftonbladet.se/BlogPortal/view/SearchEntry?searchText=magnus+br%C3%A5th

  Jag har blivit placerad i alla orden, medan dom mest populära får man leta sig fram lite, eftersom att dom har flera uppdateringar även under natten, så nu såhär dagen efter så ligger man inte på första sidan av resultaten längre.

  Vänligen,
  Fredrik Näs

 • Magnus , torsdag 21 januari 2010 @ 12:56

  Ännu trixigare som jag sett göras är att blogga alla orden, pinga och bli spindlad för att sen ta bort orden och ha en helt vanlig bloggpost.

 • Fredrik Näs , torsdag 21 januari 2010 @ 14:03

  Jo det var det jag gjorde, dock så tog jag bort orden lite sent eftersom jag blev indexerad på sidan mitt i natten, orden ligger inte i min post längre.

 • Stephanie , torsdag 21 januari 2010 @ 19:08

  Det var väl inte det som var poängen med Magnus Bråths test, poängen var att hamna med i listan ”Mest sökta termer senaste veckan”. Det var det som var målet, och då räcker det inte bara med att göra som du gjorde. För vem vill läsa ett nonsen inlägg 😉

  Testa istället med ditt namn, eller som du puttade in internetsweden, men utan en massa nonsens. Jag testade ”Miss Odess”, men problemet är att massor av olika människor måste söka på Bloggportalen efter just ”Miss Odess” för att ”Miss Odess” ska hamna med i ”Mest sökta termer senaste veckan”, så att folk blir nyfikna och klickar in på ex: förhoppningsvis min egen blogg.

  Det är inte svårt att hamna med på ”Det här skriver bloggvärlden om ”…dummy text…”. (Senast publicerade inlägget högst upp)”.

 • Internet Sweden , torsdag 21 januari 2010 @ 21:21

  @Stephanie – Kära du, du vill säkert väl så please ”no offense”.

  Men rätt så uppenbarligen så förstår du inte problemet med bloggportalens algoritm och hur lätt det är att manipulera för att spamma till sig trafik från den. Och jag kan dessutom bedyra att även om ”testet” evolverat från Magnus till Fredriks test (om mitt endast är en nyans av det) så har det redan visat sig att de allra flesta av de 50 på topplistan är helt sönderspammade med JUST nonseninlägg eller som Magnus och Fredrik skriver här ovan att man dunkar inte nonsens – pingar – indexeras – tar bort nonsens – får en mängd irrelevant trafik.

  I min värld är det manipulering – hur är det i din värld?

  Du kan även kika på Magnus Bråths inlägg http://www.naknasanningen.com/2010/01/spammarna-har-fatt-greppet-om-mig.html så förstår du kanske vad jag menar.
  Det går även att klicka på vilket ord som helst av de 50 så kommer du att känna igen en flagga från ett grannland som inte har den indexerade spamtexten i sitt målinlägg.

  Och eftersom du inte förstod att att jag är fullt medveten om hur Aftonbladet tänkt sig att bloggportalen ska fungera och att det var därför jag poängetrade att det var ett nonsensinlägg, så blir jag nästan rörd av hur snällt och vänligt du förklarar – tack för välviljan!

  //Peter

 • Kristoffer , fredag 22 januari 2010 @ 20:09

  Har varit riktigt underhållande att följa Magnus lilla experiment. Skulle vara lite förvånande om inte Bloggportalen stänger igen detta ”säkerhetshål” nu.

 • Magnus , lördag 23 januari 2010 @ 1:25

  Jag tror tyvärr inte Bloggportalen kommer göra något även om vi är några som lyft frågan. Jag tror helt enkelt inte det finns intresse.

  När jag själv vill läsa blogginlägg från bloggar jag vanligtvis inte besöker brukar jag vända mig till Googles Bloggsök eller Knuff.se. Det går förstås att manipulera dessa båda med men i alla fall inte lika simpelt.

  Förutom de båda sätt vi sett hur man kan trixa med Bloggportalen här så finns det en rad andra, jag kommer fortsätta min lilla artikelserie med några fler. Om jag ska vara helt uppriktig så tycker jag verkligen inte att portalen är i ett sånt skick att den förtjänar så pass mycket besökare som den faktiskt har.

 • Fredrik Näs , lördag 23 januari 2010 @ 13:49

  Grejen är väl att bloggportalen bara används av dom som faktiskt är upptagen av att synas där, medans resten pingar den för att få någon gratis besökare, som Magnus säger så är det ju inte dit man vänder sig när man är ute efter något att läsa inom en viss genre.

  MVH Fredrik Näs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *