Det där var inte så lyckat Aftonbladet!

[vc_column_text width=”2/3″ el_position=”first”]

Det här med källgranskning och förståelse för bedrägerier på nätet är svårt och inte så lätt att förstå sig på för många!

Något som inte minst Josefin Sköldaftonbladet.se visar prov på genom att blanda ihop två helt olika bedrägerier och bedrägerityper till en enda i sin artikel.

Pinsamt”, kan tyckas och även om jag nog drister mig till att skriva under på det, så vet jag av erfarenhet att MÅNGA – i sveriges journalistkår inte minst, i många fall är i skriande behov av en ordentlig duvning i ämnen som källgranskning och typer av bedrägerier på nätet.
De hänger helt enkelt inte med och får för sig saker som de sedan förmedlar som en nyhetsartikel – något som jag gissar att alla kan tycka är en smula ”förbättringsbart”.

Vad Josefin lyckats med är att blanda ihop de bedräglia SKADESTÅNDS-SMS:en från Arcade World och SKADESTÅNDS-räkningar från Grossen Öland AB/Dquera AB, som hon dessutom copypastat texten från dagens nyhetsartikel från SVT.se
Och som bygger på att busarna lyckats komma över mobilägares mobilnummer tillsammans med namn och postadress och skickar därefter ut sina falska skadeståndskrav.

Och som nyhet var den inte ens en ”färsk” nyhet när jag skrev om det för knappt 1 månad sedan:
https://www.internetsweden.se/falska-porrfakturor/ och uppföljaren
https://www.internetsweden.se/porrfakturor-fortsattning-spoiler/

Men inte nog med det, utan hon tar och mixar sin artikel med bild och text om en drabbad 71-årig herre, som fått sin PC låst av UKASH-viruset (Ransomware)
Och om SVT:s nyhet egentligen var ”yesterdays news”, så vad är då inte denna som jag skrev om för 6 månader sedan och som drabbat hela västvärlden:
http://www.internetsweden.se/varning-for-polisen/

*hint 1*
Josefin – Det är inte en bra idé att blanda två gamla nyheter och tro att man skapat något nytt – speciellt när de två inte ens har med varandra att göra!

*hint 2*
Det är inte virusprogrammen som sätts ur spel – uppenbarligen!
Utan det är möjligtvis ANTI-virusprogrammen som sätts ur spel..

[/vc_column_text] [vc_single_image image=”6436″ img_size=”198×410″ img_link=”https://www.internetsweden.se/wp-content/uploads/2012/09/aftonbladet_plump.png” img_link_target=”_blank” width=”1/3″ el_position=”last”]

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *