En helg av lite varje..bla ett nytt forum

Ett nytt forum!

Ja, det är inget avancerat sådant, men jag har adderat på ett WordPress-plugin på https://www.internetsweden.se/forum/ som jag tycker ger de viktigaste funktionerna man kan behöva.
Efter att jag stängde ner min tidigare US-server och flyttade till City Networks molnet-tjänst My City Cloud för ganska precis 2 månader sedan, så innebar det också att mitt lilla engagemang kring ”domansnack.se” dog ut (som jag skrev om här) och eftersom det fanns ett visst intresse, så hoppas jag på ett visst intresse även för detta forum, som dessutom är enklare för mig att bevaka och medverka.

Jag har även lite andra idéer för forumet som jag hoppas kommer att leva lite i symbios med en del inlägg jag skriver på bloggen och förhoppningsvis skapar det lite topics som jag kan skriva inlägg om, men vi får se vad det blir av det.
Nu finns det där och om det kommer att användas får vi se..

Annars för den som missat så fick jag användning av domänen [wp.nu] som jag skrev om igår. Alltså en anpassningsbar URL-förkortare, som det finns en hel del användningsområden för. Jag har inte satt något bäst-före datum för URLerna och kommer bara manuellt att ögna igenom länkarna som skapas och radera det som uppenbart är skräp/tester.

Men jag blev även informerad om att det finns anledning för mig att tänka ”SEO-länkar” också, eftersom det inte bara är en ”länkförkortare” utan också en ”länkbeskrivare” av typen: ”/rooms-for-rent-in-london” så kommer jag att titta på det med..

Annars har helgen bjudit på den vanliga ”Brute force attacken” som hängde ”internetsweden.se” i fredags natt vid tolvtiden, men det finns stor anledning för mig att ge en eloge till City Network som efter mitt Direct-message via twitter, kort efter meddelade mig att mitt problem var löst. Ännu en gång hittade jag en stor fördel med twitter..
Brute force attacker har jag varit med om ett antal gånger på min fd US Server (inte minst under och efter min inläggsserie på 10 inlägg om hur Svenska domänskojare lurar kunder i hela Europa efter ett mycket avancerat upplägg.
Men supporten på ZipServers har iofs varit bra, men inte precis blixtsnabb..

Så efter två månader hos My City Cloud så har jag med undantag av några riktade attacker haft full upptid och jag är riktigt nöjd med den hjälp jag fått/får av supportkillarna på ”City”. Betydligt bättre och snabbare än jag vågat hoppats på.

Annars har helgen gått åt till en del uppgraderingar och rensningar av plugins mm – riktigt jobbigt joxande med plugins som inte bara är inkompatibla med andra utan och förstör en del viktig kod.

Nej nu är det färdigskrivet för ikväll.

Related Articles

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • johan , måndag 18 januari 2010 @ 15:14

    Vi på City tackar för de positiva kommentarerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *