en merit rikare

Idag blev det en registrering för mig, [merit.nu] som jag känner att man kan göra en del med..

Men jag lämnar också en rad intressanta domäner för andra att registrera, som [garderob.nu], [pokerroom.nu] mfl. Jag ska också säga att jag uppskattar när ni kommenterar att ni registrerat något från listorna – mest för att se att listorna kommer till nytta och att nån (mer än jag själv) bryr sig om dem.

En notering jag gjort i veckan som gått är att Nunames verkar ha ”klippt” med SEDO – eftersom oregistrerade domäner inte längre leder till PPC-sidor hos SEDO, utan till ”den gamla” splashsidan (med ”Blue Latitudes”) – Det är en positiv utveckling om någon frågar mig!

Jag har länge haft åsikt om att det inte ”känts snyggt” att registret kör PPC på oreggade domäner – ur ett kortsiktigt rent ekonomiskt perspektiv kan jag ha viss förståelse, men .nu-domäner är så pass mycket mer än ”snabba klickpengar” anser jag – det är den näst viktigaste toppdomänen för Svenskt perspektiv (och vissa andra länders).

Därför tycker jag att registret borde utnyttja besökare till oregistrerade domäner under TLDn på ett mycket mer fokuserat sätt, genom att leda dem vidare till nån splashsida med Nunames auktoriserade ombud – associationer till domännamnet – Nunamesnyheter – etc och naturligtvis direktlänkar till ombudens registreringssidor dvs ”minska avstånden mellan typeinbesökaren och möjligheten att registrera domänen” – Det skulle kännas betydligt mer ”core business”.

Men som sagt det är ett positivt steg att SEDO-sidorna försvunnit – även om jag inte känner till på vems initiativ det skett.

Här kommer iaf dagens släpp (som vanligt är de fetstilade domänerna såna som jag tycker sticker ut lite)

ampacet.nu
annehem.nu
barnklaeder.nu
benro.nu
bilinfo.nu
car4sale.nu
coinco.nu
datanät.nu
dehandikappadesriksforbund.nu
edensenergi.nu
enigma.nu -anonymitetstjänst eller krypteringstjänst?
falunfair.nu
fotomagasinet.nu
foto-video.nu
fredriksberg.nu
fribrocksbil.nu
garderob.nu klädshop?
gbg-tvatt.nu
ggi.nu
ilabkinna.nu
kallbadhuset.nu
kfsab.nu
klickaochvinn.nu
klickochvinn.nu
koh.nu
kvarntorpet.nu
lagersystem.nu
lantliv.nu
lj.nu
malaguti.nu
norex.nu
photovideo.nu
pokerroom.nu ganska talande..
primedio.nu
princessa.nu
rakuen.nu
regementet.nu
rotik.nu
samsungtraining.nu
saya.nu
skyward.nu
slsk.nu
smallville.nu Mastodont TV-serie
spelrum.nu
stansimpro.nu
superlink.nu
supernanny.nu
tabrunnsborrning.nu
tipson.nu
traningsutrustning.nu
valvio.nu
werbegeschenke.nu – promotiongåvor på Tyska
visibledust.nu
xxxl.nu
örn.nu

Related Articles

3 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • limpan , söndag 21 september 2008 @ 17:27

  Dina underbara listor har hittills gett mig åtminstone 4 domännamn! Så här uppskattas det rejält! 🙂 De senaste fynden har varit ikon.nu och hat.nu!

  Tackar ödmjukast för dessa tips, jag är en trogen läsare!

 • limpan , söndag 21 september 2008 @ 17:29

  rotik.nu är ju en lysande domän att köra subdomän på.. e.rotik.nu!

 • internetsweden , söndag 21 september 2008 @ 18:01

  @limpan – Mycket positivt att läsa! känns riktigt kul att någon har nytta av dem.
  (e)rotik var en koppling jag också gjorde, men skrev inget om det när jag såg att det fanns ett företag med annan inriktning under .se
  //Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *