Faktiskt mitt första blogginlägg här!

Jo det är faktiskt sant.

Under en ganska lång tid nu har jag funderat på hur jag ska lösa saker som att jag använt och inarbetat en .net-adress [internetsweden.net] som legat på min US-server, med en äldre generation av operativsystem, äldre version av php och wp + en rad andra begränsningar som inte varit optimalt.

Till det kommer också att både min host och min site flera gånger blivit utsatt för belastningsattacker av olika slag, som gjort att min blogg haft upp till 6-timmars nertid.

(Sen känns det lite bättre att jag använder min .se-adress, när jag faktiskt jobbar för .SE)

My City Cloud

 

 

 

Så jag hittade lösningen på mitt problem på Svensk planhalva.. men det är inte lätt för en ”teknisk idiot” som mig själv att lösa allt king export/import/länkstrukturer/priviligier mm – så jag vill uttrycka en mycket tacksam hälsning till Olle och alla andra på City Network som ödmjukt visat förståelse för min inkompetens.

Tack för mycket bra hjälp och support!

Så nu rullar i alla fall [internetsweden.se] uppe i molnet och allt indexerat innehåll från [internetsweden.net] 301:ar till motsvarande innehåll under .se-adressen (så ska det vara iaf, meddela mig annars om det tokar sig). 

Så jag hoppas och tror att detta ska visa sig leda till kortare svarstider, bra prestanda och redundans.
Och priset? Ja, jag betalar standardrate och räknar med att betala lite drygt hälften av vad jag betalat för min US-server – och då får jag fyrdubbel prestanda..

Läs mer om den nya tjänsten MyCityCloud på Computer Sweden, och du kan även Skruva upp och ner för att se vad det skulle kosta att köra igång ditt eget ”CityCloud” som garanterar 100% upptid.

Jag vet inte om jag ska skriva ”köp en! – jag har en själv”, men jag kommer att återkoppla om nån månad för att jämföra ”före och efter”..

Skrivet av:
Peter Forsman / Internet Sweden

Related Articles

6 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Jonathan Sulo , torsdag 19 november 2009 @ 16:56

  Oj, vad intressant. Har funderat en del över hur denna molntjänst fungerar, ser fram emot att få höra ditt omdöme så småningom.

 • Anders , torsdag 19 november 2009 @ 19:13

  Jag säger detsamma, ska bli mycket intressant att se hur det fungerar för dig. Jag har faktiskt funderat på varför du använt en .net, jag är lite allergisk mot dem. Kul med stödet till Kiva förresten, jag startade en Kiva-grupp till mitt företag när vi drog igång. Inga miljoner än men men.

 • Joakim Green , torsdag 19 november 2009 @ 22:15

  Domänvalet låter som en bra idé även om det inte är kul att byta på grund av folk som förstör. Bra att du hittar positiva aspekter också!

 • Karin Holmqvist , fredag 20 november 2009 @ 1:04

  Förutom att man måste ändra bokmärke …
  så är det bättre med .se

  Kul att du testar molnet så att man kan få höra direkt från en användare

 • Johan / City Network , måndag 23 november 2009 @ 3:51

  Om än sent – så måste jag säga att vi om några är minst lika intresserade om hur du tycker det fungerar och generella tankar. Både vad som är bra och vad som kan bli bättre. Roligt!

 • Fredrik Näs , tisdag 24 november 2009 @ 13:28

  Oj, spännande, vi har själv planerat att flytta in Domainz.se i City Networks moln när kontraktet på vår vps går ut, det här med smidig skalning är helt klart det som har sålt mig. Som jag ser det så är Molnet framtiden, och jag hoppas att dom andra svenska leverantörerna hakar på City Networks initiativ.

  Ser fram emot att läsa din utvärdering Peter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *