Genrebilder på brottsoffer av bedrägerier och finansiella brott

Genrebilder på brottsoffer av bedrägerier och finansiella brott

Problembild

Som (numera färre och färre vet) så började jag skriva på den här webbsidan redan 2008 och det har efter det hunnit bli några inlägg.
Under vissa perioder fler och under andra perioder betydligt färre inlägg, men mitt ständiga dilemma är att hitta uttrycksfulla bilder som känns relaterade till det jag skrivit om.
Och en genre som är speciellt svårt att hitta lämpliga bilder för brottsoffer till bedrägerier av olika slag och annan ekonomisk eller internetrelaterad brottslighet.
Problemet tycks inte heller gälla mig specifikt, utan börjar man leta i den yrkesmässiga pressen, så hittar man i stort sett bara ansiktslösa hoodies som sitter framför en skärm med grön text, eller också är det genrebilder av högar med pengar eller andra också datorer eller mobiltelefoner. Eller så klart collage av allt.
Men inget som är speciellt intressant, eller något som går att känna något medlidande till eller sympati för

Det kanske bara är jag, men det känns ganska gäspigt till slut, men jag tror inte att det är någon som VILL ha det så, men av förklarlig anledning vill brottsoffer mycket sällan ställa upp på bild, då de befarar att omgivningen skulle döma dem som lättlurade eller liknande.
Och det är också svårt att börja skissa på ett brottsoffer, som kan vara ”vem som helst”
Och till saken hör ju att bedragare inte gör skillnad på hudfärg, etnicitet eller annat, utan bedragare är rovdjur som inte gör skillnad i varifrån brottsvinsterna kommer – alla drabbas, alla!

Lösning

Så det jag funderade på är om man idag inte skulle kunna skapa en liten samling av genrebilder på just brottsoffer av bedrägerier.
Det ledde till att jag pillade ihop en ”EGEN” liten AI-tjänst som använder andra AI-tjänster för att generera de bilder jag tänkt mig.

Det blev en liten samling som jag tänkte att någon mer artikelskapare än bara jag kanske har nytta av.
En del bilder är bättre än andra och vissa är nära på fantastiskt uttrycksfulla! (tycker jag)
Medan andra är sådär, men jag tänker att bilder ju går att beskära och blurra också och den där lilla detaljen med fingrar och armar tycks vara det största gisslet för AI-genereringen, precis som glasögonskalmar.

Tanken är iaf ”personligt, på ett opersoligt sätt”.

Användande och upphovsrätt

och då jag INTE anser att min generering uppnår någon verkshöjd för hävda upphovsrätt, så gör jag INTE anspråk på någon av bilderna och det kostar därmed inte en spänn att använda dem (kostnaden har jag redan tagit för att generera dem).
Men om du använder bilderna och VILL, så får du gärna ange källan (men inget krav eller måste alls).
Vill du använda dem, så varsågod!

Samtliga bilder är AI-genererade och individerna på bilder existerar följdaktligen inte i verkligheten.

Jag själv kommer att ha lite mer uttrycksfulla bilder föreställande brottsoffer framöver iaf..

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *