Google+ vill inte veta av mig

Hemkommen efter en veckas utlandsvistelse, så går jag in på Google+ för att hitta att Google spärrat mitt konto.

Helt oförstående till detta börjar jag försöka kommunicera och strax efter så får jag ett par varningar om att någon nyligen loggat in på mitt konto från Turkiet..

ehh, ja det var där jag var och läste av min gmail-adress ett par gånger. Misstänkte därför först att det hade med detta att göra…men icke.

Efter att jag försökt med att ”överklaga” detta ett flertal gånger så ändras anledningen från att vara diffus, till att stå att det handlar om mitt namn. https://plus.google.com/110975542191763894980/posts

 

Jag har för tydlighetens skull angett namnet som ”Internet Sweden – Peter Forsman”

Att Google reagerat på detta anser jag är både märkligt och inkonsekvent till sina regler.

Då reglerna för detta enligt http://www.google.com/support/accounts/bin/answer.py?answer=107107 är

[sws_yellow_box box_size=”537″] Visningsnamn
Hjälp till att bekämpa skräppost och förhindra falska profiler genom att använda det namn som vänner, familj eller kollegor brukar kalla dig. Om ditt fullständiga namn exempelvis är Per-Olof, men du brukar kallas PO eller Per, är båda dessa alternativ godtagbara. [/sws_yellow_box]

Saken är att jag brukar kallas just Internet Sweden, eller jag vill påstå att det är långt många fler som känner mig som Internet Sweden, än som Peter Forsman.

Detta är ett helt medvetet från min sida och hänger naturligtvis ihop med den ”Personal branding” som jag passivt jobbat med sedan många år tillbaka. Det är betydligt lättare att komma ihåg det, än mitt personnamn.

Jag har också för den sakens skull en enskild firma vid namn ”Internet Sweden, ISW” (med bifirma ”Internet Sweden Development”) – endast med tanke att ha namnrätten. http://allabolag.se/660831GKRB/verksamhet

 

Jag har de (för svenskt vidkommande) flesta internetsweden-relaterade domänerna registrerade, just för att motverka ”falska profiler/sidor/phishing” (.se, .com, .net, .org, .info, .nu, .eu). .se-domänen har jag dessutom registrerad på 10 år

Söker vi/jag/du/Google i sin egen sökmotor på [”Internet Sweden” ”Peter Forsman”] så får man 12 700 träffar. http://wp.nu/aBwa

Söker man istället på ”Peter Forsman” så blir det även ganska tydligt att ”Internet Sweden” är ett signum för min person. http://wp.nu/aBwb

Men Google anser att det iom med ”Internet Sweden – Peter Forsman” är en ”falsk profil” alt. att jag skickar skräppost.

Men låt gå då – Google+ är en betaprodukt och Google är alltså inte konsekventa i sina egna regler – så då får jag väl ändra då..!?

*Fniss* – Nej i vanlig ordning gör Google som Google behagar.
Det finns ingen möjlighet till tvåvägskommunikation och några fält för att uppdatera det som Google anser är felaktigt, finns såklart inte tillgängligt för mig att editera.

Och Google+ har INTE imponerat på mig till den grad, att jag planerar att gå igenom allt jobb att skapa en ny profil igen – det är inte aktuellt!

Så om min profil i Googles ögon är falsk eller att de anser att jag skickar skräppost – so be it.
Då var Google+ inget för mig..

Google hade alltså hellre sett att jag hetat ”IS-PF”

Läs mer här

Related Articles

11 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Sennbrink , måndag 25 juli 2011 @ 15:05

  Själv raderade jag mitt konto på G+ förra veckan. Med 1600 personer i en krets snurrande i bakgrunden via Firefox så blev belastningen på minnet något som påminde om hur internet var 1994.

  Kanske blir det en bra tjänst efter beta eller så möter G+ samma öde som Wave gjorde. Hype-40,000 miljarder bloggposter-Nedläggning 🙂

 • Lena , måndag 25 juli 2011 @ 17:58

  Googles konstiga inställning till ditt namn var minst sagt… konstig. Men såvitt jag förstår är just namnpolicyn under diskussion hos Google just nu, och kan komma att ändras.

  Själv har jag testat G+ sedan igår, och är väldigt nöjd hittills! Det enda tråkiga är att jag är rätt ensam där, ingen community i världen är bättre än sina medlemmar. Så nu använder jag Start Google +, så kan jag åtminstone använda G+ som en plattform och fortsätta kommunicera med FB-folket ändå.

 • Jan Säll , måndag 25 juli 2011 @ 18:53
 • Internet Sweden , måndag 25 juli 2011 @ 19:21

  @Jan Säll – nej det verkar som Google inte tänkt helt klart kring detta. Fick det här också https://plus.google.com/u/0/100067031328768003497/posts/Kt2kWdNzVYP

 • Internetblogg , tisdag 26 juli 2011 @ 14:21

  har hört ett par historier om det här också. Det verkar som att Google även har bestämt sig för att du inte kommer att få ha kvar din profil om den inte är inställd för att vara öppen, men det är just nu diskussioner om det om jag inte har uppfattat det hela fel.

 • Mathias , torsdag 28 juli 2011 @ 11:07

  Ja man ska ha noll tolerans att det blir ett ”fel” i en betaversion som har miljoner användare.

  För internet sweden eller .se har aldrig haft några fel 😉
  Nej blir det fel någon gång, speciellt om det är en beta så ska man därifrån snabbare än ögat.

  Nej det får finnas en gräns för allt.

  M

 • Internet Sweden , torsdag 28 juli 2011 @ 11:14

  @Mathias (Ravestream) – Förstår inte riktigt vad du försöker få fram med det du skriver, men gissar att du friskt blandar lite ironi i hopp om att uppnå någon nivå av humor!? Kanske klarade du det, det har jag svårt att avgöra.

  Men det handlar från min sida inte om någon nolltolerans för en betaprodukt, utan jag var helt oförstående i mitt ”övertramp” – en fadäs som jag inte heller fick något svar på.

  Men det visade sig i efterhand att Google reagerat på ett bindestreck (”-”) i ”Internet Sweden – Peter Forsman”, enligt de mail jag nu fått av G.
  Nu är detta åtgärdat och min profil är åter aktiv https://plus.google.com/110975542191763894980/posts

  ..men kvarstår att jag aldrig skulle ta mig tiden att skapa en ny profil, med allt de hade med sig.

  Relaterat till detta är att Google själva anser sin namnpolicy för ”frustrerande”:
  http://news.cnet.com/8301-1023_3-20083499-93/google-name-policy-frustrating-google-confesses/

  //Peter

 • Erik , lördag 30 juli 2011 @ 17:58

  Tänka sig att google skiter i användaren… Vem kunde tro det 😉

 • Webbdo , söndag 31 juli 2011 @ 10:21

  Inte konstigt att det går så bra för de ”nya tjänsterna” som Google lanserar.

 • […] Som jag skrev härom veckan så ogillade Google att jag försökte vara så tydlig om vem jag var, när jag angav  ”Internet Sweden – Peter Forsman” som användarnamn i mitt Google pluskonto. Något Google alltså uppskattade så pass lite att de spärrade mitt konto. Läs mer här: https://www.internetsweden.se/google-vill-inte-veta-av-mig/  […]

 • David , onsdag 10 augusti 2011 @ 12:18

  Så här säger Google själva om företag/grupper/föreningar:

  http://www.youtube.com/watch?v=at_azOmh69A&feature=player_embedded

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *