Internetpenetrationen sett på annat sätt

Jag läste nu på kvällen ett inlägg på idg om den Svenske mycket fascinerande Hans Rosling och hans sätt att visualisera förändingens värld.

Jag har sett en del videos med Hans och hans enorma sätt att på ett lättbegripligt sätt forma data till en presentation som ”alla” har möjlighet att förstå och följa utvecklingen av. Mycket inspirerande.

Skrivet av:
Peter Forsman / Internet Sweden

(automatiskta genererade av Google)

Related Articles

3 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Karin Holmqvist , lördag 21 november 2009 @ 7:17

  Fast bäst är han när han året därpå avslutar med att visa att det ”seemingly impossible is possible”. Där kan man snacka om att bevisa sin tes!
  Se själv: http://www.ted.com/talks/hans_rosling_reveals_new_insights_on_poverty.html

  När det gäller internetpenetration så var det tyvärr inkomst per kapita var den som ”förklarade” variablen. Kanske inte så förvånande … Fast jag trodde att utbildning skulle göra mer utslag. Hittade du någon annan variabel som var intressant?

 • internetsweden , lördag 21 november 2009 @ 13:53

  @Karin Holmqvist – Visst är det så att den ekonomiska tillväxten ger en tydlig förklaring, men den visar då också VAR och HUR MYCKET vi kan förvänta oss vad gäller internetpenetration från framförallt Kina och Indien. Det behövs inte mer än ett 10-tal penetrationsprocent i respektive land för att det skulle slå ENORMT på resten av världens statistik.

  Min poäng är att redan idag står Nordamerika och Europa TILLSAMMANS för 38,7% av Internets användare, medan Asien står för 42,6%. Och då har resan för Asien precis börjat.
  http://www.internetworldstats.com/stats.htm

  Vi behöver bli mer medvetna och i synnerhet så behöver våra politiker bli medvetna och rusta för att vi ska kunna konkurrera även ”imorgon”.

 • Erik Fors-Andrée , torsdag 31 december 2009 @ 2:09

  Tack för mycket bra statistiksammanställning! Tror jag kommer att få användning för den framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *