3 månader tog det för expressen.se

Den 6 september så skrev jag det här inlägget, som handlade om ett domännamn som jag registrerat 2 dagar innan (4 september). Sedan innan så vet jag att .nu-domäner släcks ner ca två veckor innan de frisläpps (det varierar lite beroende på vilken registrar domänen legat hos tidigare, men oftast ca två veckor).

Som jag skrev i tidigare inlägg, så registrerade jag domänen (som är [uf.nu]) helt ovetandes om vad den varit med om tidigare, men jag såg det som riktigt intressant att se HUR BRA KOLL våra större webbplatser har på sina egna länkar.

Svaret är att det tog 86 dagar innan de upptäckte och 87 dagar innan de åtgärdade att en sitewidelänk ledde till en domän de inte längre var innehavare av. 


[uf.nu] har varit länkad från samtliga indexerade expressensidor bakom länken ”Kvällsposten”.
Både GT och Kvällspostens sidor hade uppdaterat länken till saljkvp.se – men inte Expressen. Jag inbillar mig därmed att det länkutbytet kanske inte ger så mycket – utifall det nu tar 3 månader innan någon reagerar.

 

Så vad tänkte jag på när jag registrerade [uf.nu] då?
Jo jag har under de senaste åren kommit i kontakt med en mängd drivna unga entrepenörer och jag tycker att  [uf.nu] lämpar sig utmärkt för ”Unga Företagare” (Jag snuddade även vid tanken på Ultimate Fighting, ..men det inte är aktuellt).

 

Så den eller de unga företagare som vill överta domänen [[uf.nu] (som är registrerad tom 04-Sep-2011).
Eller för den delen en äldre företagare som vill göra något för Unga Företagare..
Maila mig på info(@)internetsweden.com och berätta – domänen kommer inte att kosta dig/er någonting (nej inte heller ägarbytesavgift).

Skrivet av:
Peter Forsman / Internet Sweden

Related Articles

4 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Måns Jonasson , fredag 20 november 2009 @ 10:21

  Peter – du borde prata med Webbstjärnan, de skulle kunna ge bort domänen i nån utlottning eller till det bästa UF-bidraget i årets Webbstjärnan?

  /M;

 • internetsweden , fredag 20 november 2009 @ 11:00

  Den tanken har slagit mig men den rimmar trots allt lite illa pga felaktig tld, men jag tar till mig det.

 • Gabriel , fredag 20 november 2009 @ 13:48

  Hehe, intressant hur man kan missa en sån detalj 😛

 • Björn , fredag 20 november 2009 @ 21:34

  Inte dåligt med inlänkar 🙂
  Såg precis UF.net i RickLatonas nyhetsbrev, med en prislapp på $14000..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *