Jag vill inte ifrågasätta Röda Korset – men förbättring är önskvärd!

Av en händelse så besökte jag Röda Korset (som haft en del ”motgångar” det sista året).

Jag gjorde följande: skrev in http://www.redcross.se och där klickade jag på flik #2 ”stöd oss!” Väl där så klickade jag på den vänstra av bilderna i mitten av sidan med texten ”Skänk pengar online >>” och vad händer?

Jo ett nytt fönster poppar upp nämligen denna: http://www2.redcross.se/newrkweb/webforms.nsf/internetpaypriv?openform och där erbjuds jag skänka valfritt belopp och skriva in personuppgifter som e-mail och personnummer mm i ett formulär (som inte direkt inger förtroende och förutom logotype, känns mycket främmande och avskräckande) och dessutom över http och inte https (dvs inte över en säker anslutning)

Det var så illa att jag först fick för mig att det var någon annan än Röda Korset som låg bakom formuläret..någon som jag inte vill skänka pengar till.
Men det hela gjorde att jag avstod från att donera och gissar att jag inte är ensam i att göra det valet.

Related Articles

3 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Gabriel , tisdag 9 mars 2010 @ 22:31

  Fast den skickar ju vidare dig till PayEx sen om du väljer kort och där är det ju en säker anslutning. Så om man ser det från den synvinkeln tycker jag iaf inte att det är så farligt.

 • Internet Sweden , tisdag 9 mars 2010 @ 22:43

  Sant, men Namn, Adress, tele, e-mail och personnummer kan plockas av ”vem som helst” som är lite skillad – och det ser jag som illa nog. Speciellt om du skulle välja ”skicka betalningsavi” och nån har snatchat uppgifterna – skulle du kontrollera PG-nummer om du fick en avi per post nån dag senare?
  Ähh, jag förväntade mig ”mer” – och jag anser att en organisation som Röda Korset inte bör få mig som donator ”osäker”.
  //Peter

 • Gabriel , onsdag 10 mars 2010 @ 11:31

  Mjo, det har du iof rätt i. Men har du påpekat det för dem? 🙂 Jag skulle gissa att de tänker som jag gjorde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *