SIS-index.se är INTE trovärdigt!

Oj, det var ju en tuff anklagelse..!?

Men så är det – SIS-index.se visar vad SIS-index.se  vill visa – och det behöver inte nödvändigtvis vara med sanning överensstämmande!

Vid lunchtid idag så visste jag att SIS-index.se skulle uppdatera sin lista för förra veckans trafik och eftersom jag visste att mina inlägg om bland annat ”enironet.se” fått ovanligt mycket trafik under den gångna veckan, så var jag intresserad av att se vad det skulle leda till.

Och medan jag sitter i väntrummet på Tingsrätten i Uppsala idag (i väntan på att bli uppropad för att vittna mot Naproxi KB och deras verksamhet), så surfar jag med min iPhone till SIS-index.se för att se vad som hänt. Och mycket riktigt så står det på 2 platser på förstasidan att internetsweden.se är den sida som vuxit mest (162% den senaste veckan).

Eftersom jag hade sämre med batteri så avstod jag från att twittra om det då, utan tänkte att ”det kan jag göra när jag kommer hem”.

Men väl hemkommen så surfar jag in på SIS-index.se och då har internetsweden.se helt plötsligt försvunnit från listningen och ersatts med Piclair som ledarposition.

Detta samtidigt som jag rockar igång mina andra PC:s och hittar ett skype-inlägg från en kollega i branschen som skriver:

[14:42:57] xxxxxxxx skriver: #
10 snabbast växande sidorna

    * 162%Domäner enligt Internet Sweden
    * 156%Piclair
    * 56%Zac’s åsikter på ett fat
    * 41%Sökbåt
    * 32%Svensson
    * 30%Valutakurser
    * 27%London hotell, fotbollsresor England
    * 25%Camping.se – Mer semester åt alla!
    * 21%Traningslara.se
    * 17%Driftig.nu
[14:43:02] xxxxxxxx  skriver: http://www.sis-index.se/
[14:43:36] xxxxxxxx  skriver: där har du något att blogga om!

Väldigt underligt!
Jag klickar på avancerat – klickar på bloggar och hittar internetsweden.se på 29:e plats (mot 50-ish förra veckan). och klickar för att expandera och hittar följande info:

Observera här att det står att sidans trafik växt med 162,5% förra veckan och 14:43 idag så fanns informationen uppenbarligen presenterad på deras förstasida, men efter det så har den alltså godtyckligt raderats från SIS-index.se´s förstasida.

Ja vad säger man..det var väl en jäkla tur då att jag inte la till bloggen redan vecka 1 i år, då jag fick mellan 13-14 000 besök på 3 dagar (pga av direktlänk från Aftonbladets ”etta” till mina inlägg om SMS-kungen”).

Och SIS-index.se behöver inte anstränga sig att komma med någon medioker bortförklaring;
– I mina ögon har deras trovärdighet ersatts av en egenfabricerad sanning.

Related Articles

12 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • MagnusSIS , onsdag 10 mars 2010 @ 9:23

  Detta beror på det problemet ang twitter-index vi tittar på lösningar på detta om det skulle uppstå igen 🙂

 • write4joy , onsdag 10 mars 2010 @ 6:41

  Sorglig läsning om en Internettjänst där upphovsmännen inte har förstått att Internet = transparens = glashus = omöjligt att sminka ”sanningar” hur som helst!

  Din rapportering har väckt en liten idé om en ny Gruk inom kort (se min sida iGruk).

  Jag måste erkänna att för mig är din blogg #1.

 • MagnusSIS , onsdag 10 mars 2010 @ 7:12

  Detta är absolut inte sant! Vi har aldrig någonsin varit inne och tagit bort data (om det inte handlat om oseriösa siter som fakear data), internetsweden är mycket riktigt den site som vunnit veckans ”högsta ökning” Ber om ursäkt för ev problem som orsakats av detta och som förklaring får jag ange helgens race med twitter-index

 • Andreas , onsdag 10 mars 2010 @ 7:44

  Min site har legat 1:a på topplistan i någon vecka eller så, men helt plötsligt försvann den därifrån och även all statistik var borta. Väldigt konstigt faktiskt, men jag mailade dem och de skulle kolla vad som var fel. Det är inte som att sidan är oseriös utan vi blev länkade från Aftonbladet bara.. Smartbudget.se gäller det.

 • MagnusSIS , onsdag 10 mars 2010 @ 8:53

  smartbudget.se har plats 271 på sis-index v9 Det verkar inte som att denna har försvunnit någon gång i loggarna vad jag kan se.

 • Andreas , onsdag 10 mars 2010 @ 9:09

  ”Sidan har för tillfället ingen importerad statistik” – Så stod det, men nu är vi tillbaka med statistik igen och det verkar funka fint 🙂 Nästa vecka ska vi va tillbaka på förstaplatsen!

 • Internet Sweden , onsdag 10 mars 2010 @ 9:14

  @Magnus – apology accepted.
  Och det har inte varit problem för mig mer än att blev putt över att ”mystiskt försvinna”.

  Och med risk för att verka ”vresig”, så anser jag att ni behöver göra ”mer” för att ha trovärdighet i din parantes ovan, eller jag kanske bör be dig om din defenition av ”fakead data”!?

  Vad jag syftar på är just ”twitter-index” eller plats #1
  Det har nog intresserat både en och två besökare hur en (i mina ögon) helt okänd Svensk får mer än 4 ggr fler följare än mediaprofiler som Adam Alsing och Gry Forsell och svaret ligger inte längre bort än två clickthroughs http://www.sebastianjohnsson.com/10000-follower… Det ger ju (i mina ögon) en lite sämre signal om att det är fullt tillåtet och möjligt att botta till sig bra placeringar på SIS-index.

 • Internet Sweden , onsdag 10 mars 2010 @ 9:26

  Hej Predrag,

  *smårodnar över ditt ”erkännande”* Naturligtvis ger det mig boost att se att det jag skriver uppskattas..

  Du missade att skriva ut iGruk-adressen, så jag hjälper till: http://igruk.wordpress.com/
  ..och råkar även snubbla in denna länk:http://cswiki.idg.se/index.php/Predrag_Mitrovic

  //Peter

 • Existenz , onsdag 10 mars 2010 @ 10:37

  Så ni har aldrig tagit bort sajten Existenz.se från startsidan och rankingen heller?

  Sluta snacka skit Magnus och erskänn era misstag istället.

 • nikkelindqvist , onsdag 10 mars 2010 @ 14:47

  Fast nu kl 15.46 syns du igen i fliken till vänster och i listningen till höger:
  http://skitch.com/nikke/n38x4/sis-index-svensk-

  Jag brukar hojta på den på Twitter @sisindex när jag hittar underligheter och får alltid raska svar.

 • Internet Sweden , onsdag 10 mars 2010 @ 15:08

  @nikkelindqvist – sure – det fixades redan imorse så det är lungt. Kände inte heller till adressen @sisindex sen innan och kommer att använda den OM det sker igen..
  //Peter

 • Fredrik Näs , onsdag 10 mars 2010 @ 22:41

  @InternetSweden Ojdå, väldigt intressant måste jag säga. Det vore intressant att höra om det är fler som har varit med om att resultat har ramlat ut!

  @Magnus, hur menar du att ert jobb med Twitter-index har orsakat att resultat faller ut av topplistan, och att det tydligen hänt flera gånger?

  Vänligen,
  Fredrik Näs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *