Jajja och Svarta hattar

Efter att i drygt en månads tid ha lagt ner på tok för mycket tid på att jaga vad det visade sig vara ”fulbloggare” – Alltså Svenska SEO aktörer som bloggspammar – så känns det nu som det är målet på resan.
Kändes ypperligt att känna att jag lyckades få svar på frågan varför och av vem.
Även om det kanske inte är det största grävjobbet jag gjort, så är det garanterat det längsta jag gjort ideellt.
Men jag tycker att det varit lite som en spännande bok, med nya vändningar i storyn, när man vänder blad och under resans gång har 1 .se-ombud sagts upp och 3 andra .se-ombud varnats av .SE (registret för .se-domäner). Det har såvitt jag kan se även blivit Webmaster Networks mest besökta tråd – vilket är skoj att se att så pass många med över 18 500 visningar. Det som förvånar mig en smula är att så pass många hört av sig direkt till mig med visat gillande (och till och med chokladogram med trevligt hälsningskort) – när jag frågat lite fint om varför dom inte fyller på tråden istället, har jag fått till svar att jag är orädd..  hur man nu ska tolka det.
För den som är intresserad finns tråden för allmän beskådan här men allt drar igång först vid sidan 4
Nog om det.

Under tiden har yngste grabben varit ute och cyklat.. eller vad han nu gjorde – han skulle cykla nerför en kort stentrappa, var det tänkt, men vurpade och tog emot sig med händerna – och bröt BÅDA armarna exakt på samma ställe (ovanför handlederna) – vet inte vad man ska säga om den dubbelgipsade molokne unge herren nu, men glad är han inte!

Har blivit ombedd att starta 3-dagars auktioner igen, så jag ska kika lite på vad jag kan hitta på..

Related Articles

4 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Andreas Bard , fredag 15 augusti 2008 @ 13:20

  Vill återigen skicka ett tack till dig Peter. Det behövs röras om i denna gryta, och det ganska ordentligt.

  Det jag tycker är synd är att inte fler aktörer i branschen vågat uttala sig i tråden, vilket tyder på att det är ett ganska utbrett system.

  Parallelt med dina sista avslöjanden, så drog jag igång en tråd på Jaiku om dessa spambloggar och etiken i just arbetet med SEO och till min förvåning fick jag ganska mycket mothugg men aldrig något som höll hela vägen, självklart.

  En rolig sak också är att det inte var så många veckor sedan vi var ett gäng bloggare som uppmärksammade Jajjas-metoder och nu flöt det sista fram till ytan och nu med konkreta bevis. Underbart.

 • internetsweden , fredag 15 augusti 2008 @ 17:32

  Tack Andreas – det uppskattas!
  Det finns säkert blandade orsaker till att inte fler vädrat åsikter i tråden..
  //Peter

 • Andreas Bard , fredag 15 augusti 2008 @ 20:04

  Ja, det är ju känsligt det här. Det har jag märkt när jag tog upp det med flera aktörer i branschen. Dock så leder detta garanterat till att flera tänker efter och går mer åt white hat hållet.

  Varken nutiden eller framtidens kan och ska ju inte ses så här kortsiktigt. Det ska bli extremt intressant att se hur branschen utvecklas närmaste åren och hur många fler gånger vi får upptäcka Jajjas fiffel. En spammetod per sommar verkar de satsa på och sen gå vidare som om allt är som vanligt.

 • Pete Moore , onsdag 30 maj 2012 @ 19:18

  Being an english SEO consultant recently moved to Sweden I did not shudder when a new client told me they have been using Jajja, after starting work on the clients site I found Google had penalized the site due to spammy links.

  When i looked into this more I found 1000s of fake blogs with badly spun posts and links to random site (a few in jajja’s client list) countless domains what have been shut down and still have a cached link, directory links everywhere and a lot of general forum spam linking.

  I will most likely now not meet the target set with my client before this information came to light, I suggest double checking anything if a client mentions Jajja.

  The only good thing I can say for the company is that all of the staff I talked too where friendly enough.

  Sorry for writing in English im still struggling with Swedish.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *