..med blodsmak i munnen..

Jag har en del e-mailadresser som jag använder, mestadels info@domänadressen.tld för att besökare ska
kunna ta kontakt. Men så emellanåt händer det – något liten kryp på andra sidan vattnet som använder någon av mina adresser som avsändare till spamutskick av potenshöjande medel eller billiga plastplagiat av bättre klockmärken och en massa annat dravel.
– Det är väl inget att bry sig om, får jag höra när jag nämner det. Men det är fel – jag bryr mig, speciellt när min inkorg får flera hundra felmeddelanden alltså att spamutskicket gått i retur – och då landar i min inkorg. Vad som är ännu värre är att dessa adresser inte sällan svartlistas i utländska mailservar, så att när jag har har utländska kontakter, så måste jag ibland variera avsändaradresser för att mailen ska släppas igenom deras spamskydd – vilket inte är så trovärdigt alla gånger.

Jag brukar fundera på hur det kan bära sig att skicka ut all den nedrans spammen hela tiden med en massa elände ingen är intresserad av. Men jag har gissat mig till att det kanske trots allt finns naiva mottagare som låter sig luras till köp (och sannolikt scammas på pengarna eller ännu värre). För jag kan inte se någon annan anledning till att eländet fortsätter och växer i den takt det gör.

Jag brukar med jämna mellanrum på in på favoritsidan http://www.internetworldstats.com/stats.htm som mäter antal användare av Internet världen över, för att jag är mycket intresserad av att se utvecklingen.
I förra veckan när jag tittade så var det exakt en internetpenetration i världen på 20,0% – men plötsligt stiger det med med 0,X% Och efter att snabbt kommit fram till att de ynka tiondelarna egentligen handlar om drygt 4 miljoner människor – alltså nya användare av Internet – blåbär – newbies – och allt vad dom kallas.
Funderar man på att det finns 4 miljoner presumtiva SPAM-offer som går på att just dom är den miljonte kunden, eller har fått testamenterat till sig en massa pengar, eller vill hjälpa nån stackars
miljonärsänka i Kongo att få ut sina pengar och välvilligt delar med sig av sina kontouppgifter..

Ja, då förstår jag att den här typen av verksamhet frodas..
Men själv föraktar jag denna typ av marknadsföring och tillönskar dem obotliga veneriska sjukdomar med tillhörande klåda, gärna i kombination med en vagel stor som en femkrona.

Annars är Sthlm varmt just nu, olidligt varmt, luften står stilla och värmen från ett antal PC som står och jobbar på hövarv, tvingar mig att hålla flera vinande fläktar igång..

Har iaf satt igång lite med domänreggningar igen – tycker att det droppats några ganska bra .nu-domäner på slutet som jag varit snabb på..

Related Articles

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • John D , lördag 2 augusti 2008 @ 13:33

    Du får aktivera SPF (har jag för mig förkortningen hette) hos din host, så skickas inte mail utan din vetskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *