Julian Assange – inte längre misstänkt för våldtäkt!

Ibland går det fort..

Jag läser på DN.se´s sida http://www.dn.se/nyheter/sverige/assange-anhallan-havd-1.1157250 att åklagaren är citerad:

”Jag anser inte att det finns anledning att misstänka att han har begått våldtäkt”, skriver Eva Finné.

Väl så långt, men jag ser också hur tidningen Expressen använder ”Expressen avslöjar” med feta bokstäver och först nu efter anklagelserna kommit på tanken att man ska publicera den stackars kvinnans version av det inträffade. som sammanfattningsvis berättar att det till början var frågan om ”frivillig sex..” (undrar om det var en kondom som sprack..)

Och på Expressens Chefredaktör Thomas Mattssons blog läser jag att liksom tidigare kontroversiella scoop bland kvällstidningarna så var beslutet ”någon annans” – nej men vad behändigt då..

Beslutet togs av biträdande chefredaktören Per-Anders Broberg som är tillförordnad ansvarig utgivare under min semester, och normalt förhåller sig Expressen till restriktivitetsprincipen och är återhållsam med detaljer om exempelvis identifiering av misstänkta våldtäktsmän. Men det här är ett exceptionellt fall.

http://blogg.expressen.se/thomasmattsson/entry.jsp?messid=616633

Det mest intressanta med denna smutskastningskampanj är – kommer vi att glömma det här om en vecka för något ännu snaskigare eller finns det grävande journalister som vill veta mer om källor, anledningar osv. Fler än jag kommer att följa med intresse..

Efter denna dags stora uppståndelse sätter jag mig nu och med snirklig skrivstil skriver i ”min lilla lila” en liten hälsning till Expressen.se: ”Skäms ta mej fan!”

(automatiskta genererade av Google)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *