Kvällspressens prioriteringar gör mig förbannad..

I en tid då flera länder i arabvärlden vacklar, Tunisiens möter en ny tid, miljontals egyptier demonstrerar på Kairos gator och idag Fredag spås bli avgörande för Egyptens framtid efter över en veckas protester med tusentals skadade och flera dödsoffer. Journalister grips och rövas bort, misshandlas och övarfalls med brutalt våld. Som SVT-journalisten som knivhuggits i buk och rygg.

Och samtidigt på andra sidan jordklotet drabbar den värsta tyfon på århundraden Australiens östkust och förväntar bli fruktansvärt förödande.

Alltså gigantiska demonstrationer, dödligt våld och polis- och militär brutalitet av sällan skådat slag vid sidan av naturkatastrofer.

Men vad väljer Sveriges ”Kvällspress” att servera till Stockholmarna? Ja det är ta mej fan inte sant, men det här var vad jag fick se på lunchen.

Det känns ju näästan som dessa tidningar vill sälja lösnummer genom dravelskvaller före att nyhetsrapportera viktiga händelser i vår omvärld.

Som en vän och kollega sa; ”det är så lågt att det finns ju inte..” och man kan ju fråga sig om det överhuvudtaget är möjligt att förstöra trovärdheten för dessa tidningar mer..

Related Articles

7 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • […] Kvällspressens prioriteringar gör mig förbannad.. är en post av: Internet Sweden om domäner […]

 • […] This post was mentioned on Twitter by Jonathan Sulo, Johan Burell, Emil Hesslow, Jan Flodin, Måns Jonasson and others. Måns Jonasson said: RT @internetsweden: Kvällspressens prioriteringar gör mig förbannad.. http://t.co/UOeBVqe […]

 • Fredrik , fredag 4 februari 2011 @ 15:22

  I början på 90-talet köpte jag Expressen varje dag. I mitten av 90-talet slutade jag köpa kvällstidningar. De få gånger som jag köpt tidningen de senaste åren påminner mig smärtsamt varför jag inte brukar köpa tidningen. Bristen på att prioritera nyheter och gräva på djupet gör en ledsam.

  Det var lite roligare när Expressen i slutet av 80-talet kallades för 3:e statsmakten. Jag vill ha tidningen tillbaka men det lär aldrig hända.

  Som du förstår håller jag med dig. Det finns så mycket som händer i världen och även i Sverige som borde uppmärksammans. Inte svårt att förstå varför tidningarna tappar köpare varje år.

 • Erik , lördag 5 februari 2011 @ 11:48

  Det som är så skrämmande är att det är sånt som säljer tidningar. Jag tycker inte man kan klandra kvällspressen, de är ett vinstdrivande företag som vilket som helst. Det tragiska är vår svenska befolkning som är mer intresserade av Kajsa Bergqvist än av miljontals demonstranter…

 • John T , torsdag 24 februari 2011 @ 10:25

  När man försökte rycka upp kvaliteten på Expressen i början på tvåtusentalet så störtdök upplagesiffrorna direkt. Även Aftonbladet har försökt hålla lite kvalitet och när de 1995 körde ett löp om freden på Balkan så fick de sina lägsta försäljkningssiffror det året. Jag minns inte vad Expressen toppade med samma dag som slog ut det, men jag har för mig att det var nåt om schlagerfestivalen.

 • Domained.se , torsdag 24 mars 2011 @ 0:52

  Varför läsa kvällstidningarna och vänta sig en DN-rubrik? Känns ännu dummare 🙂 Kvällstidningarna skriver det folk vill läsa helst enkelt, svårare än så är det inte. De flesta vill läsa om sådant som ligger nära deras verklighet och sådant de kan relatera till. Alla människor är inte likadana, det som är lågt är att inte respektera dessa olikheter för att istället se sig själv som en högre stående individ som inte befattar sig med ”dravelskvaller”. Dessa eviga motsättningar skiljer sig inte särskilt mycket från den ”vi och dom”-stämning som SD ständigt eftersträvar. Vore trevligt om vi människor kunde arbeta tillsammans någon gång i framtiden utan att ta varje chans att hoppa på de som inte är som oss själva.

 • Internet Sweden , torsdag 24 mars 2011 @ 1:28

  @Domained.se – snälla du.. Jag betackar mig filosofiska urflippade jämförelser mellan ogillande av kommersiella populistiska ”ettor” i kvällspress för lösnummerförsäljnings skull och SD-sammankopplingar i kommentarerna på den här bloggen.

  För mig får du gärna ha, i mina ögon, vilka skruvade uppfattningar och tankar som helst, men ta dem på wn.se eller dina egna sidor, för hos mig går dem inte hem..
  //Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *