Missa inte tidigare inlägg

Övrigt
november 12, 2017

När landet lagom först blev allt, sedan..

Övrigt
oktober 31, 2017

Idag är det en bra dag för svenska konsumenter!

Bank ID
oktober 30, 2017

Ont, det gör ont, det gör ont..

Bedragare
oktober 25, 2017

Ett litet inlägg om enkel källkritik

Bedragare
augusti 17, 2017

Men varför gör inte polisen någonting då?

VD-bedrägerier
juni 11, 2017

Nu ett år senare så säger jag det igen: ca 100 miljoner kronor per dag!!

Skadlig kod
februari 28, 2017

Sverige minst drabbat av skadlig kod i världen Q4 2016

Domäner
december 21, 2016

Dagens tankenöt – “Utgivningsbevis i orätta händer”

Bedragare
december 17, 2016

När Polischefer förenklar..

Övrigt
december 15, 2016

Dagens tankenöt – “Spökbolag”

Källgranskning
december 8, 2016

Aftonbladet är osnygga!

Övrigt
december 6, 2016

Bra att veta om e-postadresser.

Falska sidor och immaterialrättsliga brott
november 2, 2016

Hur företag och varumärken utnyttjas, utan att polis “kan” agera..

Bedragare
oktober 5, 2016

Kostnaderna för bedrägerier är större än vi kan ana

Massmedia informerar och varnar
oktober 2, 2016

Det begås ett bedrägeribrott varje minut, året runt!

Bedragare
september 29, 2016

Blir det Sveriges största bedrägeri genom tiderna?

Övrigt
augusti 31, 2016

Lägenhetsbluffar

Bluffakturor
augusti 29, 2016

När snillen spekulerar..

Phishing, intrång och ID-kapning
juli 23, 2016

Nytt SMS-spam

Bedragare
juli 9, 2016

VD-bedrägerier för DUMMIES

Bedragare
juni 19, 2016

VD-bedrägerier – bedragarnas nya svarta

Domäner
maj 12, 2016

Nu släpps zonfilerna för .se och .nu fria!

Bluffakturor
maj 8, 2016

Sydsvenskan har skrivit om Bolagsbasen idag

Bedragare
februari 12, 2016

50 anledningar till besvikelse

Övrigt
november 14, 2015

Vi är alla Parisare idag och Européer imorgon!

Bedragare
september 12, 2015

PRV varnar, eller vad sysslar de med egentligen?

Bluffakturor
september 6, 2015

När ska fakturabedrägerier börja tas på ordentligt allvar?

Bedragare
maj 18, 2015

Varumärkesbedrägerier

Bedragare
maj 6, 2015

ID-kapningar – extended version

Övrigt
april 23, 2015

Solskenshistoria!

Kvällspressens prioriteringar gör mig förbannad..

I en tid då flera länder i arabvärlden vacklar, Tunisiens möter en ny tid, miljontals egyptier demonstrerar på Kairos gator och idag Fredag spås bli avgörande för Egyptens framtid efter över en veckas protester med tusentals skadade och flera dödsoffer. Journalister grips och rövas bort, misshandlas och övarfalls med brutalt våld. Som SVT-journalisten som knivhuggits i buk och rygg.

Och samtidigt på andra sidan jordklotet drabbar den värsta tyfon på århundraden Australiens östkust och förväntar bli fruktansvärt förödande.

Alltså gigantiska demonstrationer, dödligt våld och polis- och militär brutalitet av sällan skådat slag vid sidan av naturkatastrofer.

Men vad väljer Sveriges “Kvällspress” att servera till Stockholmarna? Ja det är ta mej fan inte sant, men det här var vad jag fick se på lunchen.

Det känns ju näästan som dessa tidningar vill sälja lösnummer genom dravelskvaller före att nyhetsrapportera viktiga händelser i vår omvärld.

Som en vän och kollega sa; “det är så lågt att det finns ju inte..” och man kan ju fråga sig om det överhuvudtaget är möjligt att förstöra trovärdheten för dessa tidningar mer..

Views All Time
Views All Time
5
Views Today
Views Today
1

Internet Sweden | Peter Forsman

Jag som skriver, gör det ideellt och för att upplysa dig om verksamheter som JAG anser att det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för.. Jag skriver även generellt om olika tillvägagångssätt som bedragare använder och tipsar om utbildning/kunskap som finns att få. Läs mer om: Peter Forsman

7 Comments

 1. Fredrik skriver:

  I början på 90-talet köpte jag Expressen varje dag. I mitten av 90-talet slutade jag köpa kvällstidningar. De få gånger som jag köpt tidningen de senaste åren påminner mig smärtsamt varför jag inte brukar köpa tidningen. Bristen på att prioritera nyheter och gräva på djupet gör en ledsam.

  Det var lite roligare när Expressen i slutet av 80-talet kallades för 3:e statsmakten. Jag vill ha tidningen tillbaka men det lär aldrig hända.

  Som du förstår håller jag med dig. Det finns så mycket som händer i världen och även i Sverige som borde uppmärksammans. Inte svårt att förstå varför tidningarna tappar köpare varje år.

 2. Erik skriver:

  Det som är så skrämmande är att det är sånt som säljer tidningar. Jag tycker inte man kan klandra kvällspressen, de är ett vinstdrivande företag som vilket som helst. Det tragiska är vår svenska befolkning som är mer intresserade av Kajsa Bergqvist än av miljontals demonstranter…

 3. John T skriver:

  När man försökte rycka upp kvaliteten på Expressen i början på tvåtusentalet så störtdök upplagesiffrorna direkt. Även Aftonbladet har försökt hålla lite kvalitet och när de 1995 körde ett löp om freden på Balkan så fick de sina lägsta försäljkningssiffror det året. Jag minns inte vad Expressen toppade med samma dag som slog ut det, men jag har för mig att det var nåt om schlagerfestivalen.

 4. Domained.se skriver:

  Varför läsa kvällstidningarna och vänta sig en DN-rubrik? Känns ännu dummare 🙂 Kvällstidningarna skriver det folk vill läsa helst enkelt, svårare än så är det inte. De flesta vill läsa om sådant som ligger nära deras verklighet och sådant de kan relatera till. Alla människor är inte likadana, det som är lågt är att inte respektera dessa olikheter för att istället se sig själv som en högre stående individ som inte befattar sig med “dravelskvaller”. Dessa eviga motsättningar skiljer sig inte särskilt mycket från den “vi och dom”-stämning som SD ständigt eftersträvar. Vore trevligt om vi människor kunde arbeta tillsammans någon gång i framtiden utan att ta varje chans att hoppa på de som inte är som oss själva.

 5. Internet Sweden skriver:

  @Domained.se – snälla du.. Jag betackar mig filosofiska urflippade jämförelser mellan ogillande av kommersiella populistiska “ettor” i kvällspress för lösnummerförsäljnings skull och SD-sammankopplingar i kommentarerna på den här bloggen.

  För mig får du gärna ha, i mina ögon, vilka skruvade uppfattningar och tankar som helst, men ta dem på wn.se eller dina egna sidor, för hos mig går dem inte hem..
  //Peter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *