Looking back at the future

”Mentored Learning” kommer till Sverige!

Som ”gammal i gården” inom datautbildningsbranschen, så är det riktigt riktigt skoj att läsa den här pressreleasen om att Världens största datautbildningsföretag New Horizons öppnar center i Stockholm i februari:
https://www.internetsweden.se/URL/3
https://www.internetsweden.se/URL/4

Att det dessutom är ett par av datautbildningsbranschens tungviktare som Mathias Karlsson och Kristian Karre som startar det första Svenska New Horizons centret i Sickla i februari 2010 gör det hela MYCKET spännande att följa.

Det är nu ca 10 år sedan jag i rollen som Produkt- och Försäljningschef vid Sveriges största datautbildningsföretag, besökte ett av New Horizons center i (kommer inte ihåg om det var i San Diego eller San Francisco) och slogs då av något av ett embryo till den utbildningsmetod som idag heter ”Mentored Learning”, Som då var på pilotstadie på vissa center, men som jag uppfattade att redan då fungera tillfredsställande.

Ett tankekoncept jag tog till mig (och även tankar om hur det skulle kunna appliceras på verksamheten och kurscenter i Sverige), tankar som dessvärre inte föll i god jord hos min dåvarande arbetgivare.

Sedan dess har jag lämnat den delen av IT-branschen och ”Mentored Learning” har fått utärkelser bland annat som ”Microsoft Technology Innovation Award” och en utbildningsmetod som jag inbillar mig kommer att göra stor succé eftersom den innehåller viktiga faktorer som saknas hos många övriga utbildningsföretag idag.

Alltså inga fler ”inställda kurser pga av för få anmälda” med hänvisning om att eventuellt nästa tillfälle av den där ”superduperadministratörsutbildningen i Windows 9999” genomförs om 6 månader någonstans i ”Långtbortistan” – Boka nu!.

Och inte heller sovandes behöva sitta av de 3 första dagarna av ”5 dagars-fortsättningskursen” för att du redan hade kunskapen, innan läraren väl kommer till de avsnitt du har behov av att lära dig.

Istället innebär ”Mentored Learning” i korthet:
– Du lär dig DET du behöver.
– Du lär dig NÄR du behöver.
– På tider som passar dig.
– På sätt som passar dig.

Lycka till – Det kan bara gå bra!

Skrivet av:
Peter Forsman / Internet Sweden

Related Articles

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *