.nu brev del 1

Kommer ni ihåg det här brevet som jag och ett antal andra personer fick för en tid sedan?
Idag var det dags igen:

BREV NU

Dagens anonyma brev lyder:

Det här är inte heller något jävla säljbrev.

Vår planet håller på att dö. Långväga transporter sliter på miljön och förstör för oss alla. Ändå insisterar ni svenskar på att importera domäner från andra sidan jorden.

Sedan 2003 har .NU decimerats rejält. Men vinden håller på att vända. Det är oroväckande och vi vill därför be dig, från botten av våra håriga hjärtan, att höra upp och upphöra med .NU.

Kokosnötternas Befrielsefront

Observera också, även om det framgår lite dåligt av bilden – att ”någon” tagit sig til att bokstavera med hansbandet som bifogades: ”MILJÖMARODÖR NU”.

Har redan fått frågan om ”vem” jag tror ligger bakom – och jag jag tror mig förstå konceptet och vem som ligger bakom (hur mycket det än dementeras). Men det är för mig ganska tydligt en snillrik flerstegskampanj, med ingridienser och detaljer som jag ser som MYCKET genomtänkta.

Först och främst sker dessa utskick i en mycket begränsad upplaga – och då till folk som bloggar eller på annat sätt uttrycker åsikter på nätet (bla jag själv). Utskicken har ingen avsändare, men ”roliga bilagor” – båda dessa väcker intresse hos mottagaren att skriva eller iaf omnämna brevet/”mutan”.
Budskapen sen: Det första brevet var ett dissande av en TLD med uppgifter som är svåra att säga emot – .eu ÄR inte en bra TLD för Svenskat vidkommande (anser jag).
Men dagens brev har ett helt annat budskap:
.NU har decimerats sedan 2003 – ”men vinden håller på att vända” 
Brevet har en mer komisk och ett medvetet motsägande innehåll till skillnad från det första, samtidigt som avsändaren ”Kokosnötternas Befrielsefront” säger mig att det är en påläst avsändare (Eftersom Niue betyder ”Titta en kokosnöt”), även att det står ”från 2003 har det decimerats” – eftersom .nu hade sina bästa glansdagar åren innan, men att förutsättningarna för .nu försämrades iom reformeringen av .se 2003 – är det intressant att brevskrivaren även har koll på detta.

Jag FÖRVÄNTAR mig att en tredje och avslutande del kommer i denna smått geniala PR-kampanj under de 2 nästkommande veckorna (Det är tamejfan så att jag skulle kunna kommit med den själv).

Jag tror mig ganska säkert veta VEM och VARFÖR, men suger på karamellen för att inte agera killjoy.

Men antalet så här kreativa hjärnor är mycket begränsat enligt min mening – oavsett ”Skitkul tänk!”

Related Articles

3 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Nikke Lindqvist , måndag 20 oktober 2008 @ 10:13

  Kom hem från ett par dagar i Köpanehamn och öppnade mitt brev först igår. På mitt halsband står det Snuskpelle.nu 🙂

 • internetsweden , måndag 20 oktober 2008 @ 10:20

  @Nikke – Klart intressant vilken energi någon lagt ner..
  Ska bli kul att se om avsändaren avslöjar sig framöver.
  //Peter

 • Ett erkännande « Jonathan Sulo , torsdag 29 januari 2009 @ 19:33

  […] var jag som skickade brev till några utvalda bloggare/andra intressanta personer, med roliga saker som relaterade till olika […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *