Ny söktjänst – UniCrawl.com

unicrawl.com - Multiple=

Är det något användande som vuxit för mig på internet, så är det just sökningar, därför släpper jag [unicrawl.com].

Jag söker betydligt mer idag än jag gjorde för bara nåt år sedan och för det använder jag som så många andra främst Google.
Men eftersom jag inte vill begränsa mig till vad Google tycker är relevant och inte, så använder jag ofta flera olika sökmotorer.

Skillnaderna har i flera fall varit helt avgörande för att jag ska hitta det jag letar efter som speciella kopplingar eller någon speciell detalj som är/blir viktig.

Men det är också enormt intressant att kontrollera hur en speciell sida, person, fenomen mm indexeras och värderas olika ur optimeringshänseende (SEO), för det är alltså riktigt stora skillnader.

Detta gäller främst vanliga webbsökningar, men det är naturligtvis samma sak med alla typer av sök som videos, bilder, music, downloads, bloggar, böcker osv
Därför så har jag lagt upp [unicrawl.com] som hjälper mig (och dig) med att söka på samma sökord men hos ett större antal sökmotorer samtidigt – en per flik.

Totalt är det ett 70-tal sökmotorer som du kan söka på, beroende på vad du letar efter och fler kommer att läggas till – alltså utifrån e enda sökning.

Som ni kommer att märka så ligger allt, trots .com-adressen direkt under https://www.internetsweden.se/search/ som alltså också går bra att använda.

Sen vill jag passa på och jag tipsa om en (iofs inte helt ny) sökmotor, men som jag inte kan använda i [unicrawl.com] pga av sättet den söker på och därför tipsar jag om den ”brevid”.

http://pipl.com

Sökmotorn [pipl.com] är en sökmotor för att leta reda på en person utifrån NAMN, E-MAIL, ANVÄNDARNAMN eller TELEFONNUMMER (och det har även släppts en beta för FÖRETAG). Det är mycket ofta som jag hittar information som inte alls Google valt att göra sökbar.

Hoppas att det blir lika användbart för dig som det är för mig..

Related Articles

3 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Johan / City Network , söndag 6 juni 2010 @ 7:19

  Ser ut att kunna vara mycket användbart. Skall in och testa mer av bloggsökandet. Kan säkert kolla detta själv men är det google.com eller .se du använder?

 • Joakim Green , måndag 7 juni 2010 @ 22:37

  UniCrawl var spännande, och kan spara in tid när det är dags att jämföra SERP hos olika sökmotorer inom SEO-arbetet.

  Pipl har jag sett tidigare men inte haft någon riktig nytta av den än – men det kanske kommer, vem vet?

 • Jonas , lördag 19 juni 2010 @ 13:04

  Pipl är riktigt bra med sina djupsökningar. Har precis som du funnit mängder information genom pipl som google inte har indexerat. Ska kolla in unicrawl!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *