Oj vad inspirerande!!

Det här är det konceptuellt mest smarta och genomtänkta jag sett på länge – jag önskar att det var Svenskt, men det är det inte..

Men det Envato gör vill jag påstå ligger helt rätt i tiden;

En samling av marknadsplatser som är öppna för vem som helst att bli delaktig i”, genom en gemensam ekonomisk modell och plattform som känns ”mer” och enklare än både spotify och voddler och genom en marknadsföringskanal som bygger på lärljungar.

(Hela konceptet känns som något som hela film- och musikindustrin kan må bra av att klona..och något som jag övertygas om kommer att bli en dominant)

Jag strävar efter att rådda ihop ett blogginnehåll + tillhörande småtjänster så att det ska passa de allra flesta av tänkbara besökare.
Men av den lilla schweizerkniv av småtjänster som jag har fått fram så har jag mest handlat om domäner och en smula sökmotorsoptimering.
Men det är mycket som jag själv saknat och känt att det är för stort för att dra igång själv, det jag tänker på är ”content” som hjälper dig med webbutveckling.

Att du har en bra domän och verktygen att optimera är ju bra, men du behöver kanske ett bra tema/template, ett snyggt flashintro, en uppsättning ikoner, någon php-class eller script, en ljudslinga eller editerbar video eller 3D-moddellering. Och där har jag inte kunnat hjälpa till så mycket som jag skulle önska..

Det finns alltså ett startupföretag i Australien som heter Entevo som jag tycker gör allt så jäkla genialiskt!!
De pillar har iofs själva varit med och utvecklat många av de produkter som jag nämner ovan i form av content, men de begränsar sig inte till att själva vara leverantörer..
Utan de tillhandahåller istället nischade marknadsplatser för varje område, där de bjuder in frilansande temabyggare, videomakare, scriptkodare osv osv att sälja sina alster.

Och det som är mest fascinerande är hur modellen ser ut. Priserna för respektive digital produkt som du köper är låg, ja tom mycket låg.
Jag har köpt en del script i mina dagar och de brukar spinga iväg från 20-30 dollar upp till det 10-dubbla eller mer om jag har otur.
Men här kan du få en handfull produkter för samma 30-lapp..

Och det smarta som jag tycker att de gjort är att om du laddar upp pengar (tillgodopengar att köpa produkter för) så blir VARJE sak du köper automatiskt 2 dollar billigare per sak.

Det smarta i sig med det är att Du bara kan ladda upp helt 10-tal, dvs 10, 20, 30, 40 osv och om vi säger att du laddat upp 100 dollar att köpa produkter för, så är ju chansen stor att du inte handlar jämnt för 100 dollar, utan kanske för 53, 77 eller kanske 92…
Det blir alltså slantar kvar på kontot, som är outnyttjade en tid, men som de aldrig behöver betala tillbaka eftersom de är outnyttjade krediter för att köpa digitala produkter.

Dessutom så gäller samma medlemskap och tillgodohavande för alla nischade sajter, så laddar du upp 50 dollar, så kan du köpa ett webbtemplate, en uppsättning ikoner och ett script för samma slant – Det känns alltså riktigt riktigt genomtänkt.

Dessutom kan du som exempelvis kodare alltså använda deras plattform för att sälja dina script och får då mellan 40-70% av försäljningspriset.

Eftersom jag tycker att hela idén och upplägget är så förbaskat bra och genomtänkt och för att jag känner nästan lite ”Flattr-tänk” kring det hela, så kommer jag att försöka förmedla besökare och kunder till de här förträffliga marknadsplatserna.
Det är också orsaken till att du numera kan se bla ett antal nya fyrkantiga annonser till höger om detta inlägg.

Och i det fall mina hänvisningar genererar några dollar tillbaka till mig, så går de oavkortat till mina KIVA-lån, så det finns ingen ekonomisk vinning för mig själv med dessa små annonser, men jag hoppas att de kan locka dig till ett besök när du behöver och tänk på att en deponerad slant, ger mig möjlighet att generera fler KIVA-lån.

Läs mer om företaget Entevo http://envato.com/

Och för respektive nischad site behöver du bara klicka här till höger.

Envato driver även en rad andra sidor som:
http://snipplr.com/ kodsnuttar
http://tutsplus.com/ guider, utbildning, tutorials
http://freelanceswitch.com/ Fleelancesite
http://creattica.com/ Marknadsplats för designers
http://workawesome.com Resursplats för dig som älskar det du gör..
http://mac.appstorm.net/ Mac apps
http://web.appstorm.net/ Web apps
http://iphone.appstorm.net/ iPhone apps
http://rockablepress.com/ Försäljning av ett antal egenutvecklade e-books/häftade i aktuella ämnen.

Ja nu fick du en förklaring till varför du ser små annonser på internetsweden.se och varför det på något sätt känns som att min blogg känns mer än den gjorde innan..

Related Articles

2 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Jonas , lördag 31 juli 2010 @ 23:10

  Ärligt beröm är den bästa marknadsföringen. =) Tack för tipsen, ska ta mig en titt!

 • Håkan Liljeqvist , tisdag 10 augusti 2010 @ 16:07

  Kan inte annat än hålla med dig i dina tankar om Envato. Jag har använt mig av en del templates som jag köpt på Themeforest och tycker både att de håller mycket hög kvalité på det som säljs samt att hela köpprocessen funkar ypperligt. Är också grymt på att sälja script eller annat över deras marknadsplatser. Det får bli ett framtida projekt.

  Att kunna sälja på detta sätt skapar verkligen möjligheter. Läste exempelvis nyss vad de skriver här och blev mycket inspirerad:
  http://freelanceswitch.com/money/how-i-make-2000-every-year-without-doing-very-much/

  Passiv inkomst när den är som bäst!

  mvh / Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *