Om ca två månader släcks [internetsweden.se] ned..

I snart ett halvt årtionde..

Nu i slutet av april så har [internetsweden.se] legat uppe i 5 år.
Första inlägget skrevs 24 april 2008: https://www.internetsweden.se/med-viss-insikt/

Och från ett stadie där jag inte riktigt visste om vad jag skulle skriva eller på vilket sätt, så har jag under åren blivit mer ”van” och har genom mina inlägg både varnat och hjälpt konsumenter och småföretagare, men även brottsbekämpande myndigheter och journalistkåren genom mitt skrivande (- eller det är i allafall den självbild jag har.)

 

Personal branding

Jag vet inte ens om begreppet fanns för 5 år sedan.
Kanske, men jag själv hörde talas om det först för 2-3 år sedan.
Men jag förstod för en herrans massa år sedan att på Internet (speciellt) så är det viktigt att bli igenkänd och erkänd för det man gör och att det igenkännandet skulle kännas igen med trygghet.
Och jag inbillade mig att om jag skriver en massa texter som ”Peter Forsman”, så skulle det snabbt försvinna i bruset och var något jag ville undvika.

Så som den ”domännamnsspecialist” jag kommit att bli och med bra kunskap inom Internetnärvaro och rykteshantering på nätet, så ville jag verka under en lydelse som var självbeskrivande för vad jag värnar och skriver om; ”Internet i Sverige” eller ”InternetSverige”, och båda alternativen skulle ha fungerat om det inte var så att Internet är globalt, så därför blev [internetsweden] det solklara valet för mig.

Därför blev jag [internetsweden] och [internetsweden] blev jag.
Och starkt förknippad med varningar för busar på Internet, och hur man kan gå tillväga för att källgranska, kartlägga och avslöja sådant som andra ansträngt sig för att gömma.

 

Men jag har försökt att inte döma.

Även om jag i ganska många fall haft en egen uppfattning klar för mig och även använt sarkasm eller syrligheter, så har jag strävat efter att ”lägga pussel” med källhänvisningar till externa källor, för att visa ”vad jag ser” och vad jag uppfattar det ena och det andra som, men försökt att skriva så att du som läsare kunnat skapa din egen uppfattning.

 

Varför kommer [internetsweden] att upphöra?

För 5 år sedan, (eller egentligen ännu tidigare när jag började skriva på Webmaseter Network mfl ställen ) så fanns inte det medvetande kring bedrägerier och hur de är relaterade till Internet, på samma sätt som ”folk och myndigheter” är idag.
Men låt mig göra tydligt att jag inte anser att det är bra idag, men till skillnaqd från då, så finns det såväl myndigheter som företag och branschorganisationer som tar ett betydligt större ansvar för att varna för, och bekämpa allehanda busar på Internet. Så det är betydligt bättre och blir bättre för var dag som går.
Jag VET.. att jag bidragit till en större kunskap hos flera myndigheter och jag VET.. att inlägg jag skrivit har påverkat, såväl direkt som indeirekt i alla delar av ”maktens korridorer”.
Men framförallt så VET jag att många drabbade har uppskattat mina inlägg för att det om inte annat visat att de inte varit ensamma offer.

Men jag ser inte längre samma behov av den här sidan och kommer därför att engagera mig på andra sätt framöver och kommer därmed att avveckla [internetsweden].

Jag vill med det här inlägget mest ge den intresserade chansen att under 2 månader läsa gamla poster innan de försvinner för gott.

Related Articles

15 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Robert , tisdag 26 februari 2013 @ 13:54

  Hej Peter,
  Jag har följt din blogg/sida i många år och tycker det du skriver är kanon.

  Tråkigt att du lägger ner men jag förstår dig till fullo.

  Hoppas kunna följa dig på andra sätt framöver

  /R

 • Internet Sweden | Peter Forsman , tisdag 26 februari 2013 @ 14:00

  @Robert – Tack! ..och det kommer du att kunna..

  //Peter

 • Daniel , tisdag 26 februari 2013 @ 15:57

  Hej Peter, vad tråkigt! Dina poster har alltid varit intressanta att läsa. Hoppas man får läsa fler poster någon annan stans då.

 • Internet Sweden | Peter Forsman , tisdag 26 februari 2013 @ 16:18

  @Daniel – Tack, jag kommer att hinna berätta hur jag tänkt och vilka planer jag har, innan jag släcker ner..

  Mvh
  Peter

 • Property Marbella , tisdag 26 februari 2013 @ 19:13

  Hejsan Peter,
  Jag trodde inte först vad jag läste, utan behövde läsa det 2 gånger, (trög Spanjor, du vet). Du har gjort så mycket bra över dessa 5 åren och jag vet inte hur många gånger jag har lyft mitt vinglas i din ära för jobbet och det fantastiska grävande och rotande efter alla internet busarna. det är med mycket stor saknad jag behöver skriva dessa rader.

  Mvh
  Lennart

 • Internet Sweden | Peter Forsman , tisdag 26 februari 2013 @ 21:16

  @Lennart – Tack Lennart, det värmer! Engagemanget kommer att fortsätta i ny tappning – mer info senare.

  //Peter

 • Håkan , tisdag 26 februari 2013 @ 21:44

  Trist att sajten stängs ner, har varit väldigt intressant att läsa dina granskningar. Kommer innehållet finnas kvar någon annan stans eller på något annat sätt online?

 • Erik Fors-Andrée , onsdag 27 februari 2013 @ 1:22

  Oj! Internet känns genast mer ensamt och tomt.

 • Joakim Jardenberg , fredag 1 mars 2013 @ 6:38

  Tack för fem fantastiska år. Förstår fullständigt att det är läge att gå vidare, men varför i hela fridens namn tar du bort siten och allt det fina innehållet?

 • Sebastian , fredag 1 mars 2013 @ 9:32

  Du har gjort ett grymt jobb, önskar dig lycka till med framtida satsningar!

 • Hasse , fredag 1 mars 2013 @ 11:58

  Tråkigt att du lägger ner! Jag hoppas verkligen att du använder din kompetens till att även fortsättningsvis kämpa mot buset!
  Tack och lycka till!
  MVH
  Hasse E

 • Niklas , tisdag 26 mars 2013 @ 16:31

  Tack för att du har varit ett ljus över nätets skuggsidor de här 5 åren. Jag kommer att sakna sidan men allting har ju ett slut.

 • benidorm , fredag 29 mars 2013 @ 21:59

  Att du inte har tid eller vill satsa på annat i livet, det köper jag, men att du lägger ner sajten och tar bort allt innehåll känns väldigt väldigt skumt!

  Har du eller din familj blivit drabbad/hotad av avskummen på något sätt?

  Hur som helst, lycka till och tack för allt.

 • Internet Sweden | Peter Forsman , tisdag 2 april 2013 @ 9:21

  @BENIDORM, och alla andra – Jag håller fn på och omvärderar mitt beslut en smula. Sannolikt kommer jag om ca en månad att ”konservera” internetsweden.se i statiskt format, samtidigt tar bort viss funktionalitet.

  Hotad och ”drabbad” av andra sidan blir jag sådär en gång i veckan sedan ett par års tid, men det är allttså inte anledningen till mitt beslut, utan jag hinner/orkar inte med att skriva i den takt jag själv vill, utan kommer istället att fokusera på att sprida andras varningar och nyheter kring dessa ämnen framöver. Av den anledningen håller jag på och bygger lite på http://www.varningskollen.se

  Skriver nog något enstaka inlägg till under denna månad dock.

  Mvh
  Peter Forsman | internetsweden.se

 • […] inlägget: https://www.internetsweden.se/om-ca-tva-manader-slacks-internetsweden-se-ned  i slutet av februari så skrev jag att den här bloggen kommer att fimpas, raderas och för evigt […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *