Ombudsföreningen registrars.se

Som registraransvarig på .SE Registry, så är det oerhört viktigt för mig och .SE Registry att lyssna på förslag, åsikter och kritik från .SE Registrys partners (Registrarerna).

Registrarerna i sin tur har en ombudsförening som heter Registrars.se och som har ett 50-tal medlemmar

.SE Registry har kontinuerligt såväl fysiska möten som telefonmöten med Registrars.se´s styrelse, där vi språkar om, stöter och blöter kommande idéer, nyheter, problem osv.

Detta samarbete anser jag är gott och dessutom extremt viktigt för alla som jobbar med .se-zonen.

För att vara medlem i Registrars.se, så behöver du förutom det Registry-registraravtal som upprättats mellan .SE Registry och varje registrar, så behöver du som medlem i Registrars.se även följa de av föreningens etiska råd, etiska riktlinjer som deras medlemmar skall följa.
Här hittar du de etiska reglerna.  Och här hittar du ansökan om medlemskap och stadgar.

.SE Registry för naturligtvis även samtal med registrarer som inte är medlemmar i Registrars.se likaså, precis som vi lyssnar på slutkunders åsikter och idéer, men det får väl ses som en viss styrka att ha några få röster som företräder ett 50-tal registrarers åsikter.

.SE Registry har valt att markera dessa föreningsmedlemmar med en föreningslogotype i registrarlistningen på iis.se
Denna logotype är sedan länkad till de etiska regler som dessa registrarer valt att följa.

Det här inlägget är avsett att få icke-medlemmar att se ett mervärde i föreningens arbete, samt som information för dig som slutkund rörande dessa etiska regler
(som jag personligen är positivt inställd till).

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *