Dubbelmoralen verkar total – eller är det nåt annat?

Jag blir banne mig inte klok över hur folk tänker eller vilka värderingar man har.

Det sista tilltaget att publicera ett register över ”SD-intresserade” på en snarlik domänadress, känns minst sagt konstigt och märkligt. Varför?

Jo, för att registrant för domänen är den inte helt okände Gottfrid Svartholm Warg, (TPB och PRQ Internet KB).
Domänen redirectas också via en dns-tjänst hos ett webbhotell(och .SE registrar) till en server hos just PRQ, varvid man kan säga att Gottfrid är ”dubbelt ansvarig” för tilltaget.
(Och detta är inte heller första gången exakt detta tillvägagångssätt skett med domäner/sidor det finns anledning att ifrågasätta.)

Men vad är det jag stör mig på då, mer än att informationen som publicerats tillförskansrats genom dataintrång och att informationen i sig bryter mot PUL och är extra allvarlig då det handlar om åsiktsregistrering.

Tja, i mitt inlägg https://www.internetsweden.se/sd-de-vem-kliar-vems-rygg-och-varfor/ pekar jag på att The Pirate Bay´s tidigare juridiska företrädare Mikael Viborg extraknäckade som jurist åt Sverigedemokraterna rörande domänen/siten sverigedemokraterna.de.

Det som jag anser MYCKET märkligt är att postadressen används av 2 bolag:

PRQ Internet Kommanditbolag
969700-4027
Adress:
BREVIA 1206
114 79 STOCKHOLM

Har följande styrelse:
Neij, Hans Fredrik Lennart, Kommanditdelägare
Svartholm Warg, Per Gottfrid, Komplementär
Källa: http://www.ratsit.se/9697004027

Men samma boxadress hos Brevia nyttjas också av:

Periquito AB (”doing business as” PRQ)
556727-0284
Adress:
BREVIA 1206
114 79 STOCKHOLM

Med följande styrelse:
Viborg, Mikael Sven Gustav, 28 år, Styrelseledamot
Ahlström, Fredrik Leif Ejnar, 25 år, Styrelsesuppleant
http://www.ratsit.se/5567270284

Vidare när man läser på http://www.prq.se/?p=company så framgår det att prq.se (där sidan ligger) drivs av det sistnämnda aktiebolaget, där Viborg sitetr i styrelsen.

Därför ställer jag mig VÄLDIGT frågande till att en av grundarna (Gottfrid Svartholm Warg) till ”PRQ”, vars styrelseledamot Mikael Viborg som agerar jurist ÅT Sverigedemokraterna, även står som registrant för domänregistreringen och PRQ hostar sidan som nu hänger ut de personer som visat intresse eller sökt information om SD.

Det hela känns mycket mycket märkligt..

När det handlar om det här så förvånar mig snart ingenting, inte ens om den hemlige ljusskygge ”25-åringen” som tydligen ska vara den som står bakom sverigedemokraterna.de även kan hittas i ”denna sfär”.

..det skulle inte förvåna mig det minsta..

Related Articles

9 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Johannes , tisdag 21 september 2010 @ 14:35

  Kan ju också tänkas vara så enkelt att det är en PRQ whois protection vi ser? =)

 • Internet Sweden , tisdag 21 september 2010 @ 14:38

  @Johannes – innehavaren för domänen 969700-4027 med kontaktperson Gottfrid – det är allt jag säger. I det fall bolaget ställt sig som placeholder för egentlig innehavare är det trots allt PRQ´s ansvar – ingen annans!
  //Peter

 • Johan , tisdag 21 september 2010 @ 16:18

  Det är inte bara så att någon lustigkurre har registrerat den i Gottfrieds namn?

 • Fredrik , tisdag 21 september 2010 @ 16:22

  Jag tycker väldigt illa om tilltaget, precis som du. Men vad jag inte förstår är om du eller Nikke Lindqvist har rätt, han anser att det inte är PRQ som ligger bakom. Känns i och försig lite långsökt. Men jag såg att Magnus hade ändrat sin text efter påpekande från Nikke.

  Men det finns inget som försvarar tilltaget oavsett vem som ligger bakom.

 • Andy , tisdag 21 september 2010 @ 17:42

  Fast att både företräda och förtala dem, det tyder väl på att man inte lägger några större värderingar i handlingarna? Är inte det något positivt?

  Kommer osökt att tänka på gamla tider när Flashback drev webbhotell för extremister på både höger- och vänsterkanten.

 • Internet Sweden , tisdag 21 september 2010 @ 19:09

  @Andy – positivt i jämförelse med vad?
  Hade du trasiga leksaker som barn, eller hur kan du få det till något positivt?

  Dessutom är väl grabbsen bakom PRQ idealister av utomordentlig nivå – eller åtminstone gjort sken av att vara det..

  ..men alla gör vi våra val här i livet..
  //Peter

 • Nikke Lindqvist , onsdag 22 september 2010 @ 15:34

  Peter. Jag är en av de få som vet vem står bakom Sverigedemokraterna.de och om mitt ord betyder någonting, så lita på att det inte finns någon som helst koppling mellan den sajten och uthängarsajten sverigedemokrater.se – Nätaktivism bedrivs från flera håll helt enkelt och utifrån helt olika premisser.

  Jag har också tittat på sambanden mellan PRQ och sajten, och visst är de många. Framför allt i form av vem som står som ägare (men det kan ju faktiskt fejkas, och det finns många sajter som står med Gottfrid som ägare har jag förstått… Däremot är det mer graverande och nästan lite galjhumoristiskt att den hostas hos PRQ.

  Mikael Wiborg är en människa som jag har väldigt svårt att förstå mig på, men förklaringarna kan nog sökas i hans bakgrund i Frihetsfronten. Det är ultraliberalism i sin prydno, med allt vad det betyder av informationsfrihet och anonymitet och där individens frihet mot myndigheterna är mer värt än individens integritet gentemot andra individer…

 • Andy , måndag 4 oktober 2010 @ 9:50

  Nu menade jag PRQ:s medverkan. Att inte välja sida, stå upp för rätten att yttra sin åsikt, även om man inte delar den. Mikael försvarar SDs rätt, samtidigt som han försvarar deras motståndares rätt.

  Nu menar jag inte att jag tycker det är rätt att den sidan har publicerats, verkligen inte, men de (PRQ och Mikael) kan iaf inte anklagas för dubbelmoral – snarare någon konstig form av civilkurrage. Idealist kan också vara att tycka att alla ska ha rätt att göra sina egna val.

  Tack för leksaksreferensen, förresten. Det är ju verkligen en diskussions-förhöjare 🙂

 • […] Dubbelmoralen verkar total – eller är det nåt annat? är en post av: Internet Sweden om domäner […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *