Så fungerar Svenskt internet


Klicka för större bild!

Jag läste häromdagen om att registraren Binero tagit steget och erbjuder Anycast för sina namnservrar via Afilias. Detta beroende kanske framförallt på överbelastningsattacker i det förgångna (något som tråkigt nog blir allt vanligare).
Något som ytterligare är tråkigt är att det är en sån här stor investering av Binero som slutkunderna sällan förstår nyttan av. Men som Binero förklarar så innebär det att Binero gått från 2 stycken namnservrar till ett kluster av 3500 namnservrar som är geografiskt spridda för bästa prestanda och redundans.

Jag vill verkligen berömma Binero för att värna driftsäkerheten och och hoppas att det är en stabilitet som fler registrarer eftersträvar att ta efter och erbjuda sina kunder framöver.

När nyheten landade på Webmaster Network, så kommenterade jag en IDG-artikel lite kort, men jag tror att det var lite för kort, eftersom jag inte ansåg att det var någon som var behjälpt av att jag satt och radade upp antal och ”locations”..

Men så av en händelse, så blev jag uppdaterad om en nytillverkad bild över hur Sveriges internet fungerar, så jag tänkte att det kunde vara kul för fler att känna till hur det ser ut där ute.. och jag kan bara säga att .SE vilar på ett ”betryggande antal namnservrar

Related Articles

4 Comments

Avarage Rating:
  • 0 / 10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *