Smått fantastiskt – nu uppe i 727 stycken $25 dollars KIVA-lån

Idag så förnyade City Network sitt stöd och jag fick två nya banners att lägga upp då Webbdesigner och City Cloud valt att stödja mitt KIVA-engagemang.

Så med ett rejält skutt klev jag över 700-strecket med ordentlig råge till smått sanslösa 727 lån varav 88,58% har kvinnliga låntagare från 44 länder.

Nu börjar det verkligen som att mitt engagemang i det lilla, har betydelse för många människor världen över..
Kika på det här: http://www.kiva.org/lender/InternetSweden

Det finns fortfarande möjlighet för verksamheter att sponsra mitt KIVA-engagemang, så länge det finns lediga ”spottar” så finns det platser kvar..
https://www.internetsweden.se/tillfalle-kiva-org-och-internationella-fredsdagen-21-september/

Så ännu en gång – Tack alla ni som stödjer mina KIVA-lån, verkligen tack!

Det är lite kul att se att jag gjorde ett KIVA-inlägg för precis ett år sedan, då jag hade kommit upp i 182 lån..
Det innebär alltså 545 lån det sista året..  Det känns som en blandning av WOW och ..hur fort går det till 1000?

Läs mer här

Related Articles

4 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Johan / City Network , lördag 24 september 2011 @ 6:08

  Fantastiskt att du lyckats nå så långt. Tror även det triggar andra att vilja köra igång Kiva-lån. Vore roligt att få uppföljning på lite stories om vad pengarna används till och hur det påverkar positivt för många.

 • Internet Sweden , lördag 24 september 2011 @ 10:15

  @Johan – Jag har dessutom fått vetskap om att det ramlar in ett fint tillskott på måndag, men ja det är ruskigt kul och det känns mycket tillfredsställande att mina förhållandevis små (men långsiktiga och konsekventa) ansträngningar bidragit till över 725 månniskors levnadssituationer.

  En fråga jag ofta får är – jo, men om dom inte betalar tillbaka då..så jag tänkte berätta om status för just den biten. Som de flesta förstår så amorteras en liten bit av varje lån tillbaka till mitt konto varje månad. och de små bitarna fyller tillsammans på mitt konto igen, så att de kan lånas ut till fler 25 dollars-lån till nya låntagare..och så fortsätter det..

  Och fram till dagens datum så har jag sedan 19 oktober 2009 genererat lån för $18,350.00 USD (vilket motsvarat 734 $25-dollarslån, men i några fall så har jag tabbat mig och lånat ut flera 25-dollars lån till samma entrepenör vilket då räknas som ett 50-dollarslån och inte adderar ett ”nytt” lån” och i 7 fall så har låntagaren ångrat sig och då ramlar också pengarna tillbaka)

  Men jag har alltså genererat 727 lån, av dessa så håller fortfarande 33 stycken fortfarande på att ”fyllas upp” och behöver fler långivare, 419 långivare betalar för närvarande tillbaka småamorteringar varje månad, 267 har FULLT betalat tillbaka sitt lån till mig, 7 har alltså ångrat sig och är ”refunded” och 1 (ett) lån har ”slutat med förlust” – vem och var tänker jag såklart inte uppge, men jag kan säga att det var en man..
  På KIVA:s hemsida står det att det generella ”repayment rate” är 98, 86% (alltså 1,14% som misslyckas) – men jag är alltså betydligt bättre lottad än så – kanske har det att göra med att jag huvudsakligen lånar ut till kvinnor..jag vet inte, men fram till nu har jag haft en försumbar förlust, vilket dessutom långt understiger vilken årlig bankavgift som helst ..

  Men vad gäller feedback från låntagare, så får jag emellanåt lite mailuppdateringar om det, men det är så ruskigt många att jag sällan hinner titta. Men generellt så kan man få en bra bild ändå, genom att gå in på min lånarsida http://www.kiva.org/lender/InternetSweden och där bläddra sig fram till ett lån som är 100% repaid och klicka på respektive länk, så ser du ett faktablad på varje låntagare, vad lånet gått till osv. Några exempel är:

  http://www.kiva.org/lend/153769
  http://www.kiva.org/lend/153779
  http://www.kiva.org/lend/152594
  http://www.kiva.org/lend/153301
  http://www.kiva.org/lend/191100
  http://www.kiva.org/lend/191125
  http://www.kiva.org/lend/220167
  http://www.kiva.org/lend/211864
  http://www.kiva.org/lend/213860
  http://www.kiva.org/lend/208885

  //Peter

 • Johan / City Network , lördag 24 september 2011 @ 14:02

  Smått otroligt att så mycket faktiskt betalas tillbaka. Måste vara roligt värre att få lite rapporter! Go känsla att veta att man bidrager med något som faktiskt gör skillnad i folks liv!

 • […] i 894 lån, och jag är nu också helt säker på att jag kommer att lyckas med mitt mål om att nu 1000 lån före årets […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *